Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvietēm PČ Kanādā sācies ar pamatīgu "somu pirti"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvietēm PČ Kanādā sācies ar pamatīgu "somu pirti"
Kārtējā "somu pirts" pie Latvijas izlases vārtiem
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas U19 sieviešu florbola izlase šonakt Kanādas pilsētā Belvilā aizvadīja pirmo pasaules čempionāta spēli, tiekoties ar Somijas juniorēm. Mūsu meitenes piekāpās pasaules vicečempionēm ar 1:21, goda vārtus Latvijas izlases labā guva Elizabete Pavlovska, kura nopelnīja labākās spēlētājas balvu.

Pasaules čempionātu, kas pirms diviem gadiem notika Polijā, Latvijas junioru arī sāka tieši pret Somijas valstsvienību, toreiz piekāpjoties ar 0:17. Ņemot vērā, ka toreiz praktiski nespēlēja pāris mūsu komandas līderes, šoreiz bija cerības uz cienīgāku rezultātu, kā arī noteikti gribējās gūt vārtus, jo līdzšinējās četrās savstarpējās tāda līmeņa spēlēs latvietes somiešu vārtsardzi bija sarūgtinājušas tikai vienu reizi. Tiesa, jau pats mača sākums bija nelabvēlīgs mūsu izlasei, jo pirmais pretinieču metiens sasniedza mērķi - rezultāts tika atklāts 51.sekundē. 7.minūtē somietes bija izvirzījušās vadībā ar 3:0, bet tad bija neliels iemesls gavilēm arī latviešu nometnē, jo 8.minūtē, kad pretiniecēm bija iespēja izpildīt soda metienu, laukuma spēlētājas un vārtsardzes duelī pārāka izrādījās mūsu Elīna Jeige. Savu Somijas juniores tomēr panāca, jau nākamajā minūtē realizējot skaitlisko vairākumu - 0:4. Pirmās trešdaļas vidū iespēja spēlēt piecatā pret četrām pretiniecēm radās Latvijas izlases florbolistēm. Pēc samērā neizteiksmīga pozicionālā uzbrukuma sākuma, Elizabete Pavlovska, kura atradās pa labi no Somu komandas vārtiem, saņēma Ingas Ameteres piespēli un raidīja bumbiņu pretinieču cietokšņa tuvējā stūrī - 1:4. Pēc pirmā perioda vadībā ar 6:1.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas valstsvienības vārtos stājās Jana Filipsone, bet arī viņa nebija glābēja - pirms otrā pārtraukuma latvietes bija nonākušas iedzinējās ar 1:13. Kad otrajā periodā bija atlikušas tikai trīs sekundes, traumas dēļ laukumu atstāja mūsu izlases līdere Inga Ametere, tomēr ar dakteres Lilitas Lazdiņas palīdzību viņa jau pēdējā perioda pirmajā pusē bija gatava atkal iesaistīties cīņā, tomēr tika pietaupīta. Somietes turpināja spēlēt savā stilā, ik pa laikam pie mūsu izlases vārtiem "sakurinot kārtējo pirti", līdz galarezultātā varēja svinēt savu līdz šim pārliecinošāko uzvaru pār latvietēm - 21:1. Par spēles raksturu ļoti labi liecina metienu attiecība - kamēr latvietes pa pretinieču vārtiem metušas tikai 9 reizes, somietes mūsu komandas "cietoksni" bombardēja 68 (!) reizes.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta vienīgo vārtu autore Elizabete Pavlovska. Jau mazāk nekā pēc diennakts latvietes pasaules čempionātā gaida nākamais pārbaudījums - rīt pulksten 22:30 (pēc Latvijas laika) mūsu meitenes spēkosies ar čehietēm.

Latvija U19 - Somija U19 1:21 (1:6, 0:7, 0:8)

Latvijas izlases spēļu kalendārs A divīzijas B grupā:

DatumsPlkst.1.komanda2.komandaRez.
04.05.2016.23.10Latvija U19Somija U191:21
05.05.2016.22.30Latvija U19Čehija U19
06.05.2016.22.30Polija U19Latvija U19

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2016-05-05 02:54, pirms 8 gadiem
Diemžēl statistikas attīstība negatīva - būtu jāzvana trauksmes zvanam. Bet nu pagaidīsim - tā tomēr pirmā spēle. Vērtēsim vēlāk. Bet nu meitenēm šo nesmukumu būtu jānomazgā.

     [+] [-]

, 2016-05-05 10:30, pirms 8 gadiem
😂 tanks pārbrauca pāri! Nu kur tā var nospēlēt? 😳

  -1 [+] [-]

, 2016-05-05 11:12, pirms 8 gadiem
😲...nu tas ir psc...

     [+] [-]

, 2016-05-05 12:09, pirms 8 gadiem
Es noskatījos spēli un man liekas, ka pie šāda rezultāta vainīgs ir treneru korpuss! Kurš mums ir vienkārši ''brīnišķīgs''.
Izskatījās, ka nav pateikts kā jāspēlē un ja arī pateica, tad to laukumā darīja tikai divi spēlētāji no pieciem. Un treniņnometnēs nekādas sistēmas nav atsrādātas.
Maiņas izskatās, ka nav saspēlējušās, un vietām, ka neiet spēlētāji kopā.
Un pats galvenais, kas man liekas dīvaini un nepieņemami, ka treneris var visu spēli nosēdēt malā un nepildīt savus pienākumus. Lai kāds nebūtu pretinieks spēle sākas ar 0:0. Trenerim bija jādara viss iespējamais, lai rezultāts būtu mazāks, lai spēle uzlabotos, lai spēlētājas mentāli nesagrauj.