Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vācieši iemet pēdējā sekundē, ceturtdaļfinālā arī Slovākija un Igaunija

Vācieši iemet pēdējā sekundē, ceturtdaļfinālā arī Slovākija un Igaunija
Amerikāņiem pietrūka viens acumirklis
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta pirmajā astotdaļfināla mačā dramatisku uzvaru izcīnīja Vācijas izlase, kas uzvaras vārtus guva līdz ar pamatlaika beigu signālu, ar 6:5 pieveicot ASV. Citos kvalifikācijas kārtas mačos pie uzvarām tikuši Igaunijas un Norvēģijas florbolisti.

ASV ielaiž katra perioda izskaņā, tostarp pēdējā sekundē, zaudējot maču
Vācijas izlase priekšsacīkstēs piedzīvoja divus smagus zaudējumus pret Somiju (1:12) un Šveici (3:10), kā arī cīnījās neizšķirti 6:6 ar igauņiem, kaut arī vēl pāris minūtes pirms mača beigām bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru. Tikmēr ASV vispirms mača izskaņā izrāva 5:4 uzvaru pār Taizemi, čempionāta kopvērtējumā ar 8:1 sagraujot Kanādu, bet grupu turnīra pēdējā spēlē pret Singapūru atļāvās zaudēt ar 5:9, jo jau pirms mača komanda bija nodrošinājusi pirmo vietu grupā.

Pēc smagas cīņas norvēģi sasniedz ceturtdaļfinālu
Norvēģijas valstsvienība, kas izmisīgā cīņā vakar panāca neizšķirtu pret Latviju (5:5), astotdaļfinālā sacentās ar Slovākiju, kas savā grupā negaidīti ierindojās otrajā vietā, zaudējot dāņiem. Par favorītiem uzskatītajiem norvēģiem ceturtajā minūtē izdevās atklāt rezultātu, kad no tuvas distances precīzs bija Fredriks Hofs Eriksens, bet jau nākamajā nomaiņā no distances precīzi meta Martins Sikorjaks, izlīdzinot rezultātu. Līdz nākamajam vārtu guvumam bija jāgaida 34.minūte, kad norvēģi atkal uz mirkli izvirzījās vadībā, lai pēc trim minūtēm pārsvaru atkal atdotu. Perioda pēdējā minūtē, spēlējot vairākumā, pēc rikošeta Daniels Gidske trešo reizi cīņā vadībā izvirzīja norvēģus, bet slovākiem atkal ātri atradās atbilde, kad no tuvas distances izlīdzinājumu panāca Martins Kubovičs. Mača 47.minūtē pieredzējušas Tomass Strāte pēc partnera diagonāles guva ceturtos vārtus un šoreiz slovākiem vairs neizdevās atspēlēties, nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju – norvēģi uzvarēja ar 4:3, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar Šveici, bet slovākiem priekšā mači par devīto vietu.

Pirmās trešdaļas vidū Aleksandrs Burmeisters ar precīzu metienu vadībā izvirzīja vāciešus, taču amerikāņi ātri spēja atbildēt. Trešdaļas pašā izskaņā pretuzbrukumā vācieši vēlreiz pārņēma vadību. Otrās trešdaļas astotajā minūtē skaitliskajā vairākumā viens no amerikāņu līderiem Robins Brauns vēlreiz izlīdzināja rezultātu, taču ASV atkal vāji nospēlēja pēdējo minūti, nonākot iedzinējos trešo reizi. Spēles trešajā periodā vācieši pārsvaru palielināja līdz 5:2, taču ne pirmo reizi neprata tik lielu vadību nosargāt. Amerikāņi atspēlēja vienus vārtus, pēc tam izturēja skaitlisko mazākumu, bet pēdējās divās minūtēs bija precīzi vēl divreiz, panākot 5:5. Kad šķita, ka papildlaiks ir neizbēgams, vācu florbolists Ramons Ibolds no kreisās apmales palaida bumbiņu vārtu virzienā un tā atrada ceļu vārtu tālajā augšējā stūrī – 6:5 Vācijas uzvara un komanda iekļuva ceturtdaļfinālā, kamēr amerikāņiem gaidāma spēkošanās par devīto vietu.

Igauņi pārbrauc pāri kanādiešiem
Pa vieglu pastaigu astotdaļfināls izvērtās Igaunijas izlasei, kura sacentās ar Kanādas valstsvienību, kas turnīrā nav spējusi demonstrēt sevišķi pārliecinošu sniegumu laukumā. Jau pēc 62 nospēlētām sekundēm mača rezultātu atklāja pieredzējušais Rauls Kivi. Līdz trešdaļas vidum rezultāts bija pieaudzis līdz graujošajam 5:0 un vienīgi tad kanādieši no tuvas distances vienus vārtus atspēlēja. Pirmais periods noslēdzās ar 7:2 mūsu ziemeļu kaimiņu labā. Spēles intriga bija gaisusi un igauņi varēja uzlabot savu individuālo statistiku. Spēlei noslēdzoties Igaunijas valstsvienība bija pārāka ar rezultātu 16:4. Tā, piemēram, Patriks Kareliusons pēc šī mača kopā ar diviem Taizemes un vienu ASV izlases florbolistu ar 11 punktiem dala rezultatīvākā spēlētāja godu šajā pasaules čempionātā. Ceturtdaļfinālā Igaunijas izlase spēkosies ar Čehijas valstsvienību, bet kanādiešiem priekšā cīņa par devīto vietu.

Taizemes izlase drāmā uzvar un turpinās cīņu par 13.vietu
Taizemes florbolisti savā debijas pasaules čempionātā demonstrējuši acij tīkamu florbolu. Grupu turnīrā daudz netrūka, lai ieņemtu kādu no pirmajām divām pozīcijām, kas ļautu cīnīties izslēgšanas turnīrā. Tomēr nācās palikt trešajā vietā grupā un čempionāta turpinājumā priekšā cīņas par 13.-16.vietu. Vispirms pretim stājās Austrālija, kas pēc divām sagrāvēm grupu turnīra pēdējā mačā nospēlēja neizšķirti pret poļiem. Cīņas sākumā abas komandas aktīvi darbojās uzbrukumā, taču pie vārtu guvumiem tā arī netika. Otrajā trešdaļā cīņas gaita būtiski nemainījās, taču Taizemes izlasei īsā laikā izdevās gūt divus vārtus. Austrālieši vienus vārtus atspēlēja perioda sestajā minūtē. Uz trešo trešdaļu ķenguru zemes izlase laukumā nāca sevišķi noskaņojušies, izlīdzinot rezultātu un arī pārņemot vadību. Spēlējot skaitliskajā vairākumā, Taizemes izlases līderis Pavats Taidits izlīdzināja rezultātu, bet 11 sekundes pirms pamatlaika beigām aziāti pārņēma vadību. Tas gan vēl nebija viss, jo divas sekundes pirms pamatlaika beigām uz Taizemes vārtiem tika nozīmēts soda metiens, taču viens no Austrālijas izlases līderiem Tomass Gartners bullīti nespēja realizēt, kas ļāva Taizemei uzvarēt ar 4:3 un turpināt čempionātā cīnīties par 13.vietu, kamēr Austrālija spēkosies par 15.pozīciju.

7.decembris

LaiksArēnaPosmsSpēleRezultāts
10:00Arēna Rīga1/8 finālsVācija - ASV6:5 (2:1; 1:1; 3:3)
11:00Electrum OC13.-16.vietaTaizeme - Austrālija4:3 (0:0; 2:1; 2:2)
13:00Arēna Rīga1/8 finālsIgaunija - Kanāda16:4 (7:2; 3:0; 6:2)
15:00Electrum OC13.-16.vietaPolija - Singapūra
16:00Arēna Rīga1/8 finālsNorvēģija - Slovākija
19:30Arēna Rīga1/8 finālsLatvija - Dānija

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.


, 2016-12-07 14:41, pirms 7 gadiem
Kāpēc Latvija un Vācija (kas palika pēdējās savās grupās) spēlē 1/8 finālā, bet Polija un Taizeme (kas palika 3. vietā savās grupās) nespēlē?
, 2016-12-07 14:49, pirms 7 gadiem
emilito rakstīja: Kāpēc Latvija un Vācija (kas palika pēdējās savās grupās) spēlē 1/8 finālā, bet Polija un Taizeme (kas palika 3. vietā savās grupās) nespēlē?
Jo PK C un D grupu pēdējās divas vietas (Polija, Austrālija un Taizeme, Singapūra) spēlē par 13-16 vietu, bet A un B grupu pēdējās divas vietas (Igaunija, Vācija un Norvēģija, Latvija) spēlē PO 1. kārtā pret C un D grupu TOP2
, 2016-12-07 14:52, pirms 7 gadiem
emilito rakstīja: Kāpēc Latvija un Vācija (kas palika pēdējās savās grupās) spēlē 1/8 finālā, bet Polija un Taizeme (kas palika 3. vietā savās grupās) nespēlē?
Tāpēc, ka tāda diezgan sakarīga izspēles kārtība florbolam!

Top8 ir A un B grupās, 9.-16. C un D grupās. No A un B divas labākās uzreiz tiek 1/4finālā, no C un D 2 labākās sacenšas ar A un B divām sliktākajām par vietu ceturtdaļfinālā. C un D 2 sliktākās savā starpā izspēlē 13.-16.vietu.

Domāju, ka ļoti labs variants - mazāk garlaicīgo spēļu, vairāk spēļu visām komandām. Lielos vilcienos jau tāpat tās komandas drūzmējas pa četriniekiem, varbūt pamainoties dažreiz komandām, kuras uz robežām.
, 2016-12-07 14:55, pirms 7 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Jo PK C un D grupu pēdējās divas vietas (Polija, Austrālija un Taizeme, Singapūra) spēlē par 13-16 vietu, bet A un B grupu pēdējās divas vietas (Igaunija, Vācija un Norvēģija, Latvija) spēlē PO 1. kārtā pret C un D grupu TOP2
Tas ir tāds noteikums visos čempionātos vai tas ir kaut kāds izņēmums šogad? Tad sanāk, ka C un D grupas komandām vieglāk tik uzreiz 1/4 finālā.
, 2016-12-07 14:55, pirms 7 gadiem
Kad visas komandas bija vienādās pozīcijās, tad bija tāda spēle kā, piemēram, Zviedrija - Austrālija 39:1...
, 2016-12-07 14:55, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tāpēc, ka tāda diezgan sakarīga izspēles kārtība florbolam!

Top8 ir A un B grupās, 9.-16. C un D grupās. No A un B divas labākās uzreiz tiek 1/4finālā, no C un D 2 labākās sacenšas ar A un B divām sliktākajām par vietu ceturtdaļfinālā. C un D 2 sliktākās savā starpā izspēlē 13.-16.vietu.

Domāju, ka ļoti labs variants - mazāk garlaicīgo spēļu, vairāk spēļu visām komandām. Lielos vilcienos jau tāpat tās komandas drūzmējas pa četriniekiem, varbūt pamainoties dažreiz komandām, kuras uz robežām.
Paldies, tgd viss skaidrs.
, 2016-12-07 14:56, pirms 7 gadiem
emilito rakstīja: Tas ir tāds noteikums visos čempionātos vai tas ir kaut kāds izņēmums šogad? Tad sanāk, ka C un D grupas komandām vieglāk tik uzreiz 1/4 finālā.
C un D grupas komandas nevar uzreiz tikt 1/4 finālā. Jo tās ir nomināli vājākās komandas un spēlē, lai tiktu uz 1/8 finālu. Savukārt A un B grupas komandas spēlē, lai uzreiz tiktu uz 1/4 finālu. Šāds formāts ir otro čempionātu
, 2016-12-08 02:25, pirms 7 gadiem
Dāvis Dedumets rakstīja: C un D grupas komandas nevar uzreiz tikt 1/4 finālā. Jo tās ir nomināli vājākās komandas un spēlē, lai tiktu uz 1/8 finālu. Savukārt A un B grupas komandas spēlē, lai uzreiz tiktu uz 1/4 finālu. Šāds formāts ir otro čempionātu
Vācieši iemet pēdējā sekundē, ceturtdaļfinālā arī Slovākija un Igaunija.

Sito ta ari nesapratu. Cik man zinams, tad ceturtdalfinala ir Norvegija
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).