Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Otrā diena sniegs daudz atbilžu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Otrā diena sniegs daudz atbilžu
Igaunijas izlase turnīru sāka ar uzvaru, bet šodien var nodrošināt pirmo vietu apakšgrupā
Foto: IFF Floorball

Čehijas galvaspilsētā Prāgā šodien turpināsies pasaules florbola čempionāta finālturnīrs, komandām turpinot aizvadīt grupu turnīra spēles. Saistošākās varētu būt Dānijas un Norvēģijas, kā arī Igaunijas un Polijas izlašu savstarpējās cīņas.

Dānija – Norvēģija (B grupa) pulksten 12:00
Šajā grupā vakar tika izspēlēta tikai viena spēle, kurā zviedri aizraujošā cīņā ar 5:4 pieveica Somiju. Jau pirms turnīra sākuma dāņi un norvēģi lielā mērā nolemti cīņai vien par trešo vietu grupā. Lai saglabātu kaut vai niecīgas cerības uz kādu no pirmajām divām vietām grupā, kas ļautu izvairīties no kvalifikācijas kārtas spēlēšanas, noteikti nepieciešama uzvara šodienas savstarpējā cīņā. Dāņi, kuri 2012. gada pasaules čempionātam nemaz nespēja kvalificēties, patīkami pārsteidza pirms diviem gadiem Latvijā, aizsniedzoties līdz piektajai vietai, kvalifikācijas mačā aizliekot kāju priekšā tieši latviešiem. Interesanti, ka piekto vietu dāņi izcīnīja tieši pēc uzvaras pēcspēles metienu sērijā pār norvēģiem (5:4). Abas izlases tika ielozētas arī vienā kvalifikācijas grupā, kuras pēdējā spēļu dienā norvēģi prata revanšēties principiālajiem pretiniekiem ar rezultātu 7:6. Vēl norvēģi šajā kvalifikācijā ar 13:0 apspēlēja spāņus, izmocīja 4:2 uzvaru pār austriešiem un ar 21:1 sagrāva britus. Tikmēr dāņi ar 6:3 uzvarēja austriešus, pret britiem iespēja 16:0, bet spāņus pieveica vien ar 6:3.

Interesanti, ka pirms nepilna mēneša abas izlases tikās pārbaudes spēlē, aizvadot nerezultatīvu maču un nospēlējot neizšķirti 1:1. Kopējā bilance ievērojami labāka norvēģiem, kuri uzvarējuši 13 spēlēs, piedzīvojot trīs zaudējumus un vēl trīs reizes komandām spēlējot neizšķirti.

Slovākija – Japāna (D grupa) pulksten 13:00
Vienīgā Eiropas izlase šajā apakšgrupā uzskatāma par neapšaubāmu favorīti, ko pierādīja jau čempionāta pirmajā dienā, ar rezultātu 12:3 viegli apspēlējot kanādiešus. Tagad priekšā duelis pret Japānas izlasi, kur arī slovāki uzskatāmi par neapšaubāmiem favorītiem. Krietni interesantāka varētu izvērsties cīņa par otro vietu grupā, kas ļautu aizvadīt kvalifikācijas maču ar kādu no vadošo komandu astotnieka.

Japānas izlase pasaules čempionātu finālturnīros atgriežas pēc neliela pārtraukuma, jo čempionātam Rīgā Uzlecošās saules zemes pārstāvji nespēja kvalificēties. Augstāko vietu komanda sasniegusi 1998. gada čempionātā, ierindojoties 13.vietā. Te gan jāņem vērā, ka tajā laikā pasaules čempionātā startēja krietni mazāks komandu skaits. Pasaules čempionātam Čehijā japāņi kvalificējās gana pārliecinoši, kvalifikācijas turnīrā ar 12:3 pieveicot Malaiziju, spēlējot neizšķirti 4:4 ar Singapūru un ar 3:1 pieveicot Jaunzēlandi. Galvenajā cīņā (pusfinālā) ar 6:2 tika apspēlēti korejieši, bet finālā, kad abas komandas jau bija ar ceļazīmi kabatā, ar 8:1 tika pieveikti arī taizemieši.

Interesanti, ka līdz šim abas komandas aizvadījušas vien divas savstarpējās spēlēs un jo interesantāk, ka pašreizējā bilance ir neizšķirta, katrai komandai tiekot pie viena panākuma. Pirms četriem gadiem notikušajā spēlē slovāki bija pārāki ar rezultātu 9:4, bet tālajā 2004. gadā, kad Slovākijas izlase vien uzsāka savas gaitas starptautiskajā arēnā japāņi bija pārāki ar rezultātu 7:3.

Šveice – Vācija (A grupa) pulksten 15:00
Šveices izlase vakar teju divas trešdaļas īsti nespēja uzlauzt Latvijas valstsvienības aizsardzību, izšķirošo pārsvaru iegūstot vien pēc tiesībām uzspēlēt skaitliskajā vairākumā. Tikmēr vācieši nesamulsa, spēlējot pilnu tribīņu priekšā pret laukuma saimniekiem čehiem, ilgstoši uzrādot pozitīvu rezultātu uz spēļu tablo. Jau pirms spēles ar latviešiem šveicieši palika bez lieliskā uzbrucēja Manuela Engela, kurš treniņā savainoja kāju. Viņa vietā pieteikts pasaules čempionātu debitants Denijs Kazings, kurš spēlei pret Latviju vēl nebija gatavs, bet paredzams, ka mačā ar vāciešiem viņš varēs palīdzēt izlasei.

Līdz šim abas komandas aizvadījušas sešas savstarpējās spēles, visās pie panākumiem tiekot šveiciešiem. Pēdējā duelēšanās bija pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Latvijā, kad Šveices izlase svinēja panākumu ar rezultātu 11:3.

Kanāda – Singapūra (D grupa) pulksten 16:00
Viena no atslēgas spēlēm šajā apakšgrupā, lai cīnītos par tikšanu uz kvalifikācijas spēli. Kanādieši pirmo spēli jau ir aizvadījuši, tādējādi pierodot pie čempionāta atmosfēras. Amerikāņi centās veidot savu spēli mačā pret slovākiem, taču bieži zaudēja bumbiņu laukuma centrā, atstājot saplosīšanai savu vārtsargu. Tikmēr Singapūras izlasei šī būs pirmā cīņa turnīrā. Līdz šim abas izlases aizvadījušas tikai vienu spēli savā starpā, to darot pirms diviem gadiem Latvijā, kad nerezultatīvā cīņā apakšgrupas spēlē kanādiešiem tiekot pie 2:1 uzvaras. Jāpiezīmē, ka aziāti šajā spēlē neprata izmantot soda metienu spēles vidū.

Igaunija – Polija (C grupa) pulksten 19:00
Domājams, ka tieši cīņa starp Igaunijas un Polijas izlasēm būs tā, kurā tiks noskaidroti šīs apakšgrupas uzvarētāji. Igauņi čempionāta ievadā rezultatīvā spēlē tika galā ar Austrāliju, rezultatīvāko sniegumu demonstrējot diviem naturalizētiem florbolistiem no Zviedrijas. Tikmēr Polijas izlase pie panākuma tika krietni spraigākā cīņā pret Taizemes valstsvienību.

Interesanti, ka abām komandām līdz šim bijušas četras savstarpējās spēles un visās pie uzvaras tikuši igauņi, to allaž paveicot ar vienu vārtu pārsvaru. Pēdējā šāda uzvara izcīnīta šā gada februārī, kad Tallinā norisinājās kvalifikācijas turnīrs. Uzvarot šo spēli, igauņi kvalificējās finālturnīram, kamēr poļiem atlika gaidīt un cerēt, ka izdosies kvalificēties čempionātam kā vienai no labākajām trešo vietu ieguvējām.