Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Labots pasaules čempionāta jaunietēm vienas spēles apmeklētības rekords

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Labots pasaules čempionāta jaunietēm vienas spēles apmeklētības rekords
Kanādas izlases līdzjutēji
Foto: IFF Floorball

Jau pirmajā meiteņu pasaules U-19 florbola čempionāta dienā, labots vienas spēles apmeklētības rekords, par ko parūpējās Kanādas līdzjutēji.

Pirmo reizi kāds no pasaules čempionātiem florbolā norisinās Ziemeļamerikā un turnīra organizatori tiešām ļoti rūpīgi strādājuši, lai Kanādā notiekošais čempionāts izvērstos par īstiem svētkiem. Rūpīgi ticis strādāts pie līdzjutēju piesaistes un jau pirmajā dienā tika pārpildīta arēna, ka B-divīzijas spēlē laukuma saimnieces Kanādas meitenes sacentās ar Japānu. Spēli klātienē vēroja 3 151 skatītājs, kas ir vienas spēles apmeklētības rekords. Līdz šim meiteņu pasaules čempionāta apmeklētākā spēle tika aizvadīta 2009.gadā, kad pasaules čempionāta finālspēlē Somijas pilsētā Turku starp mājiniecēm un Zviedrijas valstsvienību klātienē noraudzījās 2532 skatītāji.

Sacensību pirmajā dienā A apakšgrupā Zviedrijas izlase ar rezultātu 15:0 sagrāva Norvēģiju, bet Šveices meitenes krietni līdzīgākā spēlē ar 6:3 pieveica Slovākiju. B apakšgrupā Latvijas U-19 izlase piedzīvoja otro lielāko sagrāvi vēsturē, ar 1:21 kapitulējot Somijai, bet otrā mūsu grupas spēlē Čehija tā arī nespēja uzveikt Poliju, nospēlējot neizšķirti 7:7. B divīzijā galvenās favorītes ir vācu meitenes, kas ar 15:1 sagrāva Taizemi. Rekorda spēlē Kanāda ar 5:3 ļāva uzgavilēt vietējiem līdzjutējiem, apspēlējot Japānu. Vēl vienā spēlē ASV, aizvadot savu debijas maču, ar 5:2 pieveica Austriju.