Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Florbolistes turpinās pasaules izzināšanu

Florbolistes turpinās pasaules izzināšanu
Pirmajā turnīra dienā Latvijas izlasei neradās nopietnas problēmas mačā ar amerikānietēm. Šodien priekšā cits pārbaudījums.
Foto: Ritvars Raits

Latvijas U-19 florbola izlase pasaules čempionāta B-divīzijas turnīru sāka ar graujošu 20:0 uzvaru pār ASV, bet turnīra turpinājumā gaidāma cīņa ar Austrālijas meitenēm. Mača sākums 14:00 un cīņu būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com TV.

Latvijas izlases dalībnieces turnīra pirmajā dienā nesastapās ar nopietnu pretestību pret ranga tabulā esošo 12. nāciju no ASV, to saplosot ar graujošu 20:0 rezultātu. Par labāko spēlētāju mūsu izlases rindās atzina Annu Ankudinovu, kura atzīmējās ar septiņiem rezultativitātes punktiem. Tikmēr mūsu vārtsardzei Barbarai Rabčevskai darba praktiski nebija, jo 60 minūšu laikā tika saskaitīts tikai viens (!) metiens pa mūsu komandas vārtiem. Trešajā trešdaļā bumbiņa norībināja arī vārtu pārliktni, taču šādos gadījumos metiens kopējā statistikā netiek iekļauts.

Austrālijas U-19 izlase turnīra pirmajā dienā sacentās ar Austriju un pirmo 24 minūšu laikā neviena no komandām pie vārtu guvumiem nespēja tikt. Turpinājumā eiropietes triju minūšu laikā iekrāja 2:0 vadību, bet austrālietes trīs minūtes pirms otrā perioda beigām realizēja skaitlisko vairākumu, gūstot pirmos vārtus turnīrā. Tie gan izrādījās arī pēdējie pirmajā dienā, kamēr austrietes pamanījās izcelties vēl divas reizes otrā perioda izskaņā un tikpat arī trešā perioda ievadā, kas nodrošināja 6:1 panākumu. Par labāko spēlētāju "ķenguru zemes" rindās atzina vienīgo vārtu guvēju Anniju Lēnu.

Turnīra tabula

V.IzlaseSp.U.N.Z.Vārtu att.P.
1.Latvija110020:02
2.Austrija11006:12
3.Austrālija10011:60
4.ASV10010:200

Ņemot vērā, ka Austrālijas izlasei šis ir debijas čempionāts meiteņu U-19 pasaules meistarsacīkstēs, loģiski, ka valstsvienības savā starpā nav tikušās ne reizes. Uzvarot šīs dienas mačā, Latvijas meitenes nodrošinās vietu turnīra pusfinālā, kas ļautu turpināt cīņu par galveno mērķi – uzvaru B-divīzijā, kas dotu ceļazīmes uz spēcīgāko grupu jau pēc diviem gadiem.

Latvijas junioru izlases sākumsastāvs spēlē pret Austrālijas valstsvienību:

1. maiņa: Simona Grāpēna (U) – Jūlija Rozīte (U) – Laura Gaugere (U); Zane Ziedone (A) – Elizabete Pavlovska (A).
2. maiņa: Letīcija Kalve (U) – Anna Ankudinova (U) – Liene Leite (U); Edīte Ozoliņa (A) – Kristiāna Kuplā (A).
3. maiņa: Danute Tinkuse (U) – Alise Kazaine (U) – Kate Meldere (U); Viktorija Kuročkina (A) – Klinta Mārtiņjēkaba (A).
Vārtos: Elīna Jeige.
Rezervē: Barbara Rabčevska, Nensija Šimkūna, Kristiāna Krūmiņa, Elīna Tauriņa.

Kamēr Latvijas meitenes cīnās C apakšgrupā, divi mači aizvadīti arī D apakšgrupā. Pirmajā no tiem Krievijas izlase izcīnīja pārliecinošu 10:2 uzvaru pār Kanādu, tādējādi izdarot nopietnu pieteikumu kā potenciālā B-divīzijas fināliste. Otrā cīņā Ungārija ar 5:1 pietiekami līdzīgā spēlē tika galā ar Jaunzēlandi. Spēcīgāko grupā par pārsteigumu parūpējās Slovākijas juniores, kas vairāk nekā 800 līdzjutēju klātbūtnē spēja nosargāt 3:3 neizšķirtu pret laukuma saimniecēm šveicietēm. Otrā šīs apakšgrupas cīņā Somija ar 7:0 pieveica Poliju, kaut gan pēc diviem periodiem somietēm bija tikai divu vārtu pārsvars. Pretējā grupā uzvaras bija pārliecinošākas, jo čehietes ar 9:0 apspēlēja Norvēģiju, bet par dienas lielāko sagrāvi parūpējās zviedrietes, kas ar 29:0 burtiski iznīcināja vācietes.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).