Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Čehija, Polija, Slovākija un Somija arī pošas uz Šveici

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehija, Polija, Slovākija un Somija arī pošas uz Šveici
Spānijas izlase mačā pret austrietēm veica varenu atspēlēšanos, izraujot neizšķirtu
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas reģionā ceļazīmes uz finālturnīru nopelnījušas vēl četras izlases. Joprojām lieli pārsteigumi turnīrā nav novēroti. Pēdējā dienā svarīgākā būs cīņa starp Norvēģijas un Dānijas izlasēm.

Ceturtā diena Slovākijas pilsētā Trenčīnā sākās ar Austrijas un Spānijas izlašu divcīņu. Kā viena, tā otra komanda jau bija zaudējusi iespēju kvalificēties finālturnīram un šajā cīņā nācās spēkoties par to, lai nepaliktu pēdējā vietā grupā. Austrijas izlase spēli sāka pārliecinoši, ātri panākot vadību, bet pēc otrās trešdaļas esot priekšā konkurentēm jau ar 5:2. Tomēr spānietes nebija noskaņojušās piedzīvot zaudējumu arī ceturtajā spēlē, noslēdzošajā trešdaļā uzsākot sekmīgu pakaļdzīšanos, cīņu noslēdzot ar kaujniecisku neizšķirtu 5:5. Eiropas reģionā tas bija pirmais neizšķirts šajā kvalifikācijas turnīrā, bet kopumā pirms tam punktus uz pusēm dalīja Japāna un Malaizija.

Krievijas un Somijas izlases līdz šim turnīrā bija spēlējušas bez zaudējumiem, taču savstarpējā cīņā līdzvērtīga izvērtās vien pirmā trešdaļa, pēc kuras somietes bija priekšā ar minimālu 2:1. Otrajā spēles nogrieznī somietes atzīmējās ar 13 precīziem metieniem, pilnībā izšķirot spēles likteni. Pēdējā periodā pārsvars tika vēl vairāk palielināts, ļaujot somietēm tikt pie 18:1 uzvaras un ceļazīmes uz finālturnīru Šveicē.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 2 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Somija355:46
3.Vācija325:204
2.Krievija324:254
4.Austrija310:351
5.Spānija412:421

Par Latvijas 11:2 uzvaru pār Nīderlandi rakstīts jau iepriekš, bet otrā mūsu grupas cīņā slovākietes parūpējās par to, lai uzvarai apakšgrupā pēdējā spēlē pietiktu ar neizšķirtu pret latvietēm. Lai to paveiktu, viņām bija vismaz ar astoņu vārtu pārsvaru jāpieveic ungārietes. Līdz otrās trešdaļas izskaņai darbs jau bija paveikts, bet trešajā periodā pārsvars tika attīstīts, nodrošinot uzvaru ar 12:1, ungārietēm vienīgos vārtus gūstot, realizējot soda metienu.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 4 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Slovākija220:34
2.Latvija217:34
3.Nīderlande24:190
4.Ungārija22:180

Polijas pilsētā Gdaņskā notiekošajās grupās brīvdienu spēles sākās ar Norvēģijas un Francijas izlašu spēkošanos. Francūzietes arī šoreiz palika bez vārtu guvumiem, piedzīvojot kārtējo sagrāvi. Šoreiz Norvēģijas izlase triumfēja ar rezultātu 14:0, tādējādi tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā un turnīra pēdējā dienā ar dānietēm sadalīs otro vietu grupā un ceļazīmi uz finālturnīru. Tikmēr Francijas izlase kvalifikācijas turnīru noslēdza ar kopējo vārtu attiecību 0:94!

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 1 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Zviedrija391:26
2.Dānija220:132
3.Norvēģija215:172
4.Francija30:940

Čehijas izlase uzstādīja savu šī turnīra rezultativitātes rekordu, spēlē pret itālietēm atzīmējoties ar 34 precīziem metieniem. Savu cietoksni pavisam sausu gan nosargāt neizdevās, jo itālietes pie goda vārtiem tomēr spēja tikt, izceļoties nepilnas četras minūtes pirms mača beigām. Izcīnītā uzvara oficiāli nodrošināja čehietēm ceļazīmi uz finālturnīru.

Otrā grupas cīņā polietes necentās par katru cenu sagraut šādu turnīru debitantes beļģietes, kuras noteikti kvalifikācijā parādījušas labāku sniegumu kā viena otra izlasē citā kvalifikācijas grupā. Polietes pirmajā trešdaļā atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem, katrā no nākamajiem periodiem izceļoties ar mazāk vārtu guvumiem, taču pie 9:0 uzvaras spēja tikt. Komandai tā bija trešā uzvara tikpat spēlēs, kas nodrošināja ceļazīmi uz finālturnīru un pēdējā turnīra dienā pret čehietēm būs iespēja pacīnīties arī par uzvaru grupā.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 3 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Čehija370:46
2.Polija334:26
3.Igaunija317:182
4.Itālija47:682
5.Beļģija33:390