Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Par junioru izlases treneri apstiprināts Īro Parvianens

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Par junioru izlases treneri apstiprināts Īro Parvianens
Īro Parviainens
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas Florbola savienības valdes sēdē par Latvijas U19 vīriešu valstsvienības galveno treneri apstiprināts somu speciālists Īro Parviainens. Ī.Parviainens mūsu junioru izlasi vadīja jau iepriekšējā pasaules čempionātā, viņš ir arī Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas vīriešu U19 florbola izlase uzsāks gatavošanos pasaules čempionātam, kas nākamgad (no 29.aprīļa līdz 3.maijam) norisināsies Zviedrijas pilsētā Helsingborgā. Čempionātā piedalīsies spēlētāji, kuri dzimuši laika posmā no 1996.gada 1.janvāra līdz 1999.gada 31.decembrim).

Treneris Īro Parviainens savā izlases sagatavošanas programmā paredzējis 2014.gada septembrī sarīkot pirmo treniņnometni, uz kuru uzaicināt 30 – 40 jaunos florbolistus. Inovatīva somu speciālista ideja paredzēja no junioru vecuma spēlētājiem izveidot komandu, kura piedalīsies Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas turnīrā. Parviainena projekts guvis atbalstu – vīriešu Virslīgā jaunajā sezonā būs U19 komanda, kas aizvadīs vienu apli – juniori pa reizei tiksies ar katru Virslīgas komandu, uzņemot tās savā laukumā – Rīgā. Izlases treneris paredzējis sagatavošanas posmā organizēt junioriem pārbaudes spēles ar Somijas klubiem.

Par saviem palīgiem Ī.Parviainens izvēlējies vēl vienu somu speciālistu – Kristianu Bjorkstenu, kā arī divus latviešu trenerus – Aigaru Belasovu un Jāni Sīku, kurš darbosies ar vārtsargiem. Parviainens atzinīgi novērtējis Latvijas izlases tehniskā personāla (menedžeru un mediķu) kvalifikāciju un pieredzi, darbojoties starptautiskā līmenī, tāpēc šajā jomā nekādas izmaiņas nav paredzētas.

Īro Parviainens kā florbola treneris strādā kopš 1995.gada, viņš ir trenējis Somijas, Šveices un Zviedrijas klubus, kā arī Austrijas un Latvijas vīriešu izlasi. Kā treneris divas reizes kļuvis par Somijas čempionu, pa reizei bijis Somijas un Zviedrijas vicečempiona godā, kā arī izcīnījis otro vietu Čempionu kausa turnīrā. 2012./2013.gada sezonā Parviainens atzīts par Somijas labāko treneri. Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas junioru izlase Ī.Parviainena vadībā ierindojās 6.vietā, ar Latvijas vīriešu izlasi viņš piedalījies divos pasaules čempionātos, kuros ieņemtas 5. un 6.vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2014-08-13 13:17, pirms 10 gadiem
Kaut kas pozitīvs Florbola jaunatnes atīstībai.