Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Rīhimeki paziņojis izlases sastāvu PČ kvalifikācijas turnīram

Rīhimeki paziņojis izlases sastāvu PČ kvalifikācijas turnīram
Pats pieredzējušakais mūsu izlases jaunajā modelī ir Atis Blinds
Foto: Ritvars Raits, floorball

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis tos 20 spēlētājus, kuri no 30. janvāra līdz 3. februārim piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Valmierā, cīnoties par ceļazīmi uz PČ finālturnīru, kas norisināsies 2018. gada decembra sākumā Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Somu speciālists A.Rīhimeki valstsvienības divdesmitniekā iekļāvis divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 11 uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība ir no komandas "Betsafe/Ulbroka" - pieci spēlētāji. Četri florbolisti būs no "Talsu NSS/Krauzera", trīs - no "Lielvārdes/Fat Pipe", divi - no Cēsu "Lekringa", bet pa vienam no Liepājas komandas "Kurši/Ekovalis" un Stalbes "Pārgaujas". Pārējie četri izlasē iekļautie florbolisti (brāļi Jānis un Andris Rajeckis, Artūrs Jurševskis un Morics Krūmiņš) spēlē Šveices, Čehijas un Somijas līgās. Saskaņā ar jauno kārtību, trenerim bija jāpaziņo arī desmit rezervistu saraksts. Šajā sarakstā iekļauti florbolisti nepieciešamības gadījumā varēs aizstāt kādu no izlasē jau iekļautajiem spēlētājiem.

Pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrs grupas EUR3 izlasēm, starp kurām ir arī Latvijas valstsvienība, notiks no 30. janvāra līdz 3. februārim Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā. Latviešu pretinieki šajā turnīrā būs ungāri (30.01.), itālieši (31.01.), krievi (01.02.), islandieši (02.02.) un šveicieši (03.02.). Latvijas vīriešu florbola izlase pasaules rangā šobrīd ieņem 7. vietu, Šveices - 3. vietu, Krievijas - 15. vietu, Itālijas - 21. vietu, Ungārijas - 30. vietu, bet Islandes - 32. vietu. Pasaules čempionāta finālturnīram noteikti kvalificēsies pirmo un otro vietu izcīnījušās valstsvienības, bet trešās vietas ieguvēji tikai tad, ja viņu rezultāts būs labākais vai otrs labākais starp četru Eiropā notiekošo kvalifikācijas turnīru tās pašas pozīcijas īpašniekiem. Pasaules čempionāta finālturnīrs notiks no 1. līdz 9. decembrim Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Jānis RajeckisAKloten-Bulach Jets (Šveice)
2.Artūrs JurševskisAitelligence Bulldogs Brno (Čehija)
3.Gvido LaugaUSK Pārgauja
4.Toms AkmeņlauksULielvārde/Fat Pipe
5.Andris RajeckisUFloorball Thurgau (Šveice)
6.Morics KrūmiņšANokian KrP (Somija)
7.Artis RaitumsUTalsu NSS/Krauzers
8.Pēteris TrekšeULekrings
9.Toms BitmanisATalsu NSS/Krauzers
10.Atis BlindsULielvārde/Fat Pipe
11.Juris GribustsABetsafe/Ulbroka
12.Rolands KovaļevskisUBetsafe/Ulbroka
13.Edžus CeriņšUBetsafe/Ulbroka
14.Jānis RagovskisATalsu NSS/Krauzers
15.Kārlis Jānis PetrovskisABetsafe/Ulbroka
16.Mihails KostusevsUKurši/Ekovalis
17.Jānis SalcevičsVLielvārde/Fat Pipe
18.Ivars DišereitsVBetsafe/Ulbroka
19.Aleksandrs AbramovsULekrings
20.Andris BlumbahsUTalsu NSS/Krauzers
Galvenais treneris: Arto Rīhimeki
Treneris: Pertu Kitehonka
Treneris: Ingus Laiviņš

Rezerves sastāvs: Agris Rogainis (FBK Valmiera), Gatis Liepiņš (FBK Valmiera), Artis Savins (Lekrings), Mārtiņš Broks (FBK Valmiera), Jakobs Karlsons (Ticino Unihockey, Šveice), Edgars Puriņš (SK Pārgauja), Arnijs Kuratņiks (FBK Valmiera), Atis Stepāns (Rubene), Ivo Balodis (FBK Valmiera) un Ingars Matisons (Rubene).

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki nesenajā intervijā uzsvēra, ka mūsu izlases galvenais mērķis, protams, ir kvalificēties PČ finālturnīram Prāgā. Valstsvienība vēlas turpināt attīstīt un uzlabot savu spēles modeli. Šī būs pirmā reize, kad reālās spēlēs tiks izmantota šī sistēmu, jo septembrī notikušā pārbaudes turnīra laikā tā vēl nebija pilnībā atstrādāta. Valstsvienība ir aizvadījusi kvalitatīvu sagatavošanās posmu, tai ir jauna spēles sistēma, kam pilnībā tic visi komandas dalībnieki. Treneris ir pārliecināts, ka fani laukumā redzēs pavisam jaunu Latvijas izlasi, kas spēlēs skatāmu un uzvarošu florbolu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2018-01-03 22:49, pirms 6 gadiem
Blinds, hmmm, jau PČ viņš nevilka un jaunāks nekļūst ... par pirmo vietu Elvi līgā pēc nopelnītajām soda minūtēm laikam jēga runāt nav.
, 2018-01-03 22:51, pirms 6 gadiem
PČ Rīgā domāts
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).