Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Dāniju, vairāk vaļību nedrīkst pieļaut

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvija pret Dāniju, vairāk vaļību nedrīkst pieļaut
Mikus Valpēters pret norvēģiem guva savus pirmos vārtus pasaules čempionātā
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā šodien sākas izslēgšanas spēļu stadija un Latvijas valstsvienībai astotdaļfinālā gaidāma spēkošanās ar ambiciozo Dānijas izlasi. Spēles sākums Arēnā Rīga pulksten 19:30.

Grupu turnīra rezultāti atbilstoši valstu rangam
Latvijas florbolisti grupu turnīrā saviem atbalstītājiem devuši plašu emociju gammu – sākot ar vareno cīņassparu par katru laukuma centimetru cīņā pret astoņkārtējiem pasaules čempioniem zviedriem. Turpinājumā tika neveiksmīgi aizvadīta spēles pirmā daļa mačā ar Čehijas valstsvienību, no kā līdz galam tā arī neizdevās atgūties. Tas liedza pacīnīties par automātisku kvalificēšanos ceturtdaļfinālam. Nākamais mērķis bija uzvarēt Norvēģiju, lai grupā ierindotos trešajā vietā, kas pavērtu labvēlīgāku ceļu izslēgšanas turnīrā. Pēc lieliski aizvadītas pirmās trešdaļas, turpinājumā latvieši neizmantoja vairākas labas iespējas norvēģus apspēlēt komfortabli. Skandināvi pamazām atguvās, spēles izskaņā pilnībā pārņemot iniciatīvu un pēdējā minūtē izraujot sev tik vēlamo neizšķirtu. Latvijas izlase grupu turnīru noslēdza ceturtajā vietā, iespējams, radot nelielu vilšanās sajūtu līdzjutējos, taču patiesā aina ir tāda, ka mūsu florbolisti ir zaudējuši rangā par sevi augstākām komandām, kā arī nospēlējusi neizšķirti ar Norvēģiju, ar kuru jau vairākus čempionātus tiek dalīta 5.-6.vieta čempionāta noslēgumā.

Pret dāņiem un iepriekšējā čempionāta labāko vārtsargu
Izslēgšanas spēļu turnīrā Latvijas izlasei gaidāma spēkošanās ar Dānijukas augstākos panākumus sasniegusi tūkstošgades mijā, 1998. un 2000.gadā iekļūstot pusfinālā un iegūstot ceturto vietu čempionātā. Nākamajos čempionātos komandas sniegums krasi pasliktinājās, dāņiem esot spiestiem samierināties ar vienu sesto un divām devītajām vietām. 2010.gada pasaules čempionātā dāņi ierindojās vien 13.vietā, bet 2012.gada pasaules čempionātam šī valstsvienība vispār nespēja kvalificēties. Tomēr pērn komanda startēja daudz labāk, čempionātu Zviedrijā noslēdzot ar izcīnītu septīto vietu. Turklāt Dānijas izlases vārtsargs Maiks Trolle Vede tika iekļauts pasaules čempionāta simboliskajā izlasē.

Šajā čempionātā dāņu florbolists Andreas Glads Pedersens pēc grupu turnīra ar 7 (5+2) punktiem ir čempionāta sestais rezultatīvākais florbolists, kamēr Stefans Hedorfs savācis 6 (4+2) punktus, arī esot starp desmit labākajiem. Salīdzinājumam, rezultatīvākais spēlētājs mūsu izlasē ir Artis Raitums ar 5 (3+2), bet otrs rezultatīvākais ar diviem vārtu guvumiem ir aizsargs Artūrs Jurševskis.

Starp vārtsargiem labākais ir dāņu otrais numurs Davids De Frīss, kurš gan spēlējis maz, tiekot galā ar visiem sešiem metieniem. Savukārt Maiks Trolle Vede atvairījis 90.90% metienu, esot trešajā vietā. Jānis Salcēvičs ticis galā ar 80% metienu, esot 17.vietā, kamēr Andim Blindam atvairīti vien 76.47% metienu.

Pret Dānijas valstsvienību Latvijas florbolisti aizvadījuši deviņas savstarpējās spēles, piecos mačos izcīnot uzvaru, vienā spēlējot neizšķirti un trijos mačos zaudējot. Ja pret visām pretiniecēm no grupu turnīra latviešiem bija vēsturiski negatīva bilance, tad pret dāņiem tā ir pozitīva. Uzvarēts tika arī pirms nedaudz vairāk kā mēneša notikušajā mačā Vācijas pilsētā Lilientālē, kad mūsu komanda jau 69.sekundē atklāja rezultātu, vārtus gūstot Andrim Rajeckim. Turpinājumā Morics Krūmiņš realizēja soda metienu, bet uz dāņu izlases debitanta Lukasa Eldholma vārtu guvumu mūsējie atbildēja ar Ata Stepāna un Toma Bitmaņa precīzajiem metieniem. Visi vārti tika gūti pirmajā periodā, turpinājumā komandām vārtus vairs negūstot.

Šīs spēles uzvarētājs iekļūs ceturtdaļfinālā, kurā sacentīsies ar Somijas valstsvienību, bet zaudētājiem priekšā cīņa par 9.-12.vietu.

Komentējot šīvakara spēli, Latvijas izlases galvenais treneris Normunds Grunckis iztika ar diviem vārdiem: "Jāgūst uzvara!"

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Dānijas valstsvienību:
1.maiņa: Pēteris Trekše (U) - Artis Raitums (U) - Rolands Kovaļevskis (U); Ingus Laiviņš (A) - Jānis Rajeckis (A).
2.maiņa: Kārlis Bulāns (U) - Atis Blinds (U) - Toms Akmeņlauks (U); Andris Malkavs (A) - Mārtiņš Rajeckis (A).
3.maiņa: Aleksandrs Abramovs (U) - Andris Rajeckis (U) - Toms Bitmanis (U); Artūrs Jurševskis (A) - Morics Krūmiņš (A).
Vārtos: Andis Blinds.
Rezervē: Gints Klēģers, Mikus Vapēters, Jānis Salcevičs (Aivis Kusiņš - slims).

Vai ASV izdosies pārrakstīt vēsturi?
Pirmajā kvalifikācijas kārtas cīņā laukumā dosies ASV un Vācijas izlases. Vācieši šajā čempionātā nerāda pārliecinošu sniegumu, ciešot smagas sagrāves pret Somijas un Šveices izlasēm, kā arī mača izskaņā nespēja nosargāt triju vārtu pārsvaru pār igauņiem. Par vietu ceturtdaļfinālā Vācijas izlasei gaidāma spēkošanās ar ASV, kas spēlējuši nestabili, taču ik pa laikam demonstrējuši acij tīkamu florbolu. Neviena Ziemeļamerikas valstsvienība līdz šim nav spējusi iekļūt labāko astotniekā un amerikāņiem ir labas izredzes to šodien paveikt.

Citā spēlē līdzīgu ierakstu var veikt Kanādas florbolisti, kuriem priekšā mačs pret igauņiem. Šajā spēlē gan par izteiktiem favorītiem uzskatāmi mūsu ziemeļu kaimiņi, kuri aizvadījuši gana saturīgas spēles pret Šveices un Somijas izlasēm, kamēr Kanādas izlases sniegums nepārliecināja un nebija tālu no tā, ka šai izlasei būtu jācīnās vājāko komandu kvartetā. Tas viss, neskatoties uz to, ka kvalifikācijas turnīrā kanādieši demonstrēja pārliecinošāku sniegumu pār amerikāņiem, kuriem Rīgā kapitulēja ar 1:8.

Interesanta spēle noteikti būs arī Norvēģijas un Slovākijas izlašu divcīņa, kurā varēsim pārliecināties cik ļoti nozīmīgas bijušas spēles beigas starp Latvijas un Norvēģijas izlasēm. Vai skandināvi pratīs izmantot pēdējā minūtē izcīnītās šķietamās priekšrocības mačā ar slovākiem, kuri arī ir laba līmeņa komanda, bet kuriem neizdevās cīņa pret Dāniju.

Cīņas vājāko komandu kvartetā uzsāks arī tās vienības, kas sadalīs 13.pozīciju. Taizemei gaidāma spēkošanās ar Austrāliju, kamēr Singapūra mērosies spēkiem ar Poliju.

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 402 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2016-12-07 12:17, pirms 7 gadiem
Lūdzu,iedodiet Auzānam brīvdienu.

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:19, pirms 7 gadiem
Kādas vaļības????Lūzeri laiž kā iznāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-12-07 12:33, pirms 7 gadiem
Forši, ka raksts par ASV tiek ielikts mirklī, kad tie pēdējā sekundē ielaiž vārtus un beigās zaudē 5-6
Slēpts komentārs: karlosm

  +3 [+] [-]

, 2016-12-07 12:42, pirms 7 gadiem
karlosm rakstīja: Ja izdzīvos pret Dāņiem, tad labi ierīs no somiem!
Vai tad pret dāņiem mums ir kaut niecīga iespēja uzvarēt?

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:43, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Vai tad pret dāņiem mums ir kaut niecīga iespēja uzvarēt?
Pēc spēles pajautā vēlreiz

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 12:50, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Šodien sākas Latvijas čempionāts sniegbolā. Visi sportot gribošie tiek aicināti ierasties Jēkaba ielā 11. Rīgā, spēles sākums 17:00. Līdzi jāņem ir silti cimdi un dusmas! Sportistam ieteicams ierasties ātrāk pirms spēles sākuma un izveidot pēc iespējas vairāk sniega piku, kuras tiks izmantotas kā galvenais spēles elements!
Vēlu veiksmi visiem sportistiem!


P.s Tie kas nezin kur atrodas Jēkaba iela 11, tad lai skaidrāk būtu saprotams, tā ir Latvijas republikas Saeima!
Kādā sakarā ir paredzēta Saeimas bombardēšana?

     [+] [-]

, 2016-12-07 13:18, pirms 7 gadiem
Būs sūdi...

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 13:18, pirms 7 gadiem
Vakardien tika truli izlaista uzvara. Pēdējās minūtēs redzētais man atgadināja hokeja valstsvienību, kura pie viena gola pārsvara iesēžas aizsardzība, ķipa nu tik būs lielā vinne.. Nu vo un beigās s•ds uz kociņa vien sanāca. Atliek vien cerēt, ka vismaz dāņus paņems.

  +8 [+] [-]

, 2016-12-07 13:28, pirms 7 gadiem
Un tiešām LŪDZU novāciet to Auziņu no ētera!!!!! Nu nav iespējams viņā klausīties!!! Un bez skaņas skatīties arī nav tas.
Slēpts komentārs: toms_kranihs_104137610074211
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 13:41, pirms 7 gadiem
Ar koku
Ar cirvi

Par Lat-vi-ju!

Mēs esam latvieši vai nē? Ejam un mūsējos atbalstam!!!
LIELA SIRDS STĀV PĀRI VISAM!

  -3 [+] [-]

, 2016-12-07 13:42, pirms 7 gadiem
Off topic. Kāpēc pēdējā laikā SC pirmajā lapā pastāvīgi mirgo tie pretīgie pērtiķbolisti!!!? Kur ir raksts par Girgensonu, kur ir raksts par šīvakara Hokeja U-20 pārbaudes spēli!!!? Un vēl te daži labi gudrinieki apgalvo, ka pērtiķbola lobijs ir mans izgudrojums

     [+] [-]

, 2016-12-07 13:46, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Off topic. Kāpēc pēdējā laikā SC pirmajā lapā pastāvīgi mirgo tie pretīgie pērtiķbolisti!!!? Kur ir raksts par Girgensonu, kur ir raksts par šīvakara Hokeja U-20 pārbaudes spēli!!!? Un vēl te daži labi gudrinieki apgalvo, ka pērtiķbola lobijs ir mans izgudrojums
Ja Girgensons spēlētu tikpat veiksmīgi kā Porziņģis, tad arī regulāri būtu pie galvenajām ziņām

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 13:53, pirms 7 gadiem
Runa nav par veiksmi vai neveikmsi, ja es laistu kakas podā stilīgas tortes veidā, par mani arī rakstītu?
Pērtiķbols kā tāds ne ar ko nav labāks manā izpratnē Runa ir par attiecīga sporta veida uzbāzīgu lobēšanu!!! Kāpēc ir raksts par kaut kādu tur Venstpili, bet nav par U-20 Hokejā? Sūda LBL arī ir "veiksmīgāks" par gaidāmo U-20 turnīru Hokejā?

  -2 [+] [-]

, 2016-12-07 13:56, pirms 7 gadiem
Skatos, kādas 1000 biļetes jau izpirktas! Nu varbūt pārspīlēju, bet 700 jau točna ir! Gāžam rekordus!

  -3 [+] [-]

, 2016-12-07 13:58, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Runa nav par veiksmi vai neveikmsi, ja es laistu kakas podā stilīgas tortes veidā, par mani arī rakstītu?
Pērtiķbols kā tāds ne ar ko nav labāks manā izpratnē Runa ir par attiecīga sporta veida uzbāzīgu lobēšanu!!! Kāpēc ir raksts par kaut kādu tur Venstpili, bet nav par U-20 Hokejā? Sūda LBL arī ir "veiksmīgāks" par gaidāmo U-20 turnīru Hokejā?
Par laimi, Tavs slimīgais viedoklis ir stiprā jo stiprā mazākumā mūsu valstī starp sporta līdzjutējiem, kuri domā, ka basketbols ir mēsls utt.
BKV spēlēs Čempionu Līgā. Par LBL pats izdomāji. Tu nesaproti, ka Latvijā ļoti daudziem interesē gan hokejs, gan basketbols???

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 13:59, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Skatos, kādas 1000 biļetes jau izpirktas! Nu varbūt pārspīlēju, bet 700 jau točna ir! Gāžam rekordus!
Ticība zudusi? Nevienu spēli šajā čempī neesmu redzējis, šodien ir plāns paskatīties pa TV

  +3 [+] [-]

, 2016-12-07 14:14, pirms 7 gadiem
Tas moments, kad ar visiem zāģiem esi astotdaļfinālā! Zaudējot dāņiem, fināls arī vēl ir sasniedzams?

     [+] [-]

, 2016-12-07 14:17, pirms 7 gadiem
Tie LTV komentētāji sabojā visus florbola svētkus pa TV. Jāiet klātienē skatīties,lai ausis nesāp.

     [+] [-]

, 2016-12-07 14:21, pirms 7 gadiem
Vai šodien bieži skanēs vārdiņš"diemžēl"?
Slēpts komentārs: a_burts_hokejdievs_795951075396374529

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 14:25, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Hokeja auditorija Latvijā ir krietni lielāka par visiem pārējiem sportiem kopā ņemtiem! Taču pērtiķbols tiek uzbāzīgi, tendenciozi un bezkaunīgi stutēts NO AUGŠAS! Pret citiem sportiem pretenziju nav, tie pārsvarā visi ir pabērnu lomā, taču pērtiķbola lobijs valsts varas, valdības un mediju aprindās ir jāiznīdē!!!
Derētu Tevi noindēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 14:28, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Derētu Tevi noindēt
Mēģini, ja vari! P.S. Mans organisms ir gana rūdīts, diezin vai atradīsies kāda inde, kas uz viņu iedarbotos

     [+] [-]

, 2016-12-07 14:29, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Pārbaudes spēle pirms PČ U20 izlasei, bet viņi pajolīši translē kautkādu mēslu florbolu! Tas ir p*zdec.
Vai tad Krievija šodien spēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-07 14:31, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Pārbaudes spēle pirms PČ U20 izlasei, bet viņi pajolīši translē kautkādu mēslu florbolu! Tas ir p*zdec.
Es gan nesauktu florbolu par mēslu, Hokejam visai radniecisks sports, tiešraide U-20 būs gļukojošā ārpus LV Sporta Centra tiešraidē Vienīgi rodas loģisks jautājums, kāpēc nav raksta par to un kāpēc tas nav pirmajā lapā!? Pērtiķbola vietā, tā tam būtu jābūt, kur kārtība, ibio!!!?

  -3 [+] [-]

, 2016-12-07 14:32, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Es gan nesauktu florbolu par mēslu, Hokejam visai radniecisks sports,tiešraide U-20 būs gļukojošā ārpus LV Sporta Centra tiešraidē Vienīgi rodas jautājums, kāpēc nav raksta un kāpēc tas nav pirmajā lapā!? Pērtiķbola vietā, tā tam būtu jābūt, kur kārtība, ibio!!!?
Kas Tu tāds esi, lai te noteiktu kārtību?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 14:33, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Hokeja auditorija Latvijā ir krietni lielāka par visiem pārējiem sportiem kopā ņemtiem! Taču pērtiķbols tiek uzbāzīgi, tendenciozi un bezkaunīgi stutēts NO AUGŠAS! Pret citiem sportiem pretenziju nav, tie pārsvarā visi ir pabērnu lomā, taču pērtiķbola lobijs valsts varas, valdības un mediju aprindās ir jāiznīdē!!!
Nestāsti pasakas ,jo lai arī man hokejs un futbols patīk labāk,bet par basketbolu cilvēkiem interese lielāka.To pierāda Latvijas čempionāti šajos sporta veidos un novadu čempionāti,nerunājot par jaunatnes līgām.Bet vairumu dinamo fanu es vispār neuzskatu par sporta faniem.Jo liela daļa no viņiem agrāk bija Rīgas ASK fani ,pat saukli savāca līdz -tikai Rīga ,tikai ASK[dinamo] būtībā modes fani.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 14:35, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kas Tu tāds esi, lai te noteiktu kārtību?
Pārvācos uz Latviju ne vienkārši tāpat, lai par statistu būtu! Gaidi pārmaiņas līdz ar manis ierašanos, radikālas pārmaiņas
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 402 komentāri