Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola izlase atkal nenotur pārsvaru un PČ noslēdz 10. vietā

Jānis Celmiņš

Florbola izlase atkal nenotur pārsvaru un PČ noslēdz 10. vietā
Latvijas florbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas florbola izlase šovakar Arēnā Rīga aizvadīja savu pēdējo spēli pasaules čempionātā. Cīņā par devīto vietu mūsu florbolisti līdzīgā cīņā pagarinājumā piekāpās Slovākijas valstsvienībai (5:6), tādējādi turnīru noslēdzot ar neveiksmi un desmito vietu, kas ir visu laiku sliktākais valstsvienības rezultāts pasaules čempionāts.

Latvijas un Slovākijas izlases pasaules čempionātos līdz šim savā starpā bija sacentušās tikai reizi - slovākiem veiksmīgajā 2012.gadā Cīrihē komandas tikās spēlē par 5.-8.vietu nākamajā dienā pēc latviešu sāpīgās neveiksmes ceturtdaļfinālā pret vāciešiem. Toreiz panākumu ar 6:2 svinēja Latvija. Šovakar savu skatītāju priekšā mūsējiem bija jāreabilitējas par kopumā neveiksmīgo čempionātu.

Centra iemetienā uzvarēja Slovākijas izlase, taču spēli aktīvāk iesāka mūsu vīri, pirmajās nomaiņās liekot slovākiem vairāk domāt par aizsardzību. Īpaši aktīvs laukumā pirmajās minūtēs bija mūsu komandas kapteiņa Ata Blinda uzbrucēju trijnieks, vairākkārt veidojot bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Neatpalikt centās arī Artis Raitums ar partneriem, taču kopumā pirmajās desmit spēles minūtēs pa īstam bīstamu momentu pie abu komandu vārtiem bija maz. Spēles devītajā minūtē savu iespēju sagaidīja arī slovāki, taču labi Latvijas izlases vārtos nospēlēja Jānis Salcevičs, glābjot komandu no droša vārtu zaudējuma. Cīņas rezultāts tika atklāts spēles 15. minūtē, kad kļūdu laukuma centrā pieļāva slovāki. To meistarīgi izmantoja Gints Klēģers, veicot labu reidu no laukuma centra līdz pretinieku vārtiem, un raidot bumbiņu Slovākijas izlases vārtos. Tie viņam bija otrie gūtie vārti pasaules čempionātā Rīgā. Trešdaļas beigās Latvijas izlase varēja dubultot savu pārsvaru, taču Toms Bitmanis pēc labas partnera piespēles meta pavisam nedaudz garām slovāku vārtiem. Pēc nospēlētām 20 minūtēm vienu vārtu pārsvars Latvijai – 1:0.

Otrās trešdaļas ievadā abas komandas apmainījās bīstamiem vārtu gūšanas momentiem. Vispirms Jānis Rajeckis nonāca lieliskā metiena pozīcijā, taču no vārtu priekšas netrāpīja pa bumbiņu, taču jau nākamajā pretuzbrukumā savu meistarību nodemonstrēja mūsu izlases vārtsargs Salcevičs. Rezultāta pārsvaru dubultot mūsu vīriem izdevās cīņas 25. minūtē, kad skaitlisko vairākumu realizēja Morics Krūmiņš – 2:0. Lai atjaunotu vienu vārtu deficītu, slovākiem bija nepieciešamas vien 48 sekundes. Lielisks pretuzbrukums, kuru ar rezultatīvu metienu noslēdza viens no Slovākijas izlases līderiem Martins Kubovičs. Trešdaļas vidū tas pats Kubovičs varēja panākt arī līdzsvaru uz tablo, taču šoreiz bumbiņa lidoja pavisam nedaudz garām Latvijas izlases vārtiem. Kopumā gan iniciatīva arī otrās trešdaļas otrajā pusē piederēja Latvijai. Vislabākā iespēja izcelties bija jau pieminētajam Bitmanim, kurš 35. cīņas minūtē norībināja pretinieku vārtu stabiņu. Noteikti jāuzteic arī Slovākijas valstsvienības vārtsargs Rastislavs Mazars, kurš savu komandu glāba vairākkārt.

Neiemet tu, iemet tev! Otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē spēcīgu metienu no laukuma centra izdarīja Vaclavs Komačra. Pa ceļam līdz vārtiem bumbiņa trāpīja kādam no spēlētājiem un otrreiz ielidoja Latvijas izlases vārtos. Mūsējo atbilde gan nebija jāgaida ilgi. Brīdī, kad līdz trešdaļas beigām bija atlikusi mazāk par minūti, precīzi meta Kārlis Bulāns. Pēc viņa “šāviena” bumbiņa ielidoja Slovākijas izlases vārtu devītniekā, un pirms noslēdzošās cīņas trešdaļas Latvijai atkal minimāls pārsvars – 3:2.

Noslēdzošo spēles nogriezni krietni sparīgāk iesāka Latvijas valstsvienība, un šā aktivitāte tika atalgota. Trešdaļas piektajā minūtē savu vārdu teica Andris Rajeckis, gūstot savu otro rezultativitātes punktu (līdz tam viena rezultatīva piespēle) šajā spēlē un pirmo reizi dodot savai komandai divu vārtu pārsvaru. Slovāku atbilde gan sekoja momentā un divu vārtu pārsvars atkal “nodega” līdz vieniem. Precīzs metiens padevās Peteram Nehilam. Nosacīti, taču cīņas gaitu arī turpinājumā kontrolēja Latvijas izlase. Tuvojoties trešās trešdaļas vidum, otrreiz šajā spēlē precīzs bija Gints Klēģers, liekot Arēnā Rīga sanākušajiem līdzjutējiem uzgavilēt piekto reizi – 5:3. Arī otrreiz nonākuši iedzinējos ar diviem vārtiem, slovāki nedomāja padoties un brīdī, kad bija atlicis spēlēt vien sešas ar pusi minūtes, viss sākās gandrīz no jauna – 5:5. Spēles pamatlaikā uzvarētājus noteikt neizdevās, tāpēc nācās cīnīties papildlaikā.

Diemžēl jau papildlaika otrajā minūtē uzvaru Slovākijas izlasei nodrošināja Mihals Dudovičs - 6:5. Latvijas izlase tādējādi šajā turnīrā prata izcīnīt tikai vienu uzvaru sešās spēles, kas komandai deva 10. vietu 16 izlašu konkurencē. Tas ir visu laiku sliktākais Latvijas valstsvienības rezultāts planētas meistarsacīkstēs.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju atzina divus vārtus guvušo Gintu Klēģeri.

Pasaules florbola čempionāts

Latvija – Slovākija 5:6 (1:0, 2:2, 2:3, 0:1)
Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas izlasē: Gints Klēģers 2 (2+0), Andris Rajeckis 2 (1+1), Morics Krūmiņš 1 (1+0), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (0+1).

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.

1 2 3 94 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2016-12-10 21:40, pirms 7 gadiem
Beidzot nebūs jāklausās Auziņā! Tik kaitinošs komentētājs nav bijis... Visur tikai negatīvo redz un beigās vēl pat aiz sajūsmas kliegt.

Izlase cīnijās, bet diemžēl nebija mūsu čempis.

 +17 [+] [-]

, 2016-12-10 21:41, pirms 7 gadiem
kads kauns tizleņu kalngals...

  +4 [+] [-]

, 2016-12-10 21:41, pirms 7 gadiem
nekad

 +13 [+] [-]

, 2016-12-10 21:41, pirms 7 gadiem
Atkal vienas un tās pašas kļūdas. Nožēlojami.

 +16 [+] [-]

, 2016-12-10 21:41, pirms 7 gadiem
Laikam jau labi vien bija, ka florbols bijis pagrīdē, tur arī tam vieta. KAUNS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2016-12-10 21:42, pirms 7 gadiem
Kauns pa visu ğimi! Lielāki mudaki nav redzēti 😈

 +13 [+] [-]

, 2016-12-10 21:42, pirms 7 gadiem
pit rakstīja: kads kauns tizleņu kalngals...
LOHI vēl joprojām tie plastmasas ''meistari''....psiholoģija komandā -100%

 +19 [+] [-]

, 2016-12-10 21:43, pirms 7 gadiem
Manškiet pa visu spēli kādas piecas reizes dzirdēju ka slovāki ir vāji, obligāti jāuzvar, ne mūsu līmeņa, obligāti ņemami

 +17 [+] [-]

, 2016-12-10 21:43, pirms 7 gadiem
varde gribēja par vērsi tapt - piepūtās un pārsprāga!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-10 21:43, pirms 7 gadiem
bungas1 rakstīja: nekad
tagad un nekad???

 +23 [+] [-]

, 2016-12-10 21:43, pirms 7 gadiem
Nu ne jau mājās šitā. Nevajag dalīt medaļas pirms čempionāta.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-10 21:44, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Nu ne jau mājās šitā. Nevajag dalīt medaļas pirms čempionāta.
par sodu lai atdod cilvēkiem biļešu naudu atpakaļ!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-10 21:45, pirms 7 gadiem
liela starpība jau nav 9. vai 10. vieta... tā spēlēt tiešām nedrīkst, ne reizi vien es pats šos vārdus šajā turnīrā pēc zaudējumiem esmu teicis, pāris vārti plusā neko vēl nenozīmē florbolā, čaļi gan jau sadomājās, ka pietiks uzvarai, tiešām psiholoģija visdrīzākais, jo neticu, ka fiziski neturam līdzi pretiniekiem.
Slēpts komentārs: saints24

 +16 [+] [-]

, 2016-12-10 21:45, pirms 7 gadiem
auziņa kungs , aizp*s lūdzu savu tāfeli. Paldies.

veterānus prom , dodat jaunajiem ceļu. nav tās kustības galīgi.

  +8 [+] [-]

, 2016-12-10 21:46, pirms 7 gadiem
Auziņ, atkāpies!

  +6 [+] [-]

, 2016-12-10 21:47, pirms 7 gadiem
saints24 rakstīja: Ņemot vērā OS, hokeja izlases netiksanu uz Koreju utt un utt, šis vnk nav mūsu gads. Ja neiet, tad neiet līdz galam. Tā gadās, tāds ir sports, būs arī labāki gadi.
kārtējās letiņu atrunas......

  +2 [+] [-]

, 2016-12-10 21:48, pirms 7 gadiem
komanda nebija gatava ne fiziski, ne psiholoģiski to pierāda 3 spēles ar praktiski vienādām beigām..treneru korpusam paldies un visu labu par neveiksmīgo čempi..

 +15 [+] [-]

, 2016-12-10 21:49, pirms 7 gadiem
Es domāju te florbola sabiedrībai vispār ir jāpadomā ko mēs gribam šajā sportā vai negribam neko, jo izskatās, ka pēc iepriekšējiem gadiem, kad bijām 5. pasaulē bija baigā sajūsma un pa muguru klapēšana, ka esam tik kruti... kaut arī atstarpe no pirmā četrinieka nez vai ir samazinājusies. Un te ir jautājums- kāpēc ir tāda liela plaisa mums ar pirmo četrinieku, ja jau florbols mums pēc masveidības droši vien ir 3. sporta spēle- aiz basketbola un futbola. Un tajās valstīs, kas mums priekšā arī florbols nav nu nekāds paša topa sporta veids. Man šķiet mums pa daudz ir sajūsmas par to, ka mums ir ntās florbola līgas Latvijā un labs vietējais čempis u.t.t., bet attīstības jau nav. Var bļaut ''piektie, piektie'', bet tad izrādās tagad, ka oppā - varam zaudēt i slovākiem un būt desmitie. Cerams, ka kāds sapurināsies. Jābūt kaut kādai izaugsmei- ja mums ir Porziņģis NBA, tad kāpēc mums nav kāds superflorbolists Zviedrijā piem.?? Kāpēc tā vārīšanās savā sulā vietējā līgā, kur visi mūsu ''superstāri'' spēlē un pašapmierinās par piekto vietu pasaulē un to, ka šoreiz nezaudējam somiem vai zviedriem ar divciparnieku....

  +7 [+] [-]

, 2016-12-10 21:49, pirms 7 gadiem
Andrim Diemžēliņam spēles beigās atlika tikai izdvest:" Njāāā?!?"Reti gadās,bet šajā čempionātā, pateicoties komentētājiem, neviļus sāku līdzi just pretiniekiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-10 21:52, pirms 7 gadiem
Lūdzu, nevajag liet samazgas viņiem virsū. Basketbolisti un hokejisti ir tieši tikpat muļķīgas spēles zaudējuši, tā kā šī psiholoģijas problēma ir visas nācijas sportistiem, ne tikai florbolistiem.

Kkas maģisks ar to 5:5 šajā čempionātā - identiskas šīs trīs spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2016-12-10 21:57, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Andrim Diemžēliņam spēles beigās atlika tikai izdvest:" Njāāā?!?"Reti gadās,bet šajā čempionātā, pateicoties komentētājiem, neviļus sāku līdzi just pretiniekiem.
Jaunā komentētāju paaudze LV ir visai bēdīga un tajā visā Auziņš un Gaigalietis īpaši griež ausi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-10 21:59, pirms 7 gadiem
Un šie vēl murgoja kaut ko par medaļām, par lielo četrinieku. Pilnīgi lūzeri ne uzvarētāji.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-10 22:00, pirms 7 gadiem
lab,Auziņš besija visu laiku ar savu gvelzšanu ne pa djēlu,taču ne jau viņs bija laukumā,droši vien bija dikti iespaidojies no pirmsčempionāta mūsu komandas pašslavināšānās,kas manā skatijumā bija marketinga triks, lai ievilinātu pēc iespējas vairāk skatītāju,sevišķi to ,kuri nemaz ikdienā neinteresējas par florbolu kā sporta veidu..kaut kā jau bija jāatpelna ieguldītie čempī naudas līdzekļi..ja paskatās kā spēlē lielais četrinieks saproti ka mums tāls ceļš ejams,bet jācer ,ka kaut kad arī cīnīsimies par medaļām..

     [+] [-]

, 2016-12-10 22:01, pirms 7 gadiem
ingars31 rakstīja: kārtējās letiņu atrunas......
Nē, es to nedomāju kā atrunu, bet gan to, ka nav, ko dramatizēt. Tāds ir sports, visi tagad māk spēlēt futbolu, basketbolu, hokeju un kā izrādās arī florbolu. Pirms čempionāta mediji un pēc tam visi no medijiem sagrābstās kaut kādu informāciju, ka mums obligāti jācīnās par medaļām. Bez jebkāda pamatojuma. Neticu, ka daudzi pirms tam bija pētījuši, ka norvēģi, dāņi, slovāki ir ļoti progresējuši šajā sporta veidā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ice F-1

  +5 [+] [-]

, 2016-12-10 22:03, pirms 7 gadiem
Es tiešām nezinu florbola aizkulises, bet kad es skatos sastāvā par to kur mūsējie spēlē, es cerēju tur redzēt pāris džekus Čehijā, pāris Šveicē, Somijā un mož kādu arī Zviedrijā... bet kaut kā man tur visi dūži pretī rādās no Latvijas Superlīgas... Puse čehu spēlē vai nu Šveicē vai Zviedrijā, arī šveiciešiem vai somiem, kaut viņiem labas līgas, ir čaļi, kuri Zviedrijā spēlē... un mums jau sevišķi būtu jābūt čaļiem da kaut Čehijā, ja citur nekur neņem, nevis tā, ka gadu no gada spēlē vieni un tie paši no mūsu vietējās Superlīgas...

  -2 [+] [-]

, 2016-12-10 22:03, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Es domāju te florbola sabiedrībai vispār ir jāpadomā ko mēs gribam šajā sportā vai negribam neko, jo izskatās, ka pēc iepriekšējiem gadiem, kad bijām 5. pasaulē bija baigā sajūsma un pa muguru klapēšana, ka esam tik kruti... kaut arī atstarpe no pirmā četrinieka nez vai ir samazinājusies. Un te ir jautājums- kāpēc ir tāda liela plaisa mums ar pirmo četrinieku, ja jau florbols mums pēc masveidības droši vien ir 3. sporta spēle- aiz basketbola un futbola. Un tajās valstīs, kas mums priekšā arī florbols nav nu nekāds paša topa sporta veids. Man šķiet mums pa daudz ir sajūsmas par to, ka mums ir ntās florbola līgas Latvijā un labs vietējais čempis u.t.t., bet attīstības jau nav. Var bļaut ''piektie, piektie'', bet tad izrādās tagad, ka oppā - varam zaudēt i slovākiem un būt desmitie. Cerams, ka kāds sapurināsies. Jābūt kaut kādai izaugsmei- ja mums ir Porziņģis NBA, tad kāpēc mums nav kāds superflorbolists Zviedrijā piem.?? Kāpēc tā vārīšanās savā sulā vietējā līgā, kur visi mūsu ''superstāri'' spēlē un pašapmierinās par piekto vietu pasaulē un to, ka šoreiz nezaudējam somiem vai zviedriem ar divciparnieku....
Viedi vārdi

  +3 [+] [-]

, 2016-12-10 22:04, pirms 7 gadiem
Ronaldi rakstīja: Jaunā komentētāju paaudze LV ir visai bēdīga un tajā visā Auziņš un Gaigalietis īpaši griež ausi.
No jaunajien komentētājiem Prāmnieks, manuprāt, ir labākais.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-10 22:05, pirms 7 gadiem
Geju hokejs
1 2 3 94 komentāri