Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedri zaudē čempionu titulu, pretendenti - somi un šveicieši

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zviedri zaudē čempionu titulu, pretendenti - somi un šveicieši
Zviedru fiasko un šveiciešu triumfs
Foto: floorball.org

Šodien Zviedrijas pilsētā Helsingborgā noslēgsies pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm, bet jau vakar kļuva zināms, ka no čempionu kroņa jāatvadās zviedriem, kuri pusfinālā pēcspēles metienos ar 6:7 piekāpās Šveices izlasei. Tieši šveicieši, kā arī somi būs tie, kuri šodien spēkosies par zelta medaļām.

Mājiniekiem un pieckārtējiem pasaules čempioniem zviedriem pusfināla mača pret Šveices valstsvienību sākās ļoti nepatīkami – pēc pirmā perioda viņi zaudēja ar 1:3, spēles vidū – ar 2:5, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām šķita, ka vikingu pēctečus nekas neglābs – 3:6. Tomēr notika gandrīz neticamais – Zviedrijas juniori paspēja izlīdzināt rezultātu (6:6) un ar labām cerībām gaidīja spēles pagarinājumu. Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienu sērijā par vienu vārtu tiesu veiksmīgāki izrādījās jaunie šveicieši (7:6), kuri jau atkārtojuši iepriekšējā pasaules čempionāta sasniegumu, bet noteikti cer izcīnīt to medaļu komplektu, kura viņiem vēl nav bijis – zelta.

Otrs pusfināla mačs starp somiem un čehiem nebija tik spraigs – Somijas izlase pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, otrajā trešdaļā praktiski nodrošināja sev uzvaru (6:0), bet pēdējā perioda divus vārtus guva arī čehi, kuri zaudēja ar 2:6 un spēlē par bronzas medaļām krustos nūjas ar zviedriem. Somiem ceļā uz trešo pasaules čempionu titulu palicis tikai viens šķērslis – nepiekāpīgā Šveice.

Spēle starp Čehiju un Zviedriju sāksies pulksten 13:00 (pēc Latvijas laika), bet spēle starp Somiju un Šveici – pulksten 11:45.

Spēle par 3.vietu starp Zviedriju un Čehiju:

Spēle par 1.vietu starp Somiju un Šveici:

Jau vakar savu pēdējo spēli šajā čempionātā aizvadīja Latvijas junioru izlase, kas spēlē par 7.vietu pasaulē ar 5:3 uzvarēja norvēģus, vienlaikus saglabājot vietu A divīzijā. Mačā par 5.vietu slovāki negaidīti pārliecinoši ar 12:2 sakāva poļus, sasniedzot savu līdz šim labāko rezultātu tāda līmeņa turnīros. Arī Polijas izlases 6.vieta vērtējama kā panākums.

B divīzijas finālā iekļuva vācieši, kuri ar 5:3 pārspēja ungārus, kā arī dāņi, kuri tikai papildlaikā ar 8:7 pieveica igauņus. Šodien pulksten 10:00 Igaunijas un Ungārijas izlases mērosies spēkiem par B divīzijas bronzas medaļām, bet pulksten 11:30 laukumā dosies Vācijas un Dānijas valstsvienības, lai cīnītos ne vien par zelta godalgām, bet arī par vienīgo ceļazīmi uz A divīziju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...