Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Stundu pēc pusnakts – Latvija pret Šveici (tiešraide)

Stundu pēc pusnakts – Latvija pret Šveici (tiešraide)
Visvairāk florbolistu šajā izlases modelī pārstāv florbola klubu "Talsi". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Kanādas pilsētā Halifaksā turpinās pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm, kurā A divīzijā cīnās arī Latvijas junioru valstsvienība sava galvenā trenera Aināra Juškēviča vadībā. Vakar jaunie latvieši ļoti pārliecinoši ar 6:2 uzvarēja savus vienaudžus no Norvēģijas, kļūstot par apakšgrupas līderiem, bet jau šovakar viņiem būs iespēja nodrošināt sev vietu pusfinālā, vajadzīgs tikai tāds "nieks" kā uzvara pār titulēto Šveices komandu. Spēle Kanādā sāksies pulksten 19.00 vakarā, bet pēc Latvijas laika tas būs neierasti vēlu – pulksten 1.00 naktī.

Vakar jeb pasaules čempionāta atklāšanas dienā kā pirmās laukumā devās Latvijas un Norvēģijas izlases. Par mača favorītiem bija jāuzskata latvieši, kuri iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pirms diviem gadiem, izcīnīja augsto 5.vietu, kamēr vikingu pēcteči spēlēja B divīzijā, kur spēja uzvarēt, atgriežoties augstākajā sabiedrībā. Tomēr revanšēties latviešiem, kuri bija tie, kas pirms četriem gadiem norvēģus aizsūtīja uz B dīvīziju, mūsu pretinieki nespēja. Jau pirmā perioda laikā Latvijas valstsvienība izvirzījās vadībā ar 3:0, otrās trešdaļas laikā panāca 5:0, bet pēdējo periodu sāka ar sesto vārtu guvumu (6:0). Tiesa, Latvijas florbolistiem neizdevās savus vārtus nosargāt neskartus, tomēr uzvara izdevās gana pārliecinoša – 6:2. Pa diviem vārtiem mūsu komandas labā guva Arnijs Kuratņiks un Klāvs Jansons, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju, bet Jānis Ragovskis izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

A apakšgrupas otrajā spēlē nūjas krustoja abas nosacītās favorītes – Somijas izlase, kas ir pašreizējā pasaules čempione, un titulētā Šveices valstsvienība. Somiem izdevās iegūt triju vārtu handikapu – 4:1. Alpu zemes florbolisti gan spēja samazināt savu pretinieku pārsvaru līdz minimumam (4:5), tomēr galarezultātā uzvaru ar divu vārtu pārsvaru svinēja pasaules čempioni – 6:4.

Šveices U19 vīriešu izlase līdz šim notikušajos deviņos čempionātos izcīnījuši trīs otrās, trīs trešās un trīs ceturtās vietas. Uzreiz aiz goda pjedestāla šveicieši ierindojās arī pirms diviem gadiem Zviedrijās pilsētā Vekšē, kur mačā par bronzas medaļām atzina čehu pārākumu. Nākamie pēc izcīnītās vietas bija mūsu florbolisti, kuriem piektā pozīcija pasaulē. Latvijas U19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005. gadā izcīnītā 4. vieta.

Pasaules čempionātos Latvijas junioriem līdz šim nav izdevies uzvarēt savus vienaudžus no Šveices, lai gan pirms diviem gadiem cīņa bija vissīvākā – latvieši piekāpās tikai ar 5:6. No šīs sastāva Latvijas valstsvienības sastāvā bija trīs spēlētāji – Jānis Ragovskis, Renāts Degins un Arnijs Kuratņiks. Ragovskis izcēlās vārtu guvumu, bet Degina kontā viena rezultatīva piespēle. Pirms gada Šveices junoru izlase piedalījās Triju nāciju kausa izcīņā Valmierā, kur divas reizes tikās ar Latvijas komandu. Ja pirmajā mačā ar 9:4 uzvarēja šveicieši, tad jau otrajā latvieši pamatīgi revanšējās, sakaujot savus pretiniekus ar 11:3. Arī pēcspēles metienu sērijā meistarīgāki izrādījās mūsu jaunie florbolisti – 3:1.

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Arnijs KuratņiksURubene
2.Viesturs Mārtiņš RubenisUTalsu NSS/Krauzers
3.Rūdis ŽukelisULielvārde/Fat Pipe
4.Jānis RagovskisUTalsu NSS/Krauzers
5.Uldis DūniņšALielvārde/Fat Pipe
6.Kevins ŠmitsULekrings
7.Matīss Kristians MorozovsUBetsafe Oxdog Ulbroka
8.Klāvs JansonsUĶekava
9.Emīls KrūmiņšUTalsu NSS/Krauzers
10.Roberts ZandeULekrings
11.Markuss JanuševskisUFK Ogres Vilki
12.Armands SavinsALielvārde/Fat Pipe
13.Iļja TaratutinsABetsafe Oxdog Ulbroka
14.Matīss FogelisUTalsu NSS/Krauzers
15.Armands BudreikaATalsu NSS/Krauzers
16.Renāts DeginsAĶekava
17.Aksels ImbovicsVKurši/Ekovalis
18.Valters KasjaņenkoVTalsu NSS/Krauzers
19.Valters CīrulisULielvārde/Fat Pipe
20.Endijs KleistrovsUĶekava

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs
Treneris: Aigars Belasovs
Treneris: Remārs Vikānis
Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms
Fiziskā sagatavotības treneris: Ivars Čākurs
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Rūta Cibule
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).