Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedrietes atgūst pasaules čempioņu titulu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zviedrietes atgūst pasaules čempioņu titulu
Zviedrijas juniores jau ar čempionu kausu
Foto: Marcins Kazmareks, Florbalki.pl

Šodien Polijas pilsētā Zbonšiņā ar Zviedrijas valstsvienības triumfu noslēdzās sestais pasaules čempionāts florbolā sieviešu U19 izlasēm. Finālā zviedrietes ar 6:4 pārspēja līdzšinējās čempiones somietes, uzvarētāju kausu izcīnot kopumā jau ceturto reizi.

Līdz finālspēles vidum divas reizes vadībā ar 1:0 un 2:1 bija spējušas izvirzīties somietes. 36.minūtē Zviedrijas izlase otro reizi atjaunoja neizšķirtu rezultātu (2:2), bet pēdējās trešdaļas sākumā pirmo reizi izvirzījās vadībā – 2:1. Līdz pamatlaika beigām zviedru florbolistes vadības grožus vairs neatdeva un varēja svinēt uzvaru ar 6:4. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Ellenu Rasmusenu, kurai šajā mačā 3 (2+1) punkti. Starp somietēm labākās godā Kristīna Jarvinena. Zviedrietes pa pretinieču vārtiem meta 18 reizes, kamēr somietes atbildēja ar 19 raidījumiem.

Spēlē par bronzas medaļām čehietes šodien ar 5:2 uzvarēja līdzšinējās vicečempiones šveicietes. Līdz spēles vidum rezultāts vēl bija neizšķirts, bet cīņas turpinājumā Čehijas florbolistes guva trīs bezatbildes vārtus, ar ko pietika, lai otro reizi vēsturē čehietes izcīnītu bronzas godalgas – 5:2. Labākās spēlētājas titulu starp čehietēm ieguva vārtsardze Hana Ranohova, kura atvairīja 12 no 14 pretinieču metieniem, arī Šveices izlasē par labāko tika atzīta vārtsardze – Tina Leuenbergere, kura neitralizēja 18 no 23 metieniem.

5.vietu pasaulē vēl vakar izcīnīja slovākietes, kuras izšķirošajā mačā ar 4:1 sarūgtināja mājinieces polietes. Par Latvijas izlases svarīgo uzvaru ar 4:2 pār ungārietēm, kas mūsu juniorēm ļāva nosargāt vietu A divīzijā, jau ziņojām.

A divīzijas simboliskajā izlasē tika iekļautas vārtsardze Justīne Trebaca (Polija), aizsardzes Gabriela Tozičkova (Čehija) un Mai Kippila (Somija), kā arī uzbrucējas Amanda Johansone Delgado (Zviedrija), Paulina Hudakova (Slovākija) un Izabelle Geriga (Šveice). Zviedriete Ellena Rasmusena ar 16 (7+9) punktiem kļuva par A divīzijas rezultatīvāko spēlētāju.

Ungārijas florbolistēm pēc zaudējuma latvietēm A divīziju nāksies pamest, bet viņu vietā nāks B divīzijas uzvarētājas norvēģietes. 2.vietu B divīzijā izcīnīja kanādietes, viņām sekoja vācietes, austrietes un ukrainietes.

Izmantotie resursi:
floorball.lv