Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandes florbolistes nekvalificējas pasaules čempionātam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jaunzēlandes florbolistes nekvalificējas pasaules čempionātam
Taizemes izlase var līksmot par uzvaru izšķirošajā mačā
Foto: IFF Floorball

Pasaules sieviešu florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Jaunzēlandes pilsētā Velingtonā sadalītas atlikušās divas ceļazīmes uz finālturnīru un tās izcīnīja Taizemes un Singapūras izlases.

Āzijas un Okeānijas reģiona kvalifikācijas turnīra ceturtajā dienā tika izspēlētas vien divas spēles, taču abas bija ļoti svarīgas, jo tās bija ceturtdaļfināla spēles, kurās tika sadalītas pēdējās divas ceļazīmes uz 2017. gada decembrī Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā gaidāmo pasaules čempionāta finālturnīru.

Pirmajā cīņā laukumā devās Korejas un Taizemes izlases. Korejietes atgriezušās apritē pēc triju gadu pārtraukuma, kamēr Taizemes izlasei šīs kļuva par pirmajām starptautiskajām cīņām. Spēle izvērtās ļoti spraiga, katrai komandai pa vienai reizei tiesneši neieskaitīja vārtu guvumu. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts joprojām bija 0:0, bet otrajā trešdaļā katra komanda pa reizei izvirzījās vadībā, lai pārtraukumā dotos pie neizšķirta 2:2. Trešo periodu Taizemes izlase sāka ar trim vārtu guvumiem ,taču korejietes nepadevās, divus vārtus atspēlējot. Mača izskaņā Korejas izlase centās glābt spēli, taču Taizemes izlase izturēja pretinieču spiedienu un, līdzīgi kā šīs valsts vīriešu izlase, jau ar pirmo mēģinājumu kvalificējās pasaules čempionāta finālturnīram. Pēc spēles Korejas komandas vadība iesniedza protestu par viņu neieskaitītajiem vārtiem, taču Starptautiskās Florbola federācijas noteikumi neļauj pēc spēles mainīt tiesnešu lēmumus ar video palīdzību.

Otrajā ceturtdaļfināla spēlē sacentās Singapūras un Jaunzēlandes florbolistes. Neskatoties uz rezultātu šajā spēlē, laukuma saimnieces jau pirms tam varēja uzskatīt, ka aizvadījušas savu visu laiku labāko sniegumu, demonstrējot nopietnu pretestību ikvienā no mačiem. Singapūras izlase ir viena no spēcīgākajām šajā reģionā un prata to apliecināt laukumā arī šajā spēlē. Pirmajā spēles pusē cīņa bija ļoti spraiga, taču pēc tam Singapūras izlase guva pāris ātrus vārtu guvumus, iegūstot solīdu pārsvaru, izcīnot uzvaru ar rezultātu 7:1. Interesanti, ka Singapūras izlasē vārtus guva septiņas dažādas florbolistes.