Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniori pārliecinoši apspēlē igauņus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Juniori pārliecinoši apspēlē igauņus
Pirmajā pārbaudē Latvijas jaunie florbolisti svin pārliecinošu uzvaru
Foto: Floorball.lv

Kocēnu novada sporta namā aizvadīta pirmā no divām paredzētajām pārbaudes spēlēm starp Latvijas un Igaunijas junioru izlasēm, kurā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 7:2 izcīnīja latvieši. Pa diviem vārtiem mūsu izlases labā guva Kristers Eglītis un Kārlis Petrovskis.

Pirmo no divām pārbaudes spēlēm Latvijas U-19 izlase sāka lieliski, uzreiz iegūstot iniciatīvu laukumā. Līdz pirmajam vārtu guvumam gan bija jāgaida mača septītā minūte, kad rezultātu atklāja viens no šīs sezonas Elvi florbola līgas līderiem Kristers Eglītis. Arī turpinājumā bumbiņu daudz vairāk kontrolēja latvieši, bet pārsvaru dubultot izdevās vien 16.minūtē, kad pēc Renāta Degina metiena atlēkušo bumbiņu ziemeļu kaimiņu vārtos raidīja Degina kluba biedrs Everts Emīls Gertsons. Pagāja vien pusminūte, kad igauņi uz brīdi nepiesegtu atstāja Klāvu Jansonu, kurš uzreiz steidza izmantot radušos izdevību, lai izdarītu precīzu metienu, kas ļāva panākt jau 3:0 vadību. Pēc minūtes uz latviešu vārtiem tika nozīmēts soda metiens, ar kuru pārliecinoši galā tika Dāvis Helmuts Zvejnieks. Arī mazākumā latvieši spēlēja pārliecinoši, pieturot bumbiņu un saglabājot triju vārtu pārsvaru arī līdz perioda beigām.

Arī otrajā trešdaļā bumbiņu vairāk kontrolēja Latvijas juniori, kuriem gan līdz vārtu guvumam tikt neizdevās. Perioda otrajā daļā divu minūšu sodu nopelnīja vietējais "Rubenes" florbolists Ārnijs Kuratņiks, taču arī šo mazākumu latvieši nospēlēja ļoti pārliecinoši. Igauņiem īsti nevedās saspēle, ko var skaidrot ar mazo laika posmu, ko komanda pavadījusi kopā, jo pašlaik tikai sākoties gatavošanās 2017.gada maijā Zviedrijā paredzētajam pasaules junioru čempionātam.

Trešo trešdaļu latvieši sāka aktīvi, jo jau otrajā minūtē lieliski aizsardzībā nospēlēja Ralfs Orste, bloķējot pretinieku metienu un ar divām ātrām piespēlēm bumbiņa tika nogādāta līdz vārtu priekšai Eglītim, kurš guva piektos vārtus latviešu labā. Pēc četrām minūtēm ar metienu no distances Krišs Lužinskis guva arī piektos vārtus. Zvejniekam gan sausā neizdevās palikt, jo ar metienu teju no laukuma centra viņu pārspēja Igaunijas izlases kapteinis šajā cīņā Matiass Einamans. Uzreiz pēc tam latvieši sarīkoja pamatīgu ofensīvu, lieliski igauņu vārtos darbojās Karls Eriks Krūsmā, taču arī viņš nespēja atvairīt Kārļa Petrovska izdarīto metienu. Piecas minūtes pirms cīņas beigām Petrovskis panāca arī 7:1, bet pēdējos vārtus spēlē guva igauņi, izspēlējot līdz vārtu priekšai, no kuriens rezultatīvi met Andreas Ouns.

Latvijas izlasē pa diviem rezultativitātes punktiem guva divi "Triobet/Ulbroka" florbolisti Kristers Eglītis un Kārlis Petrovskis. Pēc mača tika izspēlēta arī pēcspēles metienu sērija, kurā ar 3:1 uzvaru izcīnīja latvieši.

Rīt pulksten 13:00 abas komandas tiksies atkārtoti.

Latvijas U19 - Igaunijas U19 7:2 (3:0, 0:0, 4:2)
Metienu attiecība:
26:13 (7:4, 7:3, 12:6)
Rezultatīvākie:
Latvijas U19 - Kristers Eglītis 2 (2+0), Kārlis Petrovskis 2 (2+0), Klāvs Jansons 1 (1+0), Everts Emīls Gertsons 1 (1+0), Krišs Lužinskis 1 (1+0), Jānis Ragovskis 1 (0+1), Renāts Degins 1 (0+1), Reino Ješēvics 1 (0+1), Ārnijs Kuratņiks 1 (0+1).
Igaunijas U19 - Matiass Einamans 2 (1+1), Andreas Ouns 1 (1+0), Mortens Talviste 1 (0+1).