Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvija revanšējas vāciešiem, atgūstot piekto vietu pasaulē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvija revanšējas vāciešiem, atgūstot piekto vietu pasaulē
Latvijas izlase - piektā labākā pasaulē! Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas vīriešu valstsvienība ar uzvaru noslēgusi 2018. gada pasaules florbola čempionātu. Pēdējā spēlē latvieši ar rezultātu 5:3 pieveica vāciešus, tādējādi revanšējoties par neveiksmi grupu turnīrā un atkārtojot valstsvienības visu laiku labāko panākumu.

Spēlē pret Vācijas izlasi vieta Latvijas izlases vārtos atkal tika uzticēta Jānim Salcevičam. Līdz ar to Ivars Dišereits savu vienīgo pilno spēli čempionātā aizvadīja grupu turnīrā tieši pret vāciešiem. Andra Rajecka maiņa atkal bija bez izmaiņām, bet otrajā maiņā centra uzbrucēja pozīcijā darbojās Atis Blinds, pa malām viņam palīdzot Klāvam Jansonam un Artim Raitumam. Savukārt trešajā maiņā darbojās Aleksandrs Abramovs, Toms Akmeņlauks un Edžus Ceriņš, kurš grupu spēlē pret vāciešiem atzīmējās ar diviem precīziem metieniem.

Spēles ievadā bumbiņu vairāk kontrolēja Latvijas izlases florbolisti, tiesa bīstami momenti pie Maika Dīca vārtiem veidojās samērā reti. Sestajā minūtē Pēteris Trekše izprovocēja pret sevi divu minūšu noraidījumu un skaitliskā vairākuma izskaņā latviešiem izdevās atklāt rezultātu. Pēc labas Klāva Jansona un Rolanda Kovaļevska saspēles pēdējais izdarīja netveramu raidījumu, tiekot jau pie septītā rezultatīvā raidījuma šajā čempionātā. Nedaudz vēlāk, spēlējot jau vienādos sastāvos, Kovaļevskim bija lieliska iespēja no vārtu priekšas, taču šoreiz pārāks izrādījās vācu vārtsargs. Perioda 12.minūtē Toms Akmeņlauks, kuram čempionāts nav izvērties tāds, kā bija cerēts, laukuma centrā izmantoja pretinieku kļūdu, pārtverot bumbiņu un veicot ātru izrāvienu uz pretinieku vārtiem izdarīja lielisku metienu vārtu tālajā augšējā stūrī, dubultojot Latvijas izlases pārākumu. Vāciešiem pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja radās 15.minūtē, kad vienatnē pret Salceviču izrāvās Tino fon Pricbuels, taču pārāks bija latvietis.

Lieliski Latvijas izlasei sākās spēles otrā trešdaļa, kad jau 29. sekundē izdevās gūt trešos vārtus. Ieguvis bumbiņu, vārtsargs Salcevičs to piespēlēja Rolandam Kovaļevskim, kurš veica reidu pāri visam laukumam, epizodi noslēdzot ar rezultatīvu metienu. Cīņas turpinājumā Kovaļevskim vēl ne viena vien iespēja tikt pie rezultatīva metiena. Kas nepadevās Kovaļevskim, to izdarīja Atis Blinds. Trešdaļas ceturtajā minūtē labu piespēli izdarīja Juris Gribusts un Blindu vairs neviens nespēja traucēt panākt 4:0 latviešu labā. Vācieši pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, pēc tā sākot spēlēt aktīvāk. Vienā no epizodēm uzbrukumā aizrāvās Morics Krūmiņš, sāncenšu pretuzbrukumā vien ar noteikumu pārkāpumu apturot pretinieku centienus pārspēt Salceviču. Mazākumā latvieši nospēlēja ļoti pārliecinoši, bet brīdī, kad Krūmiņš jau devās atpakaļ laukumā, vācieši tomēr veica sekmīgu izspēli uz vārtu priekšu, no kurienes rezultatīvs metiens padevās Erikam Šušvarijam. Pēc vārtu guvuma vācieši sāka spēlēt ļoti aktīvi, trim uzbrucējiem allaž cenšoties atņemt bumbiņu jau mūsu laukuma pusē. Mūsējiem radās lielas problēmas ar uzbrukumu iesākumu un divas minūtes pirms perioda beigām pārsvars saruka vēl vairāk. Uzbrukumā no labas pozīcijas Blinds iemeta kājās pretiniekam un vācieši devās straujā pretuzbrukumā. Neskatoties uz Blinda pārkāpumu Julians Nihlens no vārtu priekšas ar nūjas neērto pusi pārspēja Salceviču, latviešu pārsvaru samazinot līdz 4:2.

Noslēdzošajā spēles trešdaļā spēles gaita bija līdzvērtīga otrā perioda otrajā daļā redzētajam, kad vācieši aktīvi presingoja pa visu laukumu, neļaujot latviešiem iesākt uzbrukumus. Ja ar uzbrukumu veidošanu latviešiem bija lielas grūtības, tad aizsardzībā komanda darbojās gana pārliecinoši, nepieļaujot pārāk daudz un sarežģītu raidījumu Salceviča sargāto vārtu virzienā. Atrisinājumu spēlei varēja sniegt Andris Rajeckis, kurš saņēma piespēli pret tukšiem vārtiem četras minūtes pirms pamatlaika beigām. Tomēr viņam ar nūjas neērto pusi bija jātrāpa no gaisa. Bumbiņai izdevās trāpīt, taču tā lidoja pāri vārtiem. Tiesa, jau nākamajā uzbrukumā latvieši tika pie vārtu guvuma. Vācieši bija mainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un Edžus Ceriņš ar Tomu Akmeņlauku noorganizēja pretuzbrukumu ar rezultatīvu metienu. Vācieši turpināja mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas deva rezultātu, gūstot vārtus, uzbrucējam esot aiz vārtu līnijas.

Pasaules čempionāts florbolā. Spēle par 5.vietu

Latvija – Vācija 5:3 (2:0; 2:2; 1:1)
Vārti: 6:45 Kovaļevskis (Jansons, vair.) 1:0, 11:44 Akmeņlauks 2:0, 20:29 Kovaļevskis (Salcevičs) 3:0, 23:26 Blinds (Gribusts) 4:0, 28:58 Šušvarijs (J.Brokers) 4:1, 37:59 Nihlens 4:2, 57:31 Akmeņlauks (Ceriņš, t.v.) 5:2, 58:15 Burmeisters (N.Brokers) 5:3

  -4 [+] [-]

, 2018-12-09 13:05, pirms 5 gadiem
malaci ja nebut zaudejusi ieprieks vaciesiem iespejams butu augstaka vieta bet 5 vieta ari labi pec ta ka nospelejam ieprieksejo pc majas ar to apsveicu fanus un izlasi

  +2 [+] [-]

, 2018-12-09 13:06, pirms 5 gadiem
Labi ka tā kas var būt labāks par revanšu!!!
5 vieta ir labi, bet varēja būt arī 4niekā kas būtu bijis izcili

  +1 [+] [-]

, 2018-12-09 13:13, pirms 5 gadiem
neredzu nekādu revanšu Vācijai - kā favorīti zaudēja svarīgāko spēli turnīra perspektīvā, tagad uzvarēja mazāk nozīmīgu spēli par vietu, ko nopietnos turnīros nemaz neizspēlē

  +2 [+] [-]

, 2018-12-09 13:13, pirms 5 gadiem
Apsveicu!
Best of the rest!
Slēpts komentārs: vozā
Slēpts komentārs: vozā

     [+] [-]

, 2018-12-09 13:22, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Ļoti liels panākums! Piemēram futbolā vai Volejbolā vai Handbolā kad mēs tiksim TOP 5? Izskatās pagaidām tuvāko 20 gadu LAIKĀ PAT TUVU TAM NEBŪSIM!
Futbolā tomēr varētu būt ātrāk.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-09 13:31, pirms 5 gadiem
balderuska rakstīja: malaci ja nebut zaudejusi ieprieks vaciesiem iespejams butu augstaka vieta bet 5 vieta ari labi pec ta ka nospelejam ieprieksejo pc majas ar to apsveicu fanus un izlasi
Ja grupā nezaudētu Vācijai, tad ceturtdaļfinālā būtu jāspēlē nevis ar pasaules vicečempioniem zviedriem, bet ar čempioniem somiem. Liela atšķirība???

  +4 [+] [-]

, 2018-12-09 13:36, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Ļoti liels panākums! Piemēram futbolā vai Volejbolā vai Handbolā kad mēs tiksim TOP 5? Izskatās pagaidām tuvāko 20 gadu LAIKĀ PAT TUVU TAM NEBŪSIM!
Futbolu un volejbolu NOPIETNĀ līmenī spēlē vairāk valstīs nekā ir valstis, kurās zin par florbola eksistenci.
Nekādā veidā nenoniecinu florbolistu panākumus, bet nevajag pirkstu ar kaut ko citu jaukt ar šādiem izteikumiem.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-09 13:40, pirms 5 gadiem
Pat zviedriem tikai viens ir reāli pro spēlētājs, kas ar to pelna naudu, pārējie strādā kaut kādu algotu darbu un paralēli uzkapā. Augstā līmenī, bet... domu saprati.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-09 13:52, pirms 5 gadiem
Ir okay!

  -1 [+] [-]

, 2018-12-09 13:52, pirms 5 gadiem
Kurā komandu sporta veidā vēl ir tik liela līmeņu atšķirība starp top5 komandām? Šo uztvert kā milzu sasniegumu ir nevietā.

     [+] [-]

, 2018-12-09 14:02, pirms 5 gadiem
Diiemzel, si spele neko daudz nenozimeja. Latvija zaudeja Vacijai speli, kura vareja dot ari ko daudz vairak, bet pasi visu nocakareja turnira nozimigakaja spele.

  -3 [+] [-]

, 2018-12-09 14:03, pirms 5 gadiem
rozmari rakstīja: Ja grupā nezaudētu Vācijai, tad ceturtdaļfinālā būtu jāspēlē nevis ar pasaules vicečempioniem zviedriem, bet ar čempioniem somiem. Liela atšķirība???
Somi sogad ir krietni vajaki par zviedriem, to pieradija ari Vacija-Somija ceturtalfinals. Ja nezini komandu sastavus, tad nemuldi.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-09 14:26, pirms 5 gadiem
Labi! Tagad jādomā, kaa mest izaicinajumu zviedriem un somiem - bez regularam spelem pret viniem gan klubu, gan izlasu limeni nekas nemainisies. Tas ir nereali sarezgiti, jo zviedri, piemēram, ir baigie nacionalisti un stipri paspietiekami

     [+] [-]

, 2018-12-09 14:28, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Somi sogad ir krietni vajaki par zviedriem, to pieradija ari Vacija-Somija ceturtalfinals. Ja nezini komandu sastavus, tad nemuldi.
Protams, un tā nu mēs uzvarētu Somus Nekad to neesam izdarījuši un nekad arī neizdarīsim, pats daudz nemuldi, nekas tur nebūtu, ja grupā paliktu 3ie.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-09 15:01, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Ļoti liels panākums! Piemēram futbolā vai Volejbolā vai Handbolā kad mēs tiksim TOP 5? Izskatās pagaidām tuvāko 20 gadu LAIKĀ PAT TUVU TAM NEBŪSIM!
tik primitīvi skatoties -

futbolā, basketbolā, hokejā utt Latvijas izlases ir daudz tuvāk 1.vietai nekā florbolā.

     [+] [-]

, 2018-12-09 15:16, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: tik primitīvi skatoties -

futbolā, basketbolā, hokejā utt Latvijas izlases ir daudz tuvāk 1.vietai nekā florbolā.
Ja florbols Latvijā attīstās, tad hokejs mirst. Latvijas čempionāts hokejā notiek tikai tāpēc, ka bez tā nedrīkst piedalīties PČ. Nevienā Latvijas čempionāta augstākajā līgā nav tik daudz komandu, kā florbolā.

     [+] [-]

, 2018-12-09 15:53, pirms 5 gadiem
Nevar zināt, kas labāk- iegūt 4. vietu, taču turnīra noslēgumā piedzīvot divas sagrāves, vai arī finišēt ar 5. vietu un divām uzvarām.

     [+] [-]

, 2018-12-09 16:15, pirms 5 gadiem
rozmari rakstīja: Ja florbols Latvijā attīstās, tad hokejs mirst. Latvijas čempionāts hokejā notiek tikai tāpēc, ka bez tā nedrīkst piedalīties PČ. Nevienā Latvijas čempionāta augstākajā līgā nav tik daudz komandu, kā florbolā.
komandu skaits augstākajā līgā nenozīmē kvalitāti. Paskaties, cik basketbolā līgas un pilsētu čempji ar gana augstu līmeni.

     [+] [-]

, 2018-12-09 16:33, pirms 5 gadiem
kopumā čempionāts laikam jau ar plus zīmi...vismaz salīdzinot ar iepriekšējo. sāpe palika par vācija spēli un sakāvi pret zviedriem. kautkas ar to izaugsmi jādomā, jo top 4 klāt īsti netiekam, savukārt mums aiz muguras rindā cieši stāv vēl kādas 4-5 izlases. izlašu līmenī manuprāt viss ir ok...labi treneri, pārbaudes spēles augstā līmenī, nometnes cik nu tās iespējamas pie darba ritmiem...jāpieliek klubu un individuālā līmenī...klubu līmenī trūkst ārvalstu seciālistu piesaiste, tāpat tikai retais var aizbraukt uz kādu pārbaudes turnīru ārzemēs, protams arī treniņu skaits un disciplīna...individuāli laikam jau vairāk jāveicina spēlētāju spēlēšana ārzemēs...

     [+] [-]

, 2018-12-09 16:54, pirms 5 gadiem
Tā kā faktiski sasniegts maksimums, tad ir tikai viens vērtējums - malači puikas!

  +3 [+] [-]

, 2018-12-09 18:54, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Somi sogad ir krietni vajaki par zviedriem, to pieradija ari Vacija-Somija ceturtalfinals. Ja nezini komandu sastavus, tad nemuldi.
Atļausos painteresēties, kam tu tagad sūkāsi - somiem, zviedriem vai pats sev???

     [+] [-]

, 2018-12-09 21:27, pirms 5 gadiem
rozmari rakstīja: Atļausos painteresēties, kam tu tagad sūkāsi - somiem, zviedriem vai pats sev???
Tu man

     [+] [-]

, 2018-12-10 08:57, pirms 5 gadiem
Šī ņaudēšana