Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase gatavojas izšķirošajām cīņām

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlase gatavojas izšķirošajām cīņām
Tādu cepuri Helsinkos dod par "hat-trick", mūsējiem tikušas jau piecas...
Foto: Ritvars Raits

Lai gan Latvijas vīriešu florbola izlases Helsinkos notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā vakar ar 2:12 piekāpās Somijas valstsvienībai, pašas svarīgākās spēles, lai nosargātu savu 5. vietu, mūsējiem vēl priekšā. Šodien mūsējie vēl baudīja brīvdienu pirms izšķirošās cīņas, kas sāksies jau rīt.

Pēc vakardienas saspringtā mača pret pasaules čempioniem somiem, kurā mūsējie lieliski aizvadīja pirmo periodu, piekāpjoties tikai ar 1:2, bet spēles vidū tomēr "salūza", piedzīvojot zaudējumu ar 2:12, komandas treneri atcēla šodienas rīta rosmi. Pulksten 12 izlase aizvadīja treniņu, bet pēcpusdienā izmantoja brīvo laiku, dodoties uz pilsētu.

Nedaudz citāda dienas kārtība bija vienam no komandas līderiem – Artim Raitumam, kurš mačā ar somiem guva kājas traumu un no arēnas tika aizgādāts ar nestuvju palīdzību. Tas, ka pasaules čempionāts viņam beidzies, bija skaidrs jau vakar, bet šodien Artim tika veikta kājas izmeklēšana ar rentgenu. Mediķu atzinums bija uzmundrinošs – lūzuma nav.

Jau vakar vēlu vakarā kļuva zināms, ka pirmajā spēlē par piekto vietu Latvijas izlasei pretiniekos būs igauņi. Nedaudz pat žēl mūsu ziemeļu kaimiņu, jo vakar viņi bija pat ļoti tuvu, lai sagādātu lielāko sensāciju šajā pasaules čempionātā, neielaižot labāko četriniekā šogad samērā vāji spēlējošo Čehijas valstsvienību. Ja gribam būt precīzi, tad viņiem pietrūka pusotras minūtes – čehiem izdevās izlīdzināt rezultātu (2:2), bet pēc tam arī uzvarēt pēcspēles metienos.

Toties rītdienas spēlē, kas sāksies jau pulksten 11.30, žēlumam vietas nebūs. Latvieši ir izcīnījuši 5. vietu jau divos čempionātos pēc kārtas, kāpēc lai tā nenotiktu arī šoreiz, jo komanda tomēr spēlē labi? Kā papildus stimuls kalpos arī tas, ka jau pirms čempionāta Latvijas Florbola savienība deva florbolistiem uzdevumu ierindoties ne zemāk par 5. vietu. Bez tam – saskaņā ar nolikumu, tikai pirmo piecu vietu ieguvēji automātiski nodrošinās sev vietu nākamajā pasaules čempionātā, bet pārējām izlasēm nāksies piedalīties kvalifikācijas turnīros, kas radīs papildus izdevumus federāciju budžetos...

Gadījumā, ja notiks tas, par ko vismazāk gribētos domāt, un Latvijas valstsvienība rītdienas spēlē tomēr zaudēs, turnīrs mūsējiem jau būs beidzies, jo 7. vietu nav paredzēts dalīt. Ja rīt uzvaram, tad jau parīt mums būs vēl viena spēle – ar Krievijas un, visdrīzāk, Norvēģijas mača uzvarētāju.

Valstsvienības treneri jau šodien pateica, ka spēlē pret igauņiem mūsu komandas vārtus atkal sargās Guntis Bundzenieks, bet mačs pamatā tiks aizvadīts tikai ar diviem labākajiem spēlētāju pieciniekiem. Tuvākie rezervisti, kuriem katrā brīdī jābūt gataviem doties laukumā, būs Ivo Preiss un Artis Savins.

Visas pasaules čempionāta spēles iespējams skatīties interneta tiešsaistē: Magical Games live in the Internet |...

Neaizmirstiet, ka LTV7 šodien pulksten 19:30 piedāvā noskatīties ceturtdaļfināla spēles starp Latvijas un Somijas izlasēm ierakstu Latvijas televīzijas 7. kanālā.

Izmantotie resursi:
Uutiset | World Floorball Championship 2010 -...

Kurā vietā šajā pasaules čempionātā ierindosies Latvijas izlase?

  • 105

  • 13

  • 10


  +9 [+] [-]

, 2010-12-09 19:47, pirms 13 gadiem
Davai jasakaapaa visus spekus un jalaiž laukumā cīnities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-12-09 19:54, pirms 13 gadiem
norvegi ari stipri

  +5 [+] [-]

, 2010-12-09 20:10, pirms 13 gadiem
davai veci par Latviju un cinaties pratigi un tad panakums bus musu ,tikai Latvija tikai skaista uzvara!!

  +4 [+] [-]

, 2010-12-09 20:24, pirms 13 gadiem
Rit Igaunus pariit Krievus...tas butu labi

  +2 [+] [-]

, 2010-12-10 01:12, pirms 13 gadiem
Žēl gan ,ka Raitums nevarēs palīdzēt turpmākajās spēlēs! Tas komandai būs ļoti liels zaudējums.Lai veseļojas Artis!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-10 14:08, pirms 13 gadiem
lulu89 rakstīja: norvegi ari stipri
Latvijai viņi nebūs šķērslis