Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vai igauņi ar dāņiem sarīkos līdzīgu šovu kā Rīgā?

Vai igauņi ar dāņiem sarīkos līdzīgu šovu kā Rīgā?
Kanādas izlase kvalifikācijas kārtā spēkosies ar Vācijas florbolistiem
Foto: IFF Floorball

Brīdī, ka Latvijas izlases turpmākais liktenis pasaules florbola čempionātā jau būs noskaidrojies, tiks aizvadīti atlikušie trīs kvalifikācijas kārtas mači, no kuriem spraigākais varētu būt dāņu un igauņu duelis.

Dānija – Igaunija pulksten 13:45
Prognozējami saistošākais kvalifikācijas kārtas pāris, neskaitot Latvijas un Slovākijas duelēšanos. Dāņi čempionātu aizvadījuši nepārliecinoši, piedzīvojot zaudējumus visās trijās spēlēs, ieskaitot katastrofālo 0:25 pēdējā spēlē pret Zviedriju. Igauņi pretim var likt trīs uzvaras trijās spēlēs, tiesa, aizvadītās cīņas bijušas pret zemāka līmeņa komandām un vienīgi šajā spēlē varēs novērtēt vadošā astotnieka nepārliecinošāko komandu šajā pasaules čempionātā uz igauņu fona, kas bijuši vieni no labākajiem otrajā ešelonā. Igauņu līderis Rikards Ridels ar 7 (5+2) punktiem ir čempionāta desmitais rezultatīvākais florbolists, bet vārtsargs Daniels Vaigurs ir ar ceturto labāko atvairīto metienu procentu. Salīdzinājumam, dāņu vārtsargs Mike Trolle, kurš pirms diviem gadiem bija dāņu lieliskā panākuma (piektā vieta) galvenais varonis, šajā čempionātā ne tuvu nedemonstrē tādu sniegumu, esot ārpus labāko desmitnieka.

Abām komandām šī būs septītā savstarpējā spēle. Līdz šim katra komanda tikusi pie trim uzvarām, panākumus svinot pamīšus. Pēdējo reizi komandas sacentās pirms diviem gadiem Rīgā, kad dramatiskā spēlē par piekto līdz astoto vietu igauņi atspēlējās no 0:5 deficīta, pēdējās sekundēs panākot 5:5 neizšķirta, bet papildlaikā tomēr uzvaru izcīnīja dāņi, tiekot līdz piektajai vietai, kamēr igauņi finišēja septītie. Šoreiz viena no komandām paliks ārpus labāko astotnieka.

Norvēģija – Austrālija pulksten 16:30
Tiekot galā ar poļiem un taizemiešiem, Austrālijas izlase paveikusi lielu varoņdarbu, iekļūstot starp pasaules 12 vadošajām valstīm. Nācija jau tagad atkārtojusi labāko sasniegumu, jo pirms 20 gadiem arī ierindojās 12.vietā pasaulē. Toreiz gan konkurence bija krietni mazāka un šo vietu izcīnīt bija vieglāk. Čempionāta turpinājumā ķenguru zemes florbolisti varēs spēlēt bez lieka sasprindzinājuma, šādā veidā, iespējams, parūpējoties par vēl kādu pārsteigumu. Tikmēr norvēģiem, kuri pārliecinoši sāka čempionātu ar uzvaru pār dāņiem, mačs pret Austrāliju varētu kalpot, lai atgūtu vārtu garšu, jo pēdējās divās spēlēs pret somiem un zviedriem izdevās izcelties tikai pa vienai reizei.

Abām izlasēm šī būs pirmā savstarpējā spēlē. ŠĪ pāra uzvarētājus ceturtdaļfinālā jau gaida Šveices izlases florbolisti.

Vācija – Kanāda pulksten 19:30
Pirms diviem gadiem kvalifikācijas spēlē Vācijas izlase vien pēdējā sekundē izrāva uzvaru pār ASV valstsvienību. Šoreiz viņiem pretim otra šā kontinenta lielvalsts Kanāda. Vācijas izlase parādīja zobus spēlē pret čehiem, bet maču ar Šveici upurēja, lai labāk sagatavotos spēlei ar Latviju, kad izdevās atspēlēt divu vārtu deficītu un svinētu 5:4 panākumu. Tas deva trešo vietu grupā. Tikmēr kanādieši pēc sagrāves pret slovākiem un neizšķirta mačā ar Singapūru pēdējā spēlē bija lietas kursā ar kādu rezultātu jāpieveic Japāna. Lielāko daļu darba ziemeļamerikāņi paveica jau pirmajā trešdaļā.

Līdz šim vienīgajā abu izlašu savstarpējā spēlē 2012. gada čempionātā Cīrihē vācieši bija pārāki ar graujošo 10:2 un arī pirms šodienas spēles viņiem favorītu statuss. Kanādiešu uzbrucējs Valteri Vītakoski ar 7 (5+2) punktiem ir starp čempionāta desmit rezultatīvākajiem spēlētājiem, turklāt komandai ir labs skaitliskais vairākums, izmantojot 42.85% iespēju.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).