Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei otro reizi pēc kārtas 2:4 un 1:2

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlasei otro reizi pēc kārtas 2:4 un 1:2
Pēcspēles kopbilde
Foto: Ritvars Raits

Latvijas sieviešu florbola izlase, kas šonedēļ Somijā aizvada treniņnometni un četras pārbaudes spēles, 9. septembra vakarā mērojās spēkiem ar kluba "SB-Pro" komandu. Tieši tāpat kā iepriekšējā dienā mačā ar Somijas U19 izlasi, arī "SB-Pro" spēlē tika zaudēts ar 2:4, bet pēcspēles metienos ar 1:2. Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienības sastāvā atzina uzbrucēju Diānu Isjominu.

Šo maču Jurija Fedulova vadītā sieviešu izlase sāka ar pieredzējušo Laumu Višņevsku vārtos, bet spēles vidū viņu nomainīja Kristīne Kirilova. Jau no cīņas pirmajām minūtēm iniciatīvu centās pārņemt mājinieces, turklāt samērā sekmīgi. Rezultāts tika atklāts jau 5. minūtē, kad Višņevska netika galā ar metienu, kas tika izdarīts tieši pretī vārtiem - 0:1, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas sākumā "SB-Pro" florbolistes savu pārsvaru jau dubultoja (2:0), bet drīz pēc tam, kad latvietes bija palikušas skaitliskajā mazākumā, arī trīskāršoja (3:0).

Tieši pēc trešo vārtu ielaišanas Latvijas izlases florbolistes ievērojami aktivizējās uzbrukumā, arvien biežāk apdraudot somiešu vārtus. Otrajā trešdaļā tas vēl gaidīto rezultātu nedeva, bet pašā pēdējā perioda sākumā beidzot kapitulēja arī laukuma saimnieču aizsardzība - pēc Elīzas Elizabetes Bērziņas piespēles vārtus guva Diāna Isjomina - 1:3. Trešdaļas vidū Latvijas izlasei atkal bija jāspēlē mazākumā, to izmantoja somietes, lai pārspētu arī Kristīni Kirilovu - 4:1. Tomēr punktu šai spēlei pielika mūsu florbolistes - 58. minūtē Evelīnas Garbares piespēli vārtu guvumā pārvērta mūsu komandas kapteine Gunita Kārkliņa - 2:4.

Notika arī pēcspēles metienu sērija. Tajā Latvijas izlases labā vārtus guva tikai Evita Rudzīte. Somietes atbildēja ar diviem rezultatīviem metieniem, sagādājot latvietēm zaudējumu arī šajā spēles elementā - 1:2. Labākās spēlētājas balvu Latvijas valstsvienības rindās saņēma pirmo vārtu autore Diāna Isjomina.

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Gunita KārkliņaAFK NND
2.Paula EgleUFK NND
3.Paula SloģeURīgas Lauvas
4.Linda LubgāneARīgas Lauvas
5.Kristīne KirilovaVRīgas Lauvas
6.Ieva LočmeleURīgas Lauvas
7.Anna AnkudinovaURīgas Lauvas
8.Džeina EglīteULekrings
9.Monika DžigureULekrings
10.Elizabete PavlovskaARubene
11.Laura GaugereARubene
12.Evita RudzīteARubene
13.Juta MuravskaARubene
14.Rebeka LaureURubene
15.Lība Daija MikovaURubene
16.Madara AdamaneARubene
17.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
18.Evelīna GarbareUWizards Bern Burgdorf (Šveice)
19.Diāna IsjominaUGrei (Norvēģija)
20.Lauma VišņevskaVWizards Bern Burgdorf (Šveice)

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Jānis Inģists
Mediķis: Aleksandrs Matjuņins

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...