Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Florbolistes apakšgrupas turnīru noslēgs pret čempionēm

Florbolistes apakšgrupas turnīru noslēgs pret čempionēm
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Tamperē notiekošajā pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrā pēdējo apakšgrupas spēli aizvadīs Latvijas izlase, kuru pulksten 12.30 eksaminēs pasaules čempiones zviedrietes. Maču tiešraidē translēs televīzijas kanāls Viasat Sport Baltic, kā arī portāls Skaties.lv.

Latvijas florbolistes šo pasaules čempionātu sāka ar pamatīgu sakāvi mačā pret čehietēm (2:15), bet vakar spēlē ar vācietēm izsēja triju vārtu pārsvaru, cīnoties neizšķirti - 3:3. Mūsu komandas šīsdienas pretinieces zviedrietes finālturnīra pirmajā spēlē ar 16:1 sagrāva vācietes, bet vakar to pašu izdarīja ar čehietēm (17:2). Zviedrijas izlase jau nodrošinājusi sev pirmo vietu B apakšgrupā, kamēr latvietes var ieņemt kā trešo, tā arī ceturto vietu – viss atkarīgs no kopējās vārtu attiecības. 3.vietas ieguvējas astotdaļfinālā varēs spēlēt pret C apakšgrupas otro labāko komandu, bet 4.vietu ieņēmušajai izlasei būs jāspēkojas ar C grupas uzvarētājām. Šobrīd C grupā divas uzvaras ir dānietēm, bet pa vienai – japānietēm un singapūrietēm.

Zviedrijas sieviešu florbola izlase ir seškārtēja pasaules čempione, kura zelta medaļas sev kaklā kārusi četros pēdējos finālturnīros. Arī pārējos trijos pasaules čempionātos zviedrietes bez medaļām nepalika – viņām pūrā vēl viens sudrabs un divas bronzas. Jāpiebilst, ka, ja Latvijā kopumā reģistrētas 328 florbolistes, tad Zviedrijā, kas tiek uzskatīta par šī sporta veida Dzimteni, 100 reižu vairāk – 33 400.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs pirms šīsdienas spēles atklāja, ka pamēģinās neklātienē sacensties ar vācietēm par labāku vārtu attiecību, taču nedarīs to par katru cenu, jo finālturnīra vissvarīgākā spēle latvietes gaida rīt astotdaļfinālā. Būs jādara viss iespējamais, lai latvietes pārvarētu izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, pretējā gadījumā viņas pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē neiekļūs labāko astotniekā. J.Fedulovs pastāstīja, ka viņa vadītajām spēlētājām no nopietnām traumām līdz šim ir izdevies izvairīties, viņas visas gatavas nākamajiem mačiem.

Latvijas izlases sākumsastāvs spēlē pret Vācijas valstsvienību:

1.maiņa: Līga Garklāva (U) – Evelīna Garbare (U) – Diāna Isjomina (U); Zane Klabere (A) – Gunita Kārkliņa (A).
2.maiņa: Evita Rudzīte (U) – Elīza Bērziņa (U) – Paula Egle (U); Liene Krauja (A) – Gundega Vancāne (A).
3.maiņa: Ieva Priede (U) – Lība Mikova (U) – Ieva Ločmele (U); Santa Muceniece (A) – Madara Adamane (A).
Vārtos: Lauma Višņevska.
Rezervē: Kristīne Kirilova, Jana Filipsone, Inga Ametere, Līga Vancāne.

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Lauma VišņevskaVKAIS Mora IF (Zviedrija)
2.Kristīne KirilovaVRīgas Lauvas
3.Jana FilipsoneVFK NND
4.Liene KraujaARīgas Lauvas
5.Zane KlabereUCraftstadens IBK (Zviedrija)
6.Gunita KārkliņaASveiva IBK (Norvēģija)
7.Santa MucenieceAFK NND
8.Gundega VancāneAFK Ķekava
9.Madara AdamaneARubene
10.Paula EgleURubene
11.Elīza Elizabete BērziņaU/AFK Ķekava
12.Lība Daija MikovaURubene
13.Līga VancāneUĶekavas Bulldogs
14.Evita RudzīteURubene
15.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
16.Ieva PriedeUFK NND
17.Ieva LočmeleURīgas Lauvas
18.Evelīna GarbareAWizards Bern Burgdorf (Šveice)
19.Diāna IsjominaUSveiva IBK (Norvēģija)
20.Līga GarklāvaUSveiva IBK (Norvēģija)

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Gints Vīnbergs
Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks
Ārste: Lilita Lazdiņa
Ārsts: Aleksandrs Matjuņins
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Desmitā pasaules čempionātā florbolā sievietēm finālturnīrs notiek no 4. līdz 12.decembrim. 16 komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlases B apakšgrupas spēles paredzētas 5.decembrī pret Čehiju, 6.decembrī pret Vāciju un 7.decembrī pret Zviedriju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).