Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šveice plosa vāciešus, norvēģi izrēķinās ar dāņiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveice plosa vāciešus, norvēģi izrēķinās ar dāņiem
Norvēģi pārliecinoši tiek galā ar Dānijas valstsvienību
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta otrajā spēļu dienā izpalika gaidītā līdzvērtīgā cīņa starp Norvēģijas un Dānijas izlasēm, norvēģiem svinot pārliecinošu 9:3 uzvaru, tādējādi revanšējoties par neveiksmi pagājušā čempionāta izskaņā. Tikmēr ierasti spraiga bija spēle starp Igauniju un Poliju, kārtējo reizi igauņiem svinot minimālu panākumu.

Norvēģi pārliecinoši tiek galā ar dāņiem
Pirms diviem gadiem pasaules florbola čempionāta spēlē par piekto vietu Dānijas izlases dramatiskā cīņā tika galā ar norvēģiem, izcīnot pēdējo gadu lielāko panākumu. Šoreiz Čehijā abām komandām bija jātiekas savā starpā jau čempionāta ievadā. Spēles ievadā abas komandas demonstrēja lielisku sniegumu uzbrukumā, ko nevarētu teikt par darbībām savu vārtu tuvumā. Piektajā minūtē dāņi izvirzījās vadībā, kad rezultatīvs metiens padevās Jesperam Šmitam, kurš gan uzreiz saņēma 2+10 minūšu noraidījumu. Ieguvuši tiesības spēlēt vairākumā, norvēģi izlīdzināja rezultātu, bet pēc mirkļa Ole Mosins Olesens pēc soda izspēles nodemonstrēja savas finta prasmes, iecilājot bumbiņu vārtos. Rezultativitāte turpināja būt līmenī un Matiass Glass no vārtu priekšas panāca 2:2, bet perioda izskaņā dāņu kapteinis Jespers Rolands Bukners atjaunoja vadību dāņiem. Tā gan bija pēdējā priecīgā epizode dāņiem, jo atlikušajā laikā viņiem vairs pie vārtu guvumiem neizdevās tikt. Tikmēr norvēģi otrajā trešdaļā guva piecus vārtus, bet trešajā trešdaļā vēl divus, tiekot pie pārliecinoša 9:3 panākuma.

Šveice saplosa vāciešus un kvalificējas ceturtdaļfinālam
Pēc pirmās spēļu kārtas Šveices izlase spēra pratu soli tuvāk ceturtdaļfinālam, ar rezultātu 7:3 pieveicot latviešus. Vācieši divas trešdaļas līdzvērtīgi spēkojās ar laukuma saimniekiem čehiem. Divas dienas pēc kārtas vācieši nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību pasaules vadošajām izlasēm. Iespējams, šī cīņa tika "atdota" jau pirms tās sākuma, domājot par nākamās dienas spēli, kad vāciešiem visticamāk gaidāma spēkošanās par trešo vietu grupā ar Latvijas valstsvienību. Īsi pirms čempionāta sākuma šveicieši palika bez Manuela Engela, kurš iedzīvojies savainojumā. Viņa vietā tika pieteikts Denijs Kanzigs, kurš mačā pret latviešiem laukumā vēl nedevās. Taču pret vāciešiem Kanzigs debitēja pasaules čempionātā, uzreiz izceļoties ar varenu statistiku – četriem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēle norisinājās praktiski tikai uz vieniem vārtiem, ar milzu Šveices izlases pārākumu. Tuvu sausajai spēlei bija šveiciešu vārtsargs Patriks Eders, kuram šī bija pirmā spēle pasaules čempionātos, tomēr 57.minūtē, spēlējot skaitliskajā vairākumā, vāciešiem vienus vārtus gūt. Šveices izlase svinēja panākumu ar rezultātu 13:1 (4:0, 3:0, 6:1), tiekot pie otrā panākuma, tādējādi nodrošinot vismaz otro vietu apakšgrupā, garantējot iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Slovāki joprojām neizjūt nekādu pretestību
Pirms šodienas savstarpējās spēles starp Japānu un Slovākiju katrai komandai bija vi uzvara savstarpējos dueļos. Pēdējo reizi komandas tikās pasaules čempionātā Gēteborgā pirms četriem gadiem, kad slovāki tika pie panākuma ar 9:4. Šajā čempionātā slovāki jau ar 12:3 bija apspēlējuši kanādiešus, kamēr japāņiem šī kļuva par pirmo spēli. Bez vārtu zaudējumiem aziāti spēja izturēt vien 30 sekundes, kad slovāki atklāja mača rezultātu. Ar vismaz trim vārtiem šajā spēlē atzīmējās Lukašs Ujhelji, talantīgais Mihals Dudovičs un Filips ČonkaSkiba, nodrošinot slovākiem graujošu uzvaru ar rezultātu 15:1 (7:0, 4:0, 4:1). Jāpiezīmē, ka Dudovičs šajā spēlē savāca sešus rezultativitātes punktus, izdarot nopietnu pieteikumu cīņai par čempionāta rezultatīvākā spēlētāja godu.

Kanāda izglābjas spēlē pret Singapūru
Otrajā pasaules čempionāta spēļu dienā fiksēts pirmais neizšķirts. Kanādas izlase, kas turnīra ievadā bija piedzīvojusi prognozējami smagu neveiksmi pret Slovākiju, sacentās ar Singapūras valstsvienību, kurai tā kļuva par pirmo spēli čempionātā. Spēle sākās vēlāk nekā bija paredzēts, jo abas komandas iznāca laukumā līdzīgas krāsas formās, kā rezultātā kanādiešiem nācās mainīt savas formas. Tas viņus neizsita no līdzsvara un otrajā minūtē izdevās atklāt rezultātu, izmantojot konkurentu kļūdu. Sešas minūtes vēlāk aziāti rezultātu izlīdzināja, bet pēc brīža ātrā pretuzbrukumā arī pārņēma vadību. Kanādiešu dzīvi noteikti neatviegloja Džonatana Kusteina sarkanā kartīte un komandas atstāšana mazākumā uz piecām minūtēm. Lielo iespēju Singapūra neprata izmantot un noteikumu pārkāpumiem bagātajā spēlē kanādieši paši drīz vien izmantoja skaitlisko vairākumu. Turpinājumā Singapūras izlase ar diviem ātriem vārtu guvumiem panāca 4:2 vadību un pamazām tuvojās uzvarai spēlē. Turpinājumā kanādieši neizmantoja iespēju, cīnoties piecatā pret trim, uz ko pretinieks atbildēja ar nerealizētu soda metienu. Kad līdz cīņas beigām bija palikušas nedaudz vairāk par desmit minūtēm, piecu minūšu vairākumu ieguva jau Kanādas izlase, kas to lieliski izmantoja, divreiz ar vārtu guvumiem izceļoties komandas līderim Valteri Vītakoski, kurš ikdienā ir Morica Krūmiņa komandas biedrs "Nokian KrP" vienībā Somijas Elites līgā.

Igauņi uzvar, spēles lielāko daļu esot iedzinējos
Otro uzvaru čempionātā izcīnījusi Igaunijas izlase, kas spēlē pret poļiem lielāko spēles daļu atradās iedzinējos. Ņemot vērā, ka abas komandas bija svinējušas uzvaras pirmajā spēļu kārtā, panākums šajā divcīņā praktiski garantētu iekļūšanu kvalifikācijas kārtā. Poļi sāka pārliecinoši, septītajā minūtē izvirzoties vadībā, turklāt uzreiz pēc pārtraukuma Lukašs Člebda guva savus otros vārtus cīņā, realizējot skaitlisko vairākumu. Neskatoties uz nelabvēlīgo rezultātu, igauņi nesāka paniku, līdz otrā perioda beigām rezultātu spējot līdzsvarot. Trešajā trešdaļā Člebda vēlreiz realizēja skaitlisko vairākumu, atjaunojot vadību poļiem, bet tad igauņi trīs minūšu laikā guva divus vārtus, astoņas minūtes pirms cīņas beigām panākot sev pozitīvu 4:3 rezultātu. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un Igaunijas izlase izcīnīja vērtīgu uzvaru, sperot soli tuvāk cīņai par vietu labāko astotniekā.