Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Izšķirošas spēles vairākām valstsvienībām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Izšķirošas spēles vairākām valstsvienībām
Igaunijas izlasei šodien ļoti svarīga spēle par iekļūšanu TOP-12
Foto: IFF Floorball

Šodien ar sešām spēlēm Šveices pilsētā Neišetelā noslēgsies pasaules florbola čempionāta grupu turnīrs. Daudzām komandām tieši šodien izšķirsies to liktenis. Starp tām arī mūsu ziemeļu kaimiņienes igaunietes.

Latvijas florbola līdzjutējiem šodien vēlu vakarā jājūt līdzi mūsu meitenēm spēlē ar pasaules čempionēm zviedrietēm, taču no sportiskā viedokļa daudz svarīgāka būs apakšgrupas cīņa starp divām kaimiņienēm ne vien pēc ģeogrāfiskā novietojuma, bet arī pēc situācijas turnīra tabulā. Skaidrs, ka Čehijas izlase būs izteikta favorīte spēlē pret Slovākiju, taču domājams, ka slovākietes pēc uzvaras pār Latviju dienu iepriekš saglabā reālas iespējas paspēkoties par pozitīvu rezultātu, kas nodrošinātu automātisku vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

Teorētiski neskaidra situācija ir arī A apakšgrupā, kur gaisu sajaukt var Polijas valstsvienība, kurai gaidāma spēkošanās ar laukuma saimniecēm šveicietēm. Šveices izlase gan savu varēšanu turnīrā ir pierādījusi, gana pārliecinoši pieveicot somietes un panākums mačā pret Poliju nodrošinātu potenciālu izvairīšanos pusfinālā no Zviedrijas, kas būtu ļoti vērtīgs ieguvums, domājot par turnīra tālāko nākotni.

C grupā atlicis izspēlēt vienu maču, taču tā likme būs ļoti augsta. Savā starpā sacentīsies Dānijas un Igaunijas izlases, kuras noskaidros, kura no šīm komandām turpinās cīņu par ceturtdaļfinālu, bet kurai atliks spēkoties vājāko komandu kvartetā. Gan dānietes, gan igaunietes turnīra ievadā zaudējušas Norvēģijai, bet pieveikušas japānietes. Ņemot vērā, ka gūto vārtu attiecība nedaudz labāka ir dānietēm, viņām šajā spēlē pietiek ar neizšķirtu rezultātu, lai iekļūtu kvalifikācijas kārtā.

Visbeidzot, D grupā jau zināms, ka kvalifikācijas kārtā iekļuvušas Singapūras un Austrālijas izlases. Ar šo komandu divcīņu sāksies pēdējā spēļu kārta grupu cīņās, lai noskaidrotu vienību, kas uzvarēs šajā apakšgrupā un nopelnīs spēkošanos ar Vāciju par vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt Taizemes un ASV izlases jebkādas cerības uz TOP-12 jau ir zaudējušas un savā starpā sacentīsies par pirmo uzvaru čempionātā, lai pēc tam kopā ar japānietēm un vienu Eiropas komandu sacenstos par 13.-16.vietu čempionāta noslēgumā.

Pasaules florbola čempionāta ceturtās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
11:30DSingapūra – Austrālija
14:30CDānija – Igaunija
17:30BČehija – Slovākija
17:30DASV – Taizeme
20:30APolija – Šveice
20:30BZviedrija – Latvija