Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvija dramatiskā galotnē zaudē Slovākijai un pasaules čempionātu noslēdz sestajā vietā

Latvija dramatiskā galotnē zaudē Slovākijai un pasaules čempionātu noslēdz sestajā vietā
Latvijas izlase
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

LETA. Latvijas sieviešu florbola izlase sestdien dramatiskā galotnē zaudēja Slovākijas izlasei un pasaules čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā. Mačā par piekto vietu Latvijas izlase piekāpās turnīra saimniecēm ar rezultātu 4:6 (0:2, 1:0, 3:4).

Pirmajā trešdaļā latvietes ielaida divus vārtus, bet otrajā pieredzējusī Zeltīte Bankava vienus atguva. Trešā perioda sākumā Slovākija atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet jau 39 sekundes vēlāk Ieva Priede atspēlējās, turklāt 52.minūtē Paula Egle panāca 3:3. Dramatiskā galotnē nākamos divus vārtus iemeta slovākiete Kristīna Hudākova, tomēr 19 sekundes pirms pamatlaika beigām Līga Garklāva atkal pietuvojās līdz 4:5. Mača beigās mājinieces reizi ieraidīja bumbiņu tukšos Latvijas vārtos un varēja priecāties par panākumu. Iepriekšējos divos pasaules čempionātos Latvija bija piektajā pozīcijā, līdz ar to tagad guvusi zemāko vietu kopš 2011.gada.

Jurija Fedulova trenētā Latvijas izlase neveiksmīgi aizvadīja grupu turnīru, kurā cieta trīs zaudējumus tikpat mačos. Vispirms ar 3:8 tika zaudēts Čehijai, kaut cīņas ievadā tika iegūta 3:0 vadība, tad ar 2:3 atzīts Norvēģijas pārākums, bet pirmdien ar 1:12 nācās kapitulēt Somijai. Savukārt pirmo uzvaru Latvija izcīnīja otrdien astotdaļfinālā, kad ar 4:1 tika pieveikta Dānija. Tam sekoja sagrāve ceturtdaļfinālā 0:21 pret zviedrietēm. Latvijai atkārtojot savu smagāko neveiksmi pastāvēšanas vēsturē. Tikmēr piektdien latvietes pusfinālā par 5.-8.vietu ar rezultātu 5:1 uzvarēja Poliju.

Slovākija otrā ešelona apakšgrupā ar 12:2 pārspēja Singapūru, ar 10:3 apspēlēja Igauniju, kas spēlē "Elvi Florbola līgā" un ar 21:1 sagrāva Austrāliju. Pateicoties uzvarai apakšgrupā, slovākietes iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur pirmajā kārtā ar 7:3 pārspēja Vāciju, bet ceturtdaļfinālā ar 2:6 zaudēja Somijai. Pusfinālā par 5.-8.vietu Slovākija ar 7:4 apspēlēja Norvēģiju. Latvija ar Slovākiju tikās arī iepriekšējā čempionātā, kur pusfinālā par 5.-8.vietu uzvarēja latvietes, pēcspēles metienu sērijā svinot panākumu ar rezultātu 4:3. Slovākija vēl 2007.gadā pasaulē bija vien 19.pozīcijā, tomēr katrā čempionātā kāpusi uz augšu un tagad pirmoreiz jau guvusi piekto vietu.

Tāpat sestdien notika arī mačs par septīto vietu, kurā Polija ar 12:3 (3:0, 5:2, 4:1) sagrāva Norvēģiju. Vēl plkst.15.15 pēc Latvijas laika bronzas mačā spēkosies Šveice un Čehija, bet vakara kulminācija būs plkst.18.05, kad par zelta medaļām spēkosies Zviedrija un Somija.

Slovākija - Latvija 6:4 (2:0, 0:1, 4:3)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Zeltīte Bankava 2 (1+1), Ieva Priede 1 (1+0) Līga Garklāva 1 (1+0), Paula Egle 1 (1+0), Laura Gaugere 1 (0+1), Lība Daija Mikova 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
leta.lv


, 2017-12-09 15:28, pirms 6 gadiem
Mājsaimnieču hobija čempionātā arī 6. vieta ir augstu.
, 2017-12-09 15:57, pirms 6 gadiem
Tas, ka 6. vieta finālistēm zaudē 0:21, parāda to, cik šis sporta veids ir nopietns un cik ļoti sporta veids ir pelnījis valsts atbalstu augsto sasniegumu dēļ.
Slēpts komentārs: FUNS
, 2017-12-09 17:10, pirms 6 gadiem
Nedomāju, ka kāda no top 8 Eiropas izlasēm basketbolā zaudētu ASV izlasei tik bezcerīgi! Vīriešu florbols vēl ir skatāms un tur tie spēku samēri tik kardināli nekrīt acīs kā sieviešu komandām, un tomēr florbols nav skatāms sporta veids, to ir interesanti spēlēt!
, 2017-12-09 20:00, pirms 6 gadiem
Kā jau pareizi te rakstija... marš pie pavardiem, šamām nav ko darīt PČ, fiziskais pilnīgi nekāds. Labāk ejat studēt un uzspelējat prieka pēc!
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).