Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedrija kļūst par čempioni, Latviju nomainīs vācietes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrija kļūst par čempioni, Latviju nomainīs vācietes
Foto: Aaron Bell/ActiveImages.ca

Ar Zviedrijas izlases uzvaru noslēdzies pasaules U-19 florbola čempionāts juniorēm, kas norisinājās Kanādā. Finālā zviedrietes ar rezultātu 6:3 apspēlēja Somiju.

Zviedrijas izlase līdz pat finālam nesastapās ar nopietnu pretestību no kādas komandas, apakšgrupā uzvarot visas spēles ar kopējo vārtu attiecību 41:0, bet pusfinālā ar 5:0 tika apspēlētas čehietes. Somijas izlase, kas spēlēja vienā apakšgrupā ar Latviju, uzvarēja visas priekšsacīkšu cīņas ar kopējo vārtu attiecību 47:4, bet pusfinālā ar 5:1 tika apspēlēta Šveice. Cīņā par trešo vietu šveicietes izcīnīja minimālu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) uzvaru pār Čehiju, uzvaras vārtus gūstot nepilnas deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Zviedrietes arī finālu sāka vareni, pirmos vārtus gūstot jau 32.sekundē, bet perioda vidū pārsvaru dubultojot. Vien piektās cīņas 14.minūtē kapitulēja Zviedrijas vārtsardze un aizsargu līnija, bet perioda pēdējā minūtē somietes jau spēja līdzsvarot rezultātu uz tablo. Turpinājums gan nesekoja, jo līdz 48.minūtei titulētākā florbola nācija bija ne tikai atguvusi vadību, bet arī palielinājusi pārsvaru līdz 6:2. Atlikušajā laikā somietes spēja atspēlēt tikai vienus vārtus, kas nozīmēja Zviedrijas uzvaru ar 6:3 (2:2, 3:0, 1:1).

Kā zināms, Latvijas U-19 izlase turnīru noslēdza astotajā vietā, piedzīvojot zaudējumus visās piecās turnīra spēlēs, tādējādi paliekot pēdējā pozīcijā un 2018.gada pasaules čempionātā būs spiestas spēlēt B-divīzijā. Latvijas vietu spēcīgāko pulkā aizņems Vācija, kas dramatiskā B-divīzijas finālā ar 6:4 (1:2, 4:1, 1:2) apspēlēja turnīra saimnieces kanādietes, uzvaras vārtus gūstot 30 sekundes pirms pamatlaika beigām. Spēli klātienē vēroja 1326 skatītāji.