Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Florbolistes sagrauj Austrāliju un nodrošina vietu pusfinālā

Florbolistes sagrauj Austrāliju un nodrošina vietu pusfinālā
Latvijas U-19 izlases rindās ar vārtu guvumu un četrām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Jūlija Rozīte, izpelnoties cīņas labākās spēlētājas balvu.
Foto: Ritvars Raits

Latvijas U-19 sieviešu florbola valstsvienība izcīnījusi pārliecinošu 16:4 uzvaru pār Austrāliju pasaules čempionāta B-divīzijā, tādējādi nodrošinot vismaz otro vietu grupā un iekļūšanu čempionāta pusfinālā. Par labāko spēlētāju mūsu izlasē tika atzīta Jūlija Rozīte.

Turnīra pirmajā dienā Latvijas valstsvienība neatstāja nekādas cerības ASV florbolistēm, tās sagraujot ar 20:0. Ne tik labi klājās austrālietēm, kas turnīra ievadā atzina Austrijas pārākumu ar rezultātu 1:6, turklāt vienīgie vārti tika gūti, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Atšķirībā no turnīra pirmās spēles, cīņas sākumā pret austrālietēm Latvijas U-19 florbola izlases treneru korpuss bija veicis tikai vienu izmaiņu sastāvā, praktiski bez darba palikušo Barbaru Rabčevsku (viens metiens pa vārtiem) atstājot rezervē, viņas vietā laukumā sūtot Elīnu Jeigi.

Cīņa latvietēm sākās lieliski, jo jau pēc 32 nospēlētām sekundēm tika atklāts spēles rezultāts. Jūlija Rozīte no aizvārtes izdarīja precīzu piespēli savai kluba biedrenei Laurai Gaugerei, kurai nesagādāja grūtības izdarīt precīzu metienu. Pēc pusotras minūtes atzīmējās arī nomināli trešais virknējums, kad Klintas Mārtiņjēkabas piespēli no laukuma apmales ar precīzu metienu no vārtu priekšas noslēdza Nensija Šimkūna. Cīņas piektajā minūtē rezultāts negaidīti kļuva 2:1, kad austrālietēm izdevās noorganizēt pretuzbrukumu trijatā pret divām, Izabellai Krēgai izdarot precīzu metienu. Drīz vien latvietes palika arī skaitliskajā mazākumā, taču otrie vārti netika ielaisti. Līdz pārtraukumam Mārtiņjēkaba ar negaidītu metienu no centra pārsteidza pretinieču vārtsardzi, gūstot trešos vārtus. Turpinājumā Rozīte panāca 4:1, bet Liene Leite guva arī piektos vārtus. Punktu trešdaļai ar raidījumu no tuvas distances pielika Zane Ziedone, panākot jau 6:1 savas komandas labā.

Austrālietes ļoti aktīvi sāka cīņas otro periodu, par ko tika atalgotas trešajā minūtē. No savas laukuma puses bumbiņu mūsu vārtu virzienā raidīja Teja Abella un tas padevās negaidīti sekmīgi, jo neviena no latvietēm pa bumbiņu netrāpīja, ļaujot tai nonākt līdz Krēgai, kura no tuvas distances guva vēl vienus vārtus. Pēc minūtes savus pirmos vārtus turnīrā guva Alise Kazaine, pati sevi izbrīvējot metienu. Pēc ātras pārejas no aizsardzības uzbrukumā savus kārtējos vārtus guva Anna Ankudinova. Austrālietes turpināja cīnīties, par ko tika atalgotas ar vēl vienu vārtu guvumu, šoreiz pretuzbrukumā. Ko austrālietes panāca ar centību, to latvietes iespēja ar pārākumu individuālajā meistarībā, kad uzbrukums tika izspēlēts līdz metienam tukšos vārtos, Laurai Gaugerei tiekot pie vēl viena vārtu guvuma, kas latvietēm ļāva uzvarēt arī spēles otro nogriezni, kopumā panākot 9:3.

Ar ātri gūtiem vārtiem Latvijas izlase sāka spēles noslēdzošo posmu, kad Jūlijas Rozītes piespēli no aizvārtes izmantoja Simona Grāpēna. Pēc brīža individuālu reidu no savas aizvārtes veica Mārtiņjēkaba, izdarot arī rezultatīvu metienu brīdī, kad ne sevišķi veiksmīgi nospēlēja sāncenšu vārtsardze. Arī tas vēl nebija viss, jo pēc minūtes praktiski tukšos vārtos bumbiņu ieripināja Grāpēna, izmantojot jau kārtējo Rozītes piespēli. Nākamajā uzbrukumā precīzi nospēlēja Ankudinova, panākot jau desmit vārtu pārsvaru latvietēm. Arī tas vēl nebija viss, jo latvietes bija noskaņojušās trešajā periodā samest pēc iespējas vairāk vārtu "ķenguru zemes" pārstāvju cietoksnī. Mača 54. minūtē Gaugere ar lielisku piespēli vienatnē pret vārtsardzi izveda Grāpēnu, bet minūti vēlāk pirmos vārtus turnīrā guva Viktorija Kuročkina, izmetot bumbiņu vārtsardzei starp kājām. Kad līdz cīņas beigām palika spēlēt četras minūtes, Letīcija Kalve pārsvaru palielināja līdz 16:3. Pēdējā minūtē ar negaidītu metienu no tālas distances austrālietes pamanījās gūt vēl vienus vārtus, nedaudz sadeldējot rezultāta starpību līdz 16:4.

Otrā mūsu apakšgrupas cīņā Austrijas valstsvienība ar rezultātu 5:4 pieveica ASV, līdz ar to latvietes jau pirms pēdējās spēles nodrošinājušas vismaz otro vietu savā apakšgrupā, kas nodrošinājis līdzdalību pusfinālā.

Pasaules florbola čempionāts U-19 juniorēm

Latvija – Austrālija 16:4 (6:1, 3:2, 7:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Jūlija Rozīte 5 (1+4), Simona Grāpēna 4 (3+1), Laura Gaugere 4 (2+2), Liene Leite 4 (1+3), Klinta Mārtiņjēkaba 3 (2+1), Anna Ankundinova 3 (2+1), Nensija Šimkūna 2 (1+1), Alise Kazaine 1 (1+0), Viktorija Kuročkina 1 (1+0), Zane Ziedone 1 (1+0), Letīcija Kalve 1 (1+0), Kate Meldere 1 (0+1).


, 2018-05-03 16:35, pirms 6 gadiem
Pirms tam bija varonīgs virsraksts - Juniores Pasaules Čempionātā... Tikai autors aizmirsa piebilst, ka B divīzijā, kas pa lielam ir otrās šnites turnīrs, kurā spēlē florbolistes, kas trenējas reizi nedēļā un dažus mēnešus gadā..
, 2018-05-03 18:02, pirms 6 gadiem
LXI rakstīja: Pirms tam bija varonīgs virsraksts - Juniores Pasaules Čempionātā... Tikai autors aizmirsa piebilst, ka B divīzijā, kas pa lielam ir otrās šnites turnīrs, kurā spēlē florbolistes, kas trenējas reizi nedēļā un dažus mēnešus gadā..
Tev florbols ēst prasa? Latvijā tas ir ļoti populārs, bet meitenes cīnās par atgriešanos Elites grupā. Ej un heito futbolistus vai hokejistus - tur tiešām ir par ko.
, 2018-05-03 21:32, pirms 6 gadiem
rozmari rakstīja: Tev florbols ēst prasa? Latvijā tas ir ļoti populārs, bet meitenes cīnās par atgriešanos Elites grupā. Ej un heito futbolistus vai hokejistus - tur tiešām ir par ko.
Es neheitoju, man vienkārši besī, ka autors nevar uzrakstīt kas par turnīru!
Meitenēm veiksmi un visu to labāko, lai izdodas atgriezties starp 8 labākajām pasaulē! Nevis starp kaut kādām florbola "banānu republikām", kā šobrīd.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).