Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Šveices izlase apspēlē mājiniekus, tiekot pie bronzas medaļām

Šveices izlase apspēlē mājiniekus, tiekot pie bronzas medaļām
Šveices izlase atkal kļuvusi par trešo spēcīgāko florbola valstsvienību pasaulē
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta spēlē par trešo vietu Šveices izlase nerezultatīvā spēlē ar 4:2 pieveica laukuma saimniekus čehus, kārtējo reizi izcīnot pasaules čempionāta godalgas. Šveiciešiem izdevās revanšēties par neveiksmi grupu turnīrā. Tikmēr spēlē par septīto vietu Norvēģija pieveica dāņus.

Līdzīgi kā bija novērojams visa čempionāta laikā, arī spēlē par bronzas medaļām šveicieši spēli sāka aktīvāk, nekā čehi. Pie pirmā vārtu guvuma izdevās tikt cīņas devītajā minūtē, kad pretinieku zonā lieliski nospēlēja Jans Zaugs, pārtverot sāncenša piespēli. Bumbiņa nonāca pie Matiasa Hofbauera, kurš ātri to pāradresēja Denijam Kanzigam un florbolists, kurš čempionātā spēlē vien tādēļ, ka pirms paša turnīra savainojumā iedzīvojās Manuels Engels, atklāja rezultātu. Piecas minūtes vēlāk Nils Korāds centās ar diagonālo piespēli atrast Hofbaueru, bet bumbiņa trāpīja pa kāju Martinam Kisugitem, ielidojot vārtos. Mājinieki vienus vārtus spēja atspēlēt 19. minūtē, kad Milans Garčars meta garām vārtiem, taču bumbiņa atlēca pie Josefa Ripara. Čehu florbolists no tuvas distances nekļūdījās, samazinot starpību līdz 1:2.

Otrajā trešdaļā jau krietni lielāks pārsvars laukumā bija čehiem, taču izlīdzinājumu viņiem izdevās panākt vien spēles 34.minūtē, kad trīs čehi aizskrēja pret diviem šveiciešiem. Patriks Doža izdarīja piespēli uz kreiso malu, no kuras nekļūdīgs metiens padevās Tomam Ondrušekam. Čehi turpināja uzbrukt, bet trešdaļas pēdējā minūtē atkal nonāca iedzinējos, kad no distances lielisks metiens padevās Timam Brailardam, kurš ieveda šveiciešus pusfinālā ar rezultatīvu metienu papildlaikā un tagad panāca 3:2 savas izlases labā.

Arī noslēdzošajā spēles trešdaļā komandas nepriecēja ar sevišķi lielu rezultativitāti. Perioda septītajā minūtē šveicieši dubultoja savu pārsvaru. Vispirms čehi neveiksmīgi centās panākt izlīdzinājumu, bet pretuzbrukumā šveiciešu metienu vispirms aizsargs bloķēja, spēlējot uz noteikumu pārkāpuma robežas. Bumbiņa atlēca pie Paulo Riedi, kurš meta nekļūdīgi. Lai gan jāspēlē bija vēl pietiekami daudz, Riedi precīzais metiens izrādījās pēdējais šajā spēlē. Čehiem nelīdzēja arī vārtsarga mainīšana pret sesto laukuma spēlētāju. Nācās piedzīvot neveiksmi ar rezultātu 2:4, arī savu līdzjutēju priekšā paliekot bez izcīnītajām godalgām.

Pasaules čempionāts florbolā (Spēle par 3.vietu)

Čehija – Šveice 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Vārti: 8:16 Kanzigs (Hofbauers) 0:1, 13:37 Savos vārtos 0:2, 18:06 Ripars (Garčars) 1:2, 33:07 Ondrušeks (Doža) 2:2, 39:24 Brailards (Mendelins, vair.) 2:3, 46:01 Riedi (Brailards) 2:4

Norvēģi vēlreiz tiek galā ar dāņiem
Spēlē par septīto vietu savā starpā sacentās Norvēģijas un Dānijas valstsvienības. Abas čempionāta ievadā cīnījās vienā apakšgrupā, spēli ar rezultātu 9:3 uzvarot dāņus. Čempionāta turpinājumā norvēģi bija tuvāk gan iekļūšanai pusfinālā, gan arī spēlēšanai par piekto vietu. Tikmēr dāņi ar milzu grūtībām iekļuva labāko astotniekā, nākamajās spēlēs nespējot izrādīt vērā ņemamu pretestību saviem pretiniekiem. Cīņa par septīto vietu pasaulē tika izspēlēta Arena Sparta, kur tā bija turnīra pēdējā spēle. Norvēģi spēli sāka ar diviem ātriem vārtu guvumiem un, lai arī dāņu kapteinis Mikels Skovs Nilsens vienus vārtus atguva, pārtraukumā norvēģi varēja doties pie komfortabla 4:1 pārsvara. Otrajā periodā komandas sarīkoja vārtu birumu, septiņu minūšu laikā kopā gūstot septiņus vārtus. Skovs Nilsens sev nokārtoja hat-trick, bet norvēģi spēja saglabāt triju vārtu pārsvaru (7:4). Pēdējā periodā dāņi centās iespiest konkurentus viņu aizsardzības zonā, taču norvēģi nevēlējās atkal piedzīvot līdzīgu scenāriju kā pēdējās spēlēs, zaudējot papildlaikā un pēcspēles metienu sērijā. Dāņi uz mirkli sadeldēja deficītu līdz 5:7, bet norvēģi nesalūza, gūstot vēl divus vārtus, tādējādi svinot 9:5 panākumu un izcīnot septīto vietu pasaulē.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).