Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvietes samet 20 vārtus arī austrietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvietes samet 20 vārtus arī austrietēm
Simona Grāpēna #11 tika atzīta par labāko Latvijas izlasē spēlē pret Austriju, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Latvijas U-19 meiteņu florbola izlase jau pirms pēdējās grupu turnīra cīņas bija nodrošinājusi vietu pasaules U-19 florbola čempionāta B-divīzijas pusfinālā. Pēdējā spēlē ar 20:1 tika sagrautas austrietes, kas ļāva izcīnīt pārliecinošu pirmo vietu grupā. Izšķirošās cīņas latvietēm gan vēl ir priekšā.

Spēles ievadā Austrijas izlase ļoti labi un pacietīgi darbojās aizsardzībā, sagādājot ne mazums problēmu mūsu uzbrucējām. Tā rezultātā līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida teju septiņas minūtes, lai izceltos mūsu rezultatīvākā spēlētāja šajā turnīrā Anna Ankudinova. Pēc pusotras minūtes Ankudinova dubultoja pārsvaru, izmantojot asu Klintas Mārtiņjēkabas piespēli. Trešdaļas vidū mūsu izlases kapteine Elizabete Pavlovska izdarīja metienu no distances, ko ne sevišķi sekmīgi centās atvairīt Tanja Keczole, pati ievirzot spēles priekšmetu savos vārtos, ļaujot latvietēm iekrāt jau solīdo 3:0 pārsvaru. Līdz pārtraukumam pie sava pirmā vārtu guvuma turnīrā tika Kristiāna Krūmiņa, kura pretinieku laukuma pusē stūrī atbruņoja pretinieci, izskrēja labā metiena pozīcijā, izdarot rezultatīvu metienu. Savukārt piektos vārtus noorganizēja mūsu pirmais uzbrucēju trijnieks, kad Laura Gaugere izdarīja lielisku piespēli gar vārtiem, Simonai Grāpēnai atliekot raidīt bumbiņu jau tukšos vārtos.

Šajā turnīrā ierasts, ka Latvijas izlase pirmajā trešdaļā gūst sešus vārtus un šo normu pārliecinoši izdevās sasniegt arī grupu turnīra pēdējā spēlē. Viktorija Kuročkina tuvojoties vārtiem izdarīja precīzu metienu, panākot 6:0. Tas vēl nebija viss, jo pēc diviem neveiksmīgiem Ankudinovas metieniem ar tālu raidījumu vārtus guva Mārtiņjēkaba, pārsvaru palielinot jau līdz 7:0.

Pēc rezultatīvās pirmās cīņas trešdaļas, otrajā latvietēm atkal bija nepieciešams laiks, lai atrastu ceļu uz pretinieču vārtiem. Pēc teju piecām spēlētām minūtēm vārtsardzes atsisto bumbiņu vienlaikus vārtos centās raidīt Ankudinova un Letīcija Kalve, vārtus ieskaitot pirmajai. Pēc divām minūtēm lielisks metiens vārtu augšējā stūrī padevās Mārtiņjēkabai, bet vēl pēc mirkļa savus otros vārtus guva Simona Grāpēna. Viņas iespētajam sekoja arī Kuročkina, no distances panākot 11:0 pārsvaru Latvijai. Līdz perioda beigām ar divām piespēlēm izcēlās Edīte Ozoliņa, bet savus ceturtos vārtus guva Anna Ankudinova. Punktu periodam pielika Letīcijas Kalves vārtu guvums, kas deva 13:0 pārsvaru pēc 40 nospēlētām minūtēm.

Klusuma periods latviešu spēlē atkal bija novērojams trešajā trešdaļā, kurā bija nepieciešamas vairāk kā sešas minūtes, lai tiktu pie vārtu guvuma. Ieguvušas tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, latvietes pie precīza metiena tika pēc 20 sekundēm, kad līdz labam metienam tika izvirzīta Laura Gaugere. Šoreiz turpinājums ar vārtu birumiem nesekoja, turklāt 52. minūtē ar precīzu metienu atzīmējās austrietes, kad šķietami vienkāršā situācijā kļūdījās Kate Meldere, pazaudējot bumbiņu savu vārtu tuvumā, kas pie vārtu guvuma ļāva tikt Alīnai Hinumai. Latvietes atbildēja praktiski ar nākamo uzbrukumu, kad pirmais precīzais metiens cīņā padevās vakardienas spēles labākajai florbolistei Latvijas komandā Jūlijai Rozītei. Piecas minūtes pirms mača beigām Laura Gaugere raidīja bumbiņu vārtos, ko tiesneši gan nepiefiksēja. Latvietes turpināja uzbrukumu un uzreiz tomēr Gaugere izdarīja vēl vienu sekmīgu metienu. Kad līdz cīņas beigām palika divas ar pusi minūtes, Rozīte ar rezultatīvu metienu Latvijas U-19 izlases pārsvaru palielināja jau līdz 17:1.

Ļoti rezultatīvi Latvijas izlase aizvadīja pēdējās 32 sekundes, paspējot atzīmēties ar trim metieniem šajā laika posmā. Vispirms no vārtu priekšas precīzi meta Jūlija Rozīte, pēc piecām sekundēm, uzvarējusi strīdus izspēlē, Ankudinova prata ne vien izprovocēt sāncenses uz noteikumu pārkāpumu, bet arī gūt vārtus, tādējādi tiekot pie piektā vārtu guvuma cīņā. Tas gan vēl nebija viss, jo desmit sekundes pirms mača beigām Laura Gaugere realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsardzi, uzstādot mača beigu rezultātu – 20:1 Latvijas labā.

Līdz ar to Latvijas izlase pārliecinoši aizvadījusi grupu turnīra cīņas, uzvarot visās trijās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 56:5. Tas ļāvis nodrošināt vienu pusfinālā, kurā rīt pulksten 14:00 būs jācīnās ar Krievijas un Ungārijas mača zaudētājām. A-divīzijā iekļūs tikai B-divīzijas labākā komanda. Par labāko spēlētāju mačā pret Austriju tika atzīta Simona Grāpēna, bet rezultatīvākā bija Anna Ankudinova.

Pasaules florbola čempionāts U-19 juniorēm

Latvija – Austrija 20:1 (7:0, 6:0, 7:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Anna Ankudinova 7 (5+2), Laura Gaugere 6 (3+3), Simona Grāpēna 6 (2+4), Jūlija Rozīte 5 (3+2), Klinta Mārtiņjēkaba 3 (2+1), Viktorija Kuročkina 2 (2+0), Kristiāna Krūmiņa 2 (1+1), Letīcija Kalve 2 (1+1), Edīte Ozoliņa 2 (0+2), Elizabete Pavlovska 1 (1+0), Liene Leite 1 (0+1), Kate Meldere 1 (0+1)

Latvijas U19 sieviešu izlases spēļu kalendārs

Dat.Plkst.1. izlase2. izlaseRez.
02.05.14.00*ASV U19Latvija U190:20
03.05.14.00Austrālija U19Latvija U194:16
04.05.11.00Latvija U19Austrija U1920:1
05.05.
06.05.
* Latvijas laiks

Turnīra tabula

V.IzlaseSp.U.N.Z.Vārtu att.P.
1.Latvija330056:56
2.Austrija320112:254
3.Austrālija20025:220
4.ASV20024:250