Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Īro Parviainens: "Individuālistiem izlasē vietas nebūs!"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Īro Parviainens: "Individuālistiem izlasē vietas nebūs!"
Īro Parviainens
Foto: Ritvars Raits

Jau šodien Valmierā kopā pulcēsies Latvijas vīriešu florbola izlases kandidāti, lai piedalītos treniņnometnē, bet no ceturtdienas līdz svētdienai mūsu florbolisti aizvadīs četras pārbaudes spēles, kurās sacentīsies ar Slovākijas, Polijas un Igaunijas valstsvienību. Lūk, ko pirms nometnes pauda izlases galvenais treneris Īro Pavianens, kura asistenti Valmierā būs Kristians Bjorksten un Artis Malkavs.

Šoreiz iespēja pierādīt sevi Latvijas vīriešu florbola izlasē tiek dota daudziem jauniem kandidātiem. Dažiem jauniešiem no U19 izlases mēs gribam pievērst lielāku uzmanību, kā arī vēlreiz vēlamies redzēt dažus spēlētājus, kuri bijuši izlases treniņnometnēs jau iepriekš, bet nav spēlējuši pasaules čempionātos. Vissvarīgākās tēmas joprojām ir trenera norādījumu izpildīšana, fiziskā sagatavotība, spēlētāja iemaņas (taktiskās un tehniskās), kā arī viņa sociālā ietekme komandā. Individuālistiem izlasē vietas nebūs!

Mums šoreiz ir vairāk florbolistu, bet visi varēs parādīt savas prasmes, jo šajā turnīrā būs jāaizvada četras spēles. Mēs, treneri, tikai vērtēsim spēlētājus. Uzvara šajās pārbaudes spēlēs nebūs mūsu pašmērķis. Mēs gribam redzēt dažādus stilus, it īpaši - spēli priekšējās pozīcijās un aktīvāku cīņu kopumā. Aizsardzība Latvijas izlasei jau ilgāku laiku ir labā līmenī, bet tagad mums vairāk jāfokusējas uz uzbrukumu un spēju ātri reaģēt uz taktiskajām izmaiņām. Individuālās prasmes ir daudz kas vairāk, nekā tikai metieni pa vārtiem vai piespēles. Spēlētājam, lai viņš varētu piedalīties starptautiskās spēlēs, jābūt taktiski gudram. Mūsu laiks ir ierobežots, un, jo sagatavotāks būs spēlētājs, jo tuvāk viņš būs iekļūšanai izlasē.

Mēs katrā pārbaudes mačā izmantosim dažādus sastāvu variantus, jo esam ļoti ieinteresēti redzēt jaunas sejas. "Lekringa" spēles jau skatījām turnīrā "Czech Open", kura laikā pret spēcīgiem pretiniekiem Latvijas čempioni dažkārt spēlēja patiešām augstā līmenī.

Mūsu komanda aicina skatītājus uz Valmieru. Mēs labprāt redzēsim Vidzemes Olimpiskajā centrā daudz līdzjutēju, kā aicinām visus turnīra laikā aprunāties ar spēlētājiem un treneriem. Šī komanda ir visas Latvijas komanda, un mēs esam lepni pārstāvēt Latviju - vienmēr!

Izmantotie resursi:
floorball.lv