Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šodien pret polietēm - latviešu priekšpēdējās iespējas spēle

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien pret polietēm - latviešu priekšpēdējās iespējas spēle
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien jeb šonakt (pēc Latvijas laika - pulksten 22.30) Kanādas pilsētā Belvilā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sieviešu U19 izlasēm ļoti svarīgu spēli aizvadīs Latvijas junioru valstsvienība, kas krustos nūjas ar Polijas florbolistēm cīņā par 3.vietu apakšgrupā jeb vietu pasaules labāko komandu sešiniekā. Latvietēm šajā mačā derēs tikai uzvara.

Turnīra pirmajās divās spēlēs Latvijas sieviešu florbola nākotne tikās ar apakšgrupas favorītēm - pasaules vicečempionēm somietēm un bronzas medaļniecēm čehietēm. Lai arī uz panākumu pret šīm izlasēm cerību bija ārkārtīgi maz, nevar neuztraukt rezultāti, ar kādiem piedzīvoti zaudējumi - pret Somijas komandu 1:21, pret Čehijas - 5:15. Pozitīvais ir tas, ka otro maču mūsu florbolistes aizvadīja ievērojami labāk nekā pirmo - lai arī savos vārtos tika ielaistas veselas 15 bumbiņas, iemest piecus golus čehietēm arī jāmāk.

Spēles tiešraide:

Tiesa, dienu iepriekš čehietes no saviem vārtiem ārā ķeksēja veselas septiņas bumbiņas, piedaloties šī čempionāta pagaidām lielākās sensācijas tapšanā. Spēles vidū būdamas vadībā pret polietēm ar 6:3, Čehijas florbolistes pamanījās šo pārsvaru izsēt un nospēlēt neizšķirti - 7:7. Čehietēm tas lika pamatīgi saņemties - ja pirmajā mačā viņas bija iedomājušās uzvarēt ar pusi spēka, tad jau pret latvietēm tika rādītā teju visa meistarība un cīņasspars. Polietes vakar tikās ar somietēm un palika bez vārtu guvuma - 0:19. Teorētiski Polijas izlase pirms spēles ar mūsu florbolistēm ir saglabājusi iespēju iekļūt pusfinālā, bet īpaši reāli tas nav, jo tad čehietēm jāpiekāpjas Somijas valstsvienībai ar vēl lielāku vārtu starpību, bet polietēm burtiski jāiznīcina Latvijas izlase. Praktiski šīsdienas spēle būs cīņa par 3.vietu apakšgrupā, kurā poļu florbolistēm pietiktu arī ar neizšķirtu rezultātu, bet latvietēm vajadzīga tikai un vienīgi uzvara. Neizšķirta vai zaudējuma gadījumā mūsu meitenēm jau rīt būs jāspēlē par vietas saglabāšanu A divīzijā, pretiniecēs visdrīzāk būs norvēģietes.

Latvijas izlases spēļu kalendārs A divīzijas B grupā:

DatumsPlkst.1.komanda2.komandaRez.
04.05.2016.23.10Latvija U19Somija U191:21
05.05.2016.22.30Latvija U19Čehija U195:15
06.05.2016.22.30Polija U19Latvija U19

Arī pirms diviem gadiem, kad čempionāts notika Polijā, polietes un latvietes bija vienā apakšgrupā un cīnījās par 3.vietu tajā. Toreiz latvietes maču uzsāka lieliski - divi Ingas Ameteres un vienas Lāsmas Mangules vārtu guvums pēdējā perioda pirmajā minūtē ļāva viņām atrasties vadībā ar 3:0, bet, kā jau sieviešu sportā nereti mēdz notikt, turpinājumā viss apgriezās ar kājām gaisā - jau 54.minūtē pretinieces panāca izlīdzinājumu, spēle tā arī beidzās neizšķirti - 3:3. Labākas vārtu attiecības dēļ Polija ierindojās 3.vietā, bet latvietēm savu vietu A divīzijā nācās aizstāvēt mačā ar ungārietēm, ko sekmīgi izdevās izdarīt - 4:2.

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs pirms spēles pret polietēm neslēpa, ka vietu mūsu izlases vārtos šoreiz pirmā ieņems Jana Filipsone. To, vai viņai būs nepieciešama maiņa, rādīs notikumi laukumā. Visos spēlētāju virknējumos, izņemot pirmo maiņu, veiktas nelielas korekcijas. Treneris atzina, ka vakardienas mačā pret čehietēm, lai arī tika piedzīvots smags zaudējums, mūsu florbolistes jau sāka demonstrēt to sniegumu, kādu no viņām sagaida izlases vadība. Arī šodien mūsu meitenēm būs dots uzdevums spēlēt agresīvi, būt nepiekāpīgām divcīņās, kā arī gaidīt iespējas, lai izmantotu savus pretuzbrukumus.

Latvijas U19 izlases sākumsastāvs spēlē pret Polijas valstsvienību:

1.maiņa: Liene Krauja (U) - Ieva Ločmele (U) - Inga Ametere (U); Paula Sloģe (A) - Elizabete Pavlovska (A).
2.maiņa: Kate Gārde (U) - Edīte Ozoliņa (U) - Klinta Mārtiņjēkaba (U); Kristiāna Grāvīte (A) - Sabīne Anna Zīverte (A).
3.maiņa: Monika Džigure (U) - Rebeka Laure (U) - Linda Dadajeva (U); Ance Krjukova (A) - Nensija Šimkūna (A).
Vārtos: Jana Filipsone.
Rezervē: Elīna Jeige, Elīna Tauriņa, Linda Lubgāne, Liliāna Jakovicka.

B apakšgrupas turnīra tabula:

V.IzlaseSp.U.N.Z.V. Att.P.
1.Somija220040:14
2.Čehija211022:123
3.Polija20117:261
4.Latvija20026:360

Polijas sieviešu U19 izlasei līdz šim pasaules čempionātos veicies pat nedaudz labāk, nekā latvietēm, pašā pirmajā tāda līmeņa turnīrā tā gan vēl nepiedalījās. Augstākā izcīnītā vieta tāpat kā mūsu meitenēm ir ceturtā (2008.gadā), bet polietes nekad nav pametušas A divīziju, kamēr mūsu florbolistes 2010.gadā no tās izkrita, bet 2012.gadā B divīzijā ierindojās tikai 2.vietā jeb 10.vietā pasaules čempionāta kopvērtējumā. Pirms diviem gadiem pašu valstī notikušajā pasaules čempionātā polietes finišēja 6.vietā - tieši vienu pozīciju priekšā latvietēm.

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Jana FilipsoneVFK NND
2.Rebeka LaureURubene
3.Inga AmetereUĶekavas Bulldogs
4.Edīte OzoliņaUĶekavas Bulldogs
5.Kate GārdeULiepU
6.Linda DadajevaURīgas Lauvas
7.Liene KraujaARīgas Lauvas
8.Ieva LočmeleURīgas Lauvas
9.Paula SloģeURīgas Lauvas
10.Kristiāna GrāvīteARīgas Lauvas
11.Monika DžigureURīgas Lauvas
12.Klinta MārtiņjēkabaULekrings
13.Ance KrjukovaURīgas Lauvas
14.Liliāna JakovickaARīgas Lauvas
15.Linda LubgāneAFK Sala
16.Elīna TauriņaALekrings
17.Sabīne Anna ZīverteARubene
18.Elīna JeigeVĶekavas Bulldogs
19.Elizabete PavlovskaARubene
20.Nensija ŠimkūnaURīgas Lauvas

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Gints Vīnbergs
Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...