Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

Pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma atjaunos Eiropas čempionātu florbolā
Zviedrija un Somija arī Eiropas čempionātā noteikti būtu galvenās favorītes
Foto: IFF Floorball

Starptautiskā Florbola federācija lēmusi, ka nepieciešams atjaunot Eiropas čempionātu florbolā, kas līdz šim noticis divas reizes, ziņo zviedru portāls Innebandymagazinet.se

Eiropas čempionāts florbolā norisinājies 1994. gadā un 1995. gadā. Otrajā no čempionātiem, kas tika aizvadīts Zviedrijā, piedalījās arī Latvijas valstsvienība, izcīnot septīto vietu desmit komandu konkurencē, izšķirošajā mačā ar rezultātu 2:1 pieveicot Ungāriju, uzvaras vārtus nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Andrim Zvejniekam.

Atjaunotā Eiropas čempionāta pirmās cīņas plānotas 2023. gadā, kad sacenstos dāmu komandas, kungiem turnīru aizvadot gadu vēlāk. Paredzams, ka čempionāts tiks aizvadīts februāra mēnesī. Pirmajam Eiropas čempionātam kvalificēsies septiņas labākās Eiropas dāmu komandas no 2021. gada turnīra un septiņas labākās Eiropas vīru komandas no 2022. gada turnīra.

Plānots, ka astoņas komandas būs sadalītas divās apakšgrupās. Vienlaikus Eiropas čempionāts kalpos kā kvalifikācija pasaules čempionātu finālturnīram, vadošās izlases atbrīvojot no pasaules čempionāta kvalifikācijas.


, 2018-12-11 13:05, pirms 5 gadiem
Pasaules čempionāts ir tas pats eiropas čempionāts. Neesmu florbola eksperts,bet šķiet pasaules astotniekā bija visas eiropas komandas. Lūk hokejā varētu rīkot eiropas čempionātu.
, 2018-12-11 13:15, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Pasaules čempionāts ir tas pats eiropas čempionāts. Neesmu florbola eksperts,bet šķiet pasaules astotniekā bija visas eiropas komandas. Lūk hokejā varētu rīkot eiropas čempionātu.
11. Kanāda
12. Austrālija
13. Polija
14. Taizeme
15. Japāna
16. Singapūra

neredzu jēgu atsevišķam Eirpas čempionātam... ja nu vienīgi, lai biežāk izlasēm kādi čempionāti... es saprastu, ja atsevišķi organizētu Āzijas, Amerikas čempionātus...

par Hokeju... kur tad vēl bez Eiropas to spēlē? bez CAN un USA?
16. Koreja... 23. Japāna... 33. Ķīna...

15
, 2018-12-11 13:24, pirms 5 gadiem
Būs spēcīgāks turnīrs kā pasaules čempionāts.
, 2018-12-11 14:48, pirms 5 gadiem
tā vien izskatās, ka jēga šādam turnīram ir tā, ka valstis aiz TOP4 šādi varētu tikt pie augsta līmeņa turnīra organizēšanas, jo PČ rīkošanas tiesības tuvāko desmit gadu laikā neviens ārpus top4 visticamāk nedabūs. Bez tam automātiski palielināsies interese pč kvalifikācijai

būtiskāk šobrīd gan ir runas par spēles laika samazināšanu uz 3x15 min un sastāva saīsināšanu jau nākamajā sezonā. Kāds zina, vai tas notiks arī LČ un vai jau nākamgad?
, 2018-12-11 18:23, pirms 5 gadiem
4nieks samizos parejos normali un viss cempis.
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).