Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Bijusī florboliste Šeina: "Pret zviedrietēm neredzēju mēģinājumus pieturēt bumbiņu"

Bijusī florboliste Šeina: "Pret zviedrietēm neredzēju mēģinājumus pieturēt bumbiņu"
Anete Šeina
Foto: no personīgā arhīva

Viena no retajām latviešu florbolistēm, kas pasaules čempionātos atzīmējusies ar rezultatīvu metienu pret Zviedriju ir Anete Šeina, kurai Sportacentrs.com pēc abu izlašu savstarpējās spēles lika novērtēt aizvadīto cīņu.

"Sniegums un spēle bija tieši tāda, kādu biju gaidījusi. Zviedrijas spēlētājas pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, bet mūsu meitenes cīnījās aizsardzībā, cerot uz pretuzbrukumiem, kas manā skatījumā tomēr ne visai labi izdevās. Pārāk viegli atdevām atpakaļ sūri, grūti izcīnītās bumbiņas. Vienkārši metām to otrā laukuma pusē, nemaz nemēģinot to īsti pieturēt un veidot kādu jēdzīgu saspēli."

Lai arī pašlaik daudz tiek cildinātas mūsu jaunās florbolistes, kādreiz rezultatīvajai uzbrucējai, kura karjeras laikā daudzus gadus pavadījusi Zviedrijas Superlīgas klubos, bija savs redzējums: "Var redzēt, ka jaunajām meitenēm nav spēļu pieredzes pret spēcīgākam konkurentēm. Līdz ar to ir ļoti grūti pielāgoties spēlei, kas ir daudz ātrāka un fiziski spēcīgāka, nekā viņas pieradušas ikdienā. Arī ar īpašu individuālo sniegumu nevienu no meitenēm izcelt un paslavēt nevarētu."

Latvijas izlases kalendārs šajā čempionātā ir diezgan nežēlīgs, pēc brīvas pirmās dienas latvietes spēlējušas trīs dienas pēc kārtas, turklāt ceturtajā dienā jau gaidāma kvalifikācijas cīņa ar Norvēģiju. Šeina attaisnojumus sarežģītajā kalendārā nemeklēja: "Man liekas, ka spēļu grafiks vairāk vai mazāk, bet diezgan līdzīgs ir bijis vienmēr. Kalendārs bija zināms jau labu laiku iepriekš, lai tam varētu pienācīgi sagatavoties un par to nebūtu jādomā čempionāta laikā. Ja mājas darbs būs kārtīgi izpildīts un meitenes nebūs slinkojušas, tad kalendāram spēli ar Norvēģiju nevajadzētu ietekmēt. Galvenais ir noticēt saviem spēkiem, parādīt cīņassparu un palīdzēt vienai otrai. Ar to var pietikt, lai tiktu pie uzvaras. To arī novēlu meitenēm."


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).