Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Grāpēna: "Ja ir iespēja mest, es metu"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēna: "Ja ir iespēja mest, es metu"
Simona Grāpēna
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Simona Grāpēna atzīmējās ar trim rezultatīviem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas kārtas spēlē pret Norvēģiju (6:4). Pēc mača Simona portālam Sportacentrs.com skaidroja, kādēļ viņas maiņai šajā turnīrā izdodas demonstrēt rezultatīvu sniegumu.

Pašlaik turnīrā pārliecinošāko sniegumu demonstrē tā sauktā "Rubenes" maiņa, kura gūst vairums vārtu un arī šodienas uzvarētajā spēlē bija rezultatīvākās. Par labāko punktu guvēju kļuva Simona Grāpēna, kurai trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle: "Kopā ar Lauru un Jūliju ilgu laiku kopā esam spēlējušas "Rubenes" komandā un, tagad spēlējot izlasē, tas mums ir liels pluss, jo zinām, kā viena vai otra no mums rīkosies nākamajā brīdī. Citām maiņām ir grūtāk, tādēļ uzbrukumā pārējām maiņām nesanāk tieši uzbrukumu uzsākšana. Izdodas tikt pāri centram, bet tālāk ir nesaprašanās un nav saspēle vārtu priekšā un aiz tiem."

Līdzšinējās spēlēs tieši Simonai Grāpēnai fiksēts lielākais izdarīto metienu skaits Latvijas izlasē. "Nav gluži tā, ka visu laiku spēlē uz mani, uz manu noslēdzošo metienu. Vairākumā, jā, bet ne spēlējot vienādos sastāvos. Uzbrukumā veidojam saspēli un ja ir iespēja mest, es to arī daru."

Uzvara pār Norvēģiju nodrošināja ne vien vietu labāko astotniekā, bet arī iespēju tajā sacensties ar laukuma saimniecēm, kas varētu būt sevišķi īpaša spēle vairākām mūsu gados jaunajām spēlētājām: "Sagaidu to, ka spēle būs grūta, būs jācīnās par katru bumbiņu. Iespējams, ka rīt varētu būt psiholoģiski nedaudz vieglāk spēlēt, bet pašlaik par to ir grūti spriest."

Jāpiezīmē, ka spēli pret Šveices izlasi (sākums pulksten 20:00) būs iespējams vērot Sportacentrs TV kanālā.

     [+] [-]

, 2019-12-11 22:08, pirms 4 gadiem
Meitenēm jau vieglāk, jo parasti čaļi uzliek galdā. Es arī mestu pie katras iespējas.