Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta finālā atkal Zviedrija pret Somiju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pasaules čempionāta finālā atkal Zviedrija pret Somiju
Zviedri finālā spēlējuši pilnīgi visos čempionātos
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta finālā arī šogad spēlēs Zviedrijas un Somijas valstsvienības, bet cīņā par trešo vietu savā starpā tiksies Šveices un Čehijas izlases.

Zviedrijas izlase šajā turnīrā pirmajās četrās spēlēs bija izcīnījuši uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 23:8. Ceturtdaļfinālā astoņkārtējie pasaules čempioni ar 11:0 sagrāva Vāciju. Savukārt Šveice savā apakšgrupā ierindojās otrajā vietā, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7:2 pieveica Norvēģiju. Zviedri pusfinālu sāka pārliecinošāk, sestajā minūtē vārtus gūstot Kimam Nilsonam, bet pēc minūtes Rikards Eriksons dubultoja pārsvaru.

Otrajā trešdaļā zviedri sāka spēlēt kā otrais numurs, bet cīņa kļuva nervozāka. Abas komandas labi darbojās aizsardzībā, taču tas netraucēja šveiciešiem ar diviem vārtu guvumiem panākt izlīdzinājumu uz rezultāta tablo. Trešajā periodā šveicieši turpināja spēlēt aktīvi, taču pārspēt Zviedrijas izlases vārtsargu tā arī neizdevās. Kad bija nospēlētas nedaudz vairāk kā četras minūtes, pasaules čempioni zviedri atkal atjaunoja vadību, precīzu metienu izpildot Rasmum Enstromam. Realizējot skaitlisko vairākumu, zviedri panāca divu vārtu pārsvaru. Arī turpinājumā pārsvars piederēja zviedriem, kuri līdz finālsirēnai bija panākuši 7:2 pārsvaru, iekļūstot finālā, lai cīnītos par devītajām zelta medaļām. Šveicieši cīnīsies par bronzas medaļām un ceļazīmi uz Pasaules spēlēm.

6445 skatītāju priekšā Somijas izlase aizvadīja visai pārliecinošu spēles pirmo periodu, kurā guva divus bezatbilds vārtus un ieguva 2:0 pārsvaru. Čehija nekur tālāk somus nevienā brīdī nelaida, visu laiku saglabāja iespēju pacīnīties par uzvaru, un spēles 55. minūtē Daniels Sebeks ar precīzu metienu uz rezultāta tablo panāca līdzsvaru - 3:3.

Šķita jau, ka šajā pusfinālā būs jāspēlē papildlaiks, bet septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Emels Salins guva vārtus un izrāva somiem laimīgu panākumu ar 4:3. Zviedrija un Somija savā starpā finālā tiksies jau sesto čempionātu pēc kārtas. Pēdējo reizi izjaukt šādu finālu spēja tieši Čehija, kas 2004. gadā Cīrihē zviedriem finālā zaudēja ar 4:6, bet somi ieguva bronzas godalgas.

Igauņi atspēlē piecu vārtu deficītu, taču zaudē papildlaikā
Astotā čempionāta diena sākās ar fantastisku spēkošanos ar 5. līdz 8.vietu starp Igaunijas un Dānijas izlasēm. Dāņiem bija vien 13 stundas, lai atjaunotos pēc ceturtdaļfināla spēles ar Somiju. Tas gan viņiem netraucēja izturēt pretinieku sākuma ofensīvu, un pārtraukumā doties ar 2:0 vadību. Kārtējo lielisko spēli aizvadīja dāņu vārtsargs Maiks Trolle Vede. Drīz pēc pārtraukuma dāņi guva arī trešos vārtus, kuriem sekoja arī precīzs metiens skaitliskajā mazākumā. Kad dāņi guva arī piektos vārtus, Igaunijas izlases treneri lēma veikt vārtsargu maiņu, vietu vārtos uzticot Marekam Oigem. Īsi pirms pārtraukuma Andreas Voidumā vienus vārtus atspēlēja, bet 43.minūtē Oskars Salms atguva vēl vienus vārtus. Igauņi čempionāta gaitā bija pierādījuši sevi kā lielisku komandu spēles izskaņā, atspēlējot deficītu pret vāciešiem. Arī šajā mačā drāma vēl bija priekšā. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Rauls Kivi guva vienus vārtus vairākumā, divas minūtes pirms pamatlaika beigām Adams Viderkrancs guva vēl vienus vārtus vairākumā, bet pēdējās sekundēs Viderkrancs, komandai spēlējot bez vārtsarga, izdevās panākt arī fantastisku izlīdzinājumu – 5:5. Papildlaikā bija nospēlētas vien 32 sekundes, kad dāņi tomēr guva sestos vārtus, nodrošinot uzvaru un čempionāta pēdējā dienā spēkosies par piekto vietu, kamēr igauņiem priekšā mačs par septīto pozīciju.

Arī norvēģi pārāki papildlaikā
Arī otrajā cīņā par 5.-8.vietu bija nepieciešams papildlaiks, lai noskaidrotu uzvarētāju. Norvēģijas izlase desmitajā minūtē nonāca iedzinējos, taču līdz pārtraukumam trīs reizes guva vārtus skaitliskajā vairākumā, pārņemot vadību spēlē. Otrajā trešdaļā komandas nebija tik rezultatīvas, perioda vidū vāciešiem atgūstot vienus vārtus. Savukārt trešajā periodā komandas bija atguvušas rezultativitāti, norvēģiem vairakkārt panākot divu vārtu pārsvaru, taču pamatlaika pēdējās minūtēs vācieši nodemonstrēja varenu cīņassparu, izlīdzinot rezultātu un ievedot cīņu papildlaikā. Tā ceturtajā minūtē norvēģu veterāni Ketils Kronbergs un Tomass Strāte noorganizēja uzvaras vārtus norvēģiem un šīs valsts izlase atkal tradicionāli spēkosies par piekto vietu. Ierastie pretinieki latvieši šoreiz gan nebūs viņu oponenti, bet būs jāspēkojas ar dāņiem. Savukārt vācieši par septīto vietu krustos nūjas ar Igaunijas izlasi.

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-10 18:35, pirms 7 gadiem
man jau liekas ,ka tikai Dāņi un Norvēģi ir spejīgi noķērt lielo četrnieku florbolā un varbūt vēl Amerikāņi to varētu izdarīt , ja florbols tiks iekļauts OS

     [+] [-]

, 2016-12-10 19:22, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: man jau liekas ,ka tikai Dāņi un Norvēģi ir spejīgi noķērt lielo četrnieku florbolā un varbūt vēl Amerikāņi to varētu izdarīt , ja florbols tiks iekļauts OS
ar ko dāņi un norvēģi labāki par mūsējiem? Tās pat nav viena ranga komandas, Latvija un Norvēģija vēl plus mīnus, Dānija jau ir aiz...

     [+] [-]

, 2016-12-10 20:00, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: ar ko dāņi un norvēģi labāki par mūsējiem? Tās pat nav viena ranga komandas, Latvija un Norvēģija vēl plus mīnus, Dānija jau ir aiz...
Paskaties kaut vai šī čempja rezultātus

     [+] [-]

, 2016-12-11 13:37, pirms 7 gadiem
Par Somiju!!! Būtu labi aiziet uz arēnu paskatīties labākās raudzes flori,bet diemžēl nav laika...