Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Šodien B grupas līderu cīņa un igauņu pirmā cīņa ar zviedriskajiem taizemiešiem

Šodien B grupas līderu cīņa un igauņu pirmā cīņa ar zviedriskajiem taizemiešiem
Atrasts nav zagts, domā Igaunijas izlases līderis Patriks Karelsons
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā vīriešiem šodien lielākajai daļai komandu noslēgsies grupu turnīra fāze, pēc kuras turpināsies izslēgšanas spēles. B grupā centrālā spēle gaidāma starp Zviedrijas un Norvēģijas izlasēm, bet saistoša varētu būt arī Igaunijas un Taizemes izlašu spēkošanās, jo šo komandu rindās ir vairāki Zviedrijā spēlējoši florbolisti.

Singapūra – Japāna (D grupa) pulksten 11:00
Jau pašā dienas sākumā gaidāma ļoti spraiga un svarīga spēle D apakšgrupā, kurā sacentīsies divas Āzijas izlases. Grupā, kurā izteikti favorīti ir Slovākijas florbolisti, trīs atlikušās komandas ir ar vienlīdz labām izredzēm ieņemt otro vietu, lai iekļūtu kvalifikācijas kārtā, tādējādi nodrošinot ne vien spēli ar kādu no vadošajām pasaules nācijām, bet arī garantējot vismaz 12.vietu čempionāta noslēgumā. Japāņi savā vienīgajā spēlē piedzīvojuši smagu 1:15 neveiksmi pret Slovākiju, kamēr Singapūras izlase, nebūdama spēles favorīte, bija tuvu uzvarai pār Kanādu, spēli noslēdzot ar neizšķirtu 4:4 rezultātu. Ņemot vērā kalendāru, ka pēdējā kārtā Singapūrai jātiekas ar eiropiešiem, skaidrs, ka šajā mačā nepieciešama uzvara, lai saglabātu cerības uz otro vietu grupā.

Austrālija – Polija (C grupa) pulksten 16:30
C grupā šodien tiks aizvadītas divas spēles. Polijas valstsvienība pašlaik spēlējusi mainīgām sekmēm, izcīnot uzvaru līdzīgā spēlē pret Taizemi, kā arī piedzīvojot minimālu neveiksmi Igaunijai, lai gan lielāko spēles daļu atradās vadībā. Triumfs pār austrāliešiem nodrošinātu iekļūšanu kvalifikācijas kārtā. Austrālieši pašlaik aizvadījuši tikai vienu spēli, tajā ar 5:11 piekāpjoties igauņiem. Skaidrs, ka ķenguru zemes pārstāvjiem galvenā spēle būs pret Taizemi otrdien, taču arī pret poļiem vienība noteikti centīsies paspēkoties par pozitīvu iznākumu. Interesanti, ka abu valstu nacionālās federācijas dibinātas teju vienlaicīgi, turklāt poļiem ir vien par 300 licencētiem spēlētājiem vairāk. Abas izlases savā starpā sacentās arī pirms diviem gadiem Rīgā, nospēlējot neizšķirti 4:4. Vēl viena tikšanās bijusi tālajā 2000. gadā, kad eiropieši bija pārāki ar 7:3.

Somija – Dānija (B grupa) pulksten 17:45
Pašlaik B grupā komandas aizvadījušas tikai pa vienai spēlei. Gan somi, gan dāņi turnīru sākuši ar zaudējumiem, taču tie bija pavisam dažādi. Ja somi neprata nosargāt iekrāto pārsvaru pret principiālajiem pretiniekiem zviedriem, tad dāņi, kaut arī sāka vareni, piedzīvoja smagu sagrāvi pret Norvēģiju. Skaidrs, ka dāņiem būs ļoti grūti izkļūt no pēdējās vietas grupā, jo priekšā cīņas pret pasaules divām vadošajām vienībām. Pēdējā laikā dāņu labākais sasniegums mačos ar Somiju ir neveiksme ar sešu vārtu attiecību un kaut kas līdzvērtīgs šodienas cīņā jau būs uzskatāms par labu rezultātu. Interesanti būs pavērot kādu sniegumu Somijas izlases rindās turpinās demonstrēt iepriekšējā pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Peters Kotilainens. Vasarā teju seriāla cienīgi izvērtās viņa vēlme pāriet uz Zviedrijas Superlīgu, kas gan beigās nenotika. Čempionāta pirmajā spēlē Kotilainens vienus vārtus pret zviedriem iemeta un lūkos to paveikt arī nākamajā cīņā.

Igaunija – Taizeme (C grupa) pulksten 19:30
Šī būs pirmā abu izlašu savstarpējā spēle, ko var skaidrot ar faktu, ka aziāti vien pirms diviem gadiem pirmo reizi piedalījās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, vēlāk tiekot arī uz finālturnīru Rīgā, kur parādīja atzīstamu sniegumu, pret igauņiem gan neuzspēlējot. Igaunijas izlase uzvarējusi abās spēlēs Prāgā, esot tuvu panākumam apakšgrupā, kas ļautu piedalīties kvalifikācijas kārtas spēlē, kurā, ļoti iespējams, būtu jāspēkojas ar dāņiem par vietu labāko astotniekā. Tikmēr Taizemes vienība savā līdz šim vienīgajā spēlē pietiekami līdzvērtīgi nospēlēja ar Poliju, piedzīvojot 2:5 neveiksmi. Vienīgi panākums pār otru Eiropas izlasi ļautu saglabāt cerības uz pirmajām divām vietām grupā. Spēlei papildus intrigu rada apstāklis, ka Taizemes izlasē ir vairāki spēlētāji, kas ikdienā dzīvo un spēlē zviedru klubos. Tiesa, arī igauņiem ir ko likt pretim, jo viņu sastāvā ir deviņi spēlētāji ar Zviedrijas pierakstu.

Zviedrija – Norvēģija (B grupa) pulksten 20:30
Dienas noslēdzošajā spēlē sacentīsies pašreizējās grupas līderes Norvēģija un Zviedrija. Zviedri parādīja raksturu pirmajā spēlē, atspēlējot divu vārtu deficītu un ar rezultātu 5:4 pieveica principiālos pretiniekus somus. Tikmēr norvēģi spēles pirmajā trešdaļā par sevi radīja iespaidu kā komanda ar vāju aizsardzību. Turpinājumā ar spēli savu vārtu tuvumā veicās krietni sekmīgāk, atlikušajās 40 minūtēs savu cietoksni nosargājot neieņemtu, kas nodrošināja pārliecinošu uzvaru. Spēlē pret zviedriem turpināt sauso sēriju būs krietni grūtāk, taču minimālo uzdevumu norvēģi jau ir paveikuši šajā grupā, atlikušajās spēlēs varot darboties brīvāk un nereti tieši šādā manierē izdodas sasniegt vēlamos rezultātus.


, 2018-12-03 11:11, pirms 5 gadiem
Vai var lūgt papildināt rakstu ar tabulām un rezultātiem?
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).