Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Čehija pievienojas Zviedrijai pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehija pievienojas Zviedrijai pusfinālā
Čehijas valstsvienība var gatavoties pusfinālam
Foto: IFF Floorball

Latvijas sieviešu florbola izlasei pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā neizdevās izrādīt vērā ņemamu pretestību Zviedrijai. Florbola lielvalstij pusfinālā pievienojusies arī Čehija.

Iepriekš Čehijas izlase mačus iesāka gana smagnēji, bet ceturtdaļfināla spēlē pret Poliju starts bija gluži pretējs, jo jau pēc 12 nospēlētām minūtēm rezultāts bija 3:0 Čehijas izlases labā. Arī tas vēl nebija viss, jo pēc 20 nospēlētām minūtēm Čehija sāncenšu vārtos bija sabērušas jau piecas bumbiņas jeb tikai par divām mazāk kā zviedrietes duelī ar Latviju. Turpinājums gan bija atšķirīgs, jo otrajā trešdaļā polietes arī sāka veidot aktīvus uzbrukumus, 25.minūtē pēc individuāla reida vārtus guva Kataržina Rogala, vienus vārtus atspēlējot. Turpinājumā bija laba iespēja vēl vairāk samazināt rezultāta starpību, taču Polijas valstsvienība neprata realizēt skaitlisko vairākumu. Trešdaļas vidū Terēza Urbankova panāca 5:1, bet Kararžina Fula vēlreiz pietuvināja Poliju četru vārtu attālumā. Trešajā trešdaļā bija nospēlētas vien 40 sekundes, ka vēl vienus vārtus guva polietes. Tomēr parūpēties par sensāciju viņām neizdevās, jo atlikušajā laikā Čehijas sieviešu valstsvienība pārliecinoši novadīja maču līdz 10:4 uzvarai, tādējādi iekļūstot pusfinālā, kur sacentīsies ar Zviedriju.

Tikmēr Polijai turpinājumā gaidāma spēkošanās par 5. līdz 8. vietu un nākamajā mačā būs jātiekas tieši ar Latvijas valstsvienību.

Dānietes grūtā cīņā tiek galā ar Igauniju
Zaudējušas Latvijas valstsvienībai kvalifikācijas turnīra mačā, Dānijas valstsvienības spēlētājas turpināja cīņu par devīto vietu čempionāta kopvērtējumā, pirmajā duelī cīnoties pret igaunietēm. Mača sākumā abas komandas darbojās lēni un piesardzīgi, neveidojot daudz vārtu gūšanas momentus. Pirmajā trešdaļā dānietēm bija divas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču nevienu no iespējām tā arī neizdevās izmantot un pēc pirmā perioda rezultāts joprojām neizšķirts. Otrajā trešdaļā bija nospēlētas vien trīs minūtes, kad Klāva Fjodere beidzot uzlauza Igaunijas aizsardzības mūrus, atklājot rezultātu. Drīz vien tika gūti arī otrie vārti, bet brīdī, kad igaunietes trešo reizi nopelnīja noraidījumu, dānietes beidzot izmantoja skaitlisko vairākumu un panāca 3:0. Trešā perioda ievadā Diana Klavana vienus vārtus atspēlēja, taču pēc piecām minūtēm atkal trīs vārtu pārsvars dānietēm. Astoņas minūtes pirms mača beigām tika gūti pēdējie vārti mačā, kad Reti Vārta rezultātu sadeldēja līdz 2:4. Turpinājumā Kati Kutisāra neizmantoja iespēju rezultātu sadeldēt līdz minimumam, nerealizējot soda metienu.

Varenais spēles sākums ieved vācietes labāko desmitniekā
Vācijas florbolistes čempionātā līdz šim bija startējušas neveiksmīgi, zaudējot visās četrās spēlēs. Kārtējā mačā bija jātiekas ar ASV valstsvienību. Uzvarētājas nodrošinātu vismaz desmito vietu pasaulē un to labi apzinājās vācietes, kas ātri iekrāja 4:0 vadību. Līdz pārtraukumam amerikānietēm izdevās atspēlēt tikai vienus vārtus. Ļoti rezultatīvi aizritēja cīņas otrā trešdaļa. Nebija nospēlētas pat trīs minūtes, kad katra komanda apmainījās vārtu guvumiem. Turpinājumā amerikānietes ar diviem vārtu guvumiem rezultātu sadeldēja līdz minimumam, bet Džesika Šulca panāca 6:4. Pagarinājuma pēdējās sekundēs amerikānietes atkal tika viena metiena attālumā. Noslēdzošajā periodā vācietes aizmuka triju vārtu pārsvarā un gana droši nosargāja 10:7 uzvaru rezultatīvā cīņā un čempionāta noslēgumā cīnīsies ar dānietēm par devīto vietu, kamēr ASV un Igaunija cīnīsies par 11.pozīciju.

Taizemei vēl viena uzvara un 13. vieta čempionātā
Dienu iepriekš Taizemes valstsvienība izcīnīja pirmo uzvaru nācijas vēsturē pasaules čempionātā sievietēm. Tas ļāva tikt cīnīties par 13. vietu, kur pretim stājās Japāna. Līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida mazāk kā piecas minūtes, lai Sirinana Bonbuta vadībā izvirzītu taizemietes. Lai kā japānietes censtos izlīdzināt rezultātu, pārliecinoši vārtos darbojās Taizemes vārtsardze, turklāt Zviedrijā dzimusī Nellija Johansone drīz vienu dubultoja Taizemes pārsvaru. Perioda izskaņā pretuzbrukumā japānietes vienus vārtus atspēlēja. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, kad vēlreiz izcēlās Bonbuta, panākot 3:1. Lai kā japānietes censtos atspēlēties, viņas vispirms nonāca iedzinējos ar triju vārtu deficīta un realizētajam skaitliskajam vairākumam bija vien simboliska nozīme – Taizemes izlase izcīnīja 4:2 uzvaru, ne vien nodrošinot 13.vietu čempionāta kopvērtējumā, bet arī revanšējoties pretiniecēm par zaudējumu kvalifikācijas turnīrā.

Austrālietes turnīru noslēdz ar uzvaru
Mačā par nepalikšanu pēdējā vietā sacentās Austrālijas un Singapūras izlases. Austrālietes vienā cīņā bija nospēlējušas neizšķirti, bet Singapūras valstsvienībai šajā čempionātā līdz šim tikai un vienīgi zaudējumi. Neskatoties uz to, komandas florboliste Šenona Jeo atklāja mača rezultātu, izmantojot pretinieču kļūdu savā laukuma pusē. Turpinājumā pārsvars piederēja austrālietēm, bet viņu vārtsardze Sāra Moultona 11.cīņas minūtē ar lielisku darbību vārtos glāba komandu no otro vārtu zaudējuma. Taču jau pēc mirkļa Hui Hui Onga dubultoja pārsvaru. Līdz pārtraukumam austrālietes spēja rezultātu līdzsvarot, vienus vārtus gūstot realizējot skaitlisko vairākumu. Otrajā trešdaļā abas komandas aktīvi devās uz priekšu, taču vienlaikus aizsardzības spēlētājas pašaizliedzīgi metās bumbiņu ceļā, tādējādi cīņas otrais nogrieznis aizritēja bez vārtu guvumiem. Trešās trešdaļas ievadā Hanna Kvaifa guva savus otros vārtus mačā, izvirzot vadībā savu komandu. Turpinājumā izdevās gūt vēl vienus vārtus, līdz ar to Natālijas Vē precīzais metiens trīs minūtes pirms cīņas beigām tikai sadeldēja rezultāta starpību – 4:3 Austrālijas uzvara, kas nodrošināja 15.vietu čempionāta kopvērtējumā, kamēr Singapūrai jāsamierinās ar pēdējo vietu.