Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Jauno treneru vadībā Latvijas florbolisti sāk ar neveiksmi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jauno treneru vadībā Latvijas florbolisti sāk ar neveiksmi
Par labāko Latvijas izlasē tika atzīts Artis Raitums
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola valstsvienība aizvadījusi pirmo pārbaudes spēli sava jaunā galvenā trenera Arto Rīhimeki vadībā, Kocēnu sporta namā ar rezultātu 4:9 piekāpjoties Somijas U-23 izlasi.

Mūsu valstsvienība turpina gatavoties 2018. gada pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas norisināsies nākamā gada novembrī. Šajā nedēļas nogalē tiek organizēta nometne, kuras laikā ieplānotas arī trīs pārbaudes spēles un pirmajā no tām pretim stājās Somijas U-23 izlase, kuras sastāvā visi spēlētāji aizvadītajā sezonā spēlēja šīs valsts spēcīgākajā līgā. Savukārt arī Latvijas izlase ir teju labākajā sastāvā, jo uz mačiem uzaicināti arī visi mūsu vadošie florbolisti, kuri sezonu aizvadīs ārzemēs – Morics Krūmiņš, Jānis Rajeckis, Andris Rajeckis un Artūrs Jurševskis.

Spēli aktīvāk sāka somu florbolisti, ko viņiem palīdzēja paveikt arī Latvijas izlase, Gvido Laugam nopelnot divu minūšu noraidījumu. Mazākumu latviešiem izdevās izturēt, taču septītajā minūtē Jānis Salcevičs bija spiests kapitulēt. Trešdaļas vidū somi pie saviem vārtiem kavēja Jāni Rajecki, par ko tika nozīmēts soda metiens uz viņu vārtiem. Neveiksmīgi to centās izpildīt Ivo Balodis, bet sekojošajā vairākumā skaistu vārtu guvumu noorganizēja mūsu leģionāri, Andrim Rajeckim izdarot precīzu metienu no gaisa. Pagāja vien pāris minūtes, kad Rajeckis uzvarēja divcīņu laukuma stūrī, bet Edžus Ceriņš pamanījās ievirzīt bumbiņu vārtos, pašam atrodoties pat aiz to līnijas.

Otrās trešdaļas ievadā Turku TPS jaunienācējs Olli Kinunens, kurš pirmajā periodā palika rezervē, panāca 2:2, bet tad Lauga lieliski atbruņoja pretiniekus no bumbiņas un pats ar lielisku raidījumu panāca 3:2 vadību latviešiem. Trešdaļas turpinājumā mūsējie vairākkārt iekrita uz ātrajiem pretuzbrukumiem un daudz darba bija Salcevičam. Vairums gadījumu viņš glāba, taču trīs reizes arī viņš bija bezspēcīgs. Pēc piektajiem zaudētajiem vārtiem mūsu pirmā maiņa noorganizēja ātru uzbrukumu un 13 sekundes vēlāk kapteinis Artis Raitums samazināja rezultātu līdz 4:5. Diemžēl perioda turpinājumā vēl divi zaudēti vārti un jau 4:7. Arī trešajā periodā pārliecinošāki laukumā izskatījās viesi no Somijas, gūstot vēl divus vārtus, kas viņiem beigās deva pat negaidīti pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 9:4.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Artis Raitums. Pēc mača tika izspēlēta arī gara pēcspēles metienu sērija, kuras sākumā pēc skaisti realizētiem Ata Stepāna un Artūra Jurševska vārtu guvumiem latvieši panāca 2:0 vadību, taču nākamie astoņi mūsu spēlētāju raidījumi bija nerezultatīvi, kas somiem nodrošināja 3:2 panākumu arī šajā duelī.

Sestdien 20:00 Kocēnos abas komandas tiksies atkārtoti.