Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniori dodas uz 7. pasaules čempionātu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Juniori dodas uz 7. pasaules čempionātu
Foto: Raivo Sarelainens

Šodien pulksten 13.00 no Kocēniem ar autobusu ceļā uz 7. pasaules čempionātu florbolā U19 vīriešu izlasēm, kas no 8. līdz 12.maijam notiks Hamburgā, dosies Latvijas junioru valstsvienība. Mūsējie uz Vāciju dodas ar mērķi iekļūt pusfinālā.

Latvijas junioru izlase piedalījusies visos sešos iepriekšējos pasaules čempionātos. Divas reizes latviešiem jau izdevies iekļūt pusfinālā, turnīrā ieņemot 4.vietu. Vienu reizi mūsējie finišējuši 6.pozīcijā, bet trīs pēdējos čempionātos ieņemta 5.vieta.

Šajā izlasē iekļauti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un desmit uzbrucēji. Četri spēlētāji pārstāv Kocēnu "Rubeni", pa trim no komandām "Valmiera" un "Lielvārde", pa diviem spēlētājiem no Cēsu "Lekringa", "Talsi/Triobet", Rīgas "RTU/Inspecta" un Liepājas "Kuršiem", bet pa vienam – no SK "Pārgauja" un FK "Bauska". Trīs jaunie florbolisti (Toms Akmeņlauks, Artūrs Jurševskis un Anrijs Vents) piedalījās jau iepriekšējā čempionātā, kas 2011.gadā notika arī Vācijā. Jāpiebilst, ka Toms Akmeņlauks jau 6. pasaules čempionātā tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Trīs puiši no šī izlases modeļa (Kristers Puķītis, Matīss Mālnieks un Jānis Melderis) ir gados jaunāki, tāpēc, ja turpinās centīgi trenēties, varēs piedalīties arī nākamajā pasaules čempionātā.

7. pasaules čempionātā florbolā junioriem Latvijas izlase spēlēs A divīzijā, kur cīnīsies vienā apakšgrupā ar Somijas, Čehijas un Dānijas valstsvienībām. 8.maijā mūsu florbolisti tiksies ar somiem, 9.maijā – ar dāņiem, bet 10.maijā – ar čehiem. B apakšgrupā par vietu pusfinālā cīnīsies zviedri, šveicieši, slovāki un norvēģi.

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Agris RogainisVValmiera
2.Anrijs VentsVSK Pārgauja
3.Emīls HartmanisATalsi/Triobet
4.Juris ZilbertsARubene
5.Miķelis DravnieksARTU/Inspecta
6.Antons ŽuksALielvārde
7.Jānis MelderisALekrings
8.Mārtiņš BroksAValmiera
9.Matīss MālnieksARubene
10.Oskars BergmanisAKurši
11.Toms NiedreUFK Bauska
12.Ingars MatisonsURubene
13.Dāgs RozenbahsUValmiera
14.Kārlis LaucisUKurši
15.Toms BitmanisUTalsi/Triobet
16.Edžus CeriņšURTU/Inspecta
17.Toms AkmeņlauksULielvārde
18.Artūrs JurševskisULekrings
19.Ringolds KalniņšURubene
20.Kristers PuķītisULielvārde

Galvenais treneris: Īro Parviainens
Treneris: Kristians Bjorkstens
Treneris: Mārtiņš Jarohovičs
Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-05-05 13:16, pirms 11 gadiem
Lai izdodas

     [+] [-]

, 2013-05-05 14:07, pirms 11 gadiem
neko ipashu negaidu...