Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Ankudinovai "hat-trick" deviņās minūtēs, latvietes plosa ASV

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinovai "hat-trick" deviņās minūtēs, latvietes plosa ASV
Latvijas izlases pārliecinošajā uzvarā par labāko tika atzīta Anna Ankudinova
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pasaules U-19 florbola čempionātā meiteņu izlasēm pie graujošas uzvaras turnīra ievadā tikusi Latvijas izlase, kas ar 20:0 sagrāva ASV valstsvienību. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta Anna Ankudinova.

Pirms diviem gadiem nespējot nosargāt vietu A-divīzijā, Latvijas izlases meitenēm šogad Šveices pilsētā Hērizavā astoņu komandu konkurencē jācīnās par vienīgo vietu stiprāko sabiedrībā. Pirmās pretiniecēs bija ASV juniores, kas pirms diviem gadiem ierindojās 12. pozīcijā.

Līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida nedaudz vairāk kā divas minūtes, kad viena no mūsu valstsvienības līderēm Anna Ankudinova pārķēra bumbiņu netālu no savas vārtu priekšas un pēc individuāla reida pati arī meta precīzi, atklājot rezultātu. Līdz nākamajam precīzajam metienam bija jāgaida aptuveni piecas minūtes, kad izlases kapteine Elizabete Pavlovska iespēlēja Lienei Leitei, kura raidīja bumbiņu tuvajā stūrī. Pēc minūtes Ankudinova ar vairākām māņkustībām tika līdz labai pozīcijai, pārsvaru palielinot līdz 3:0, bet vēl pēc mirkļa Ankudinova pārliecinoši realizēja soda metienu, kas tika piešķirts par pārkāpumu pret Simonu Grāpēnu. Līdz pārtraukumam ar vārtu guvumiem izcēlās arī Jūlija Rozīte un Laura Gaugere, Latvijas izlases pārsvaru palielinot līdz 6:0.

Otrajā trešdaļā latvietēm vajadzēja mazāk kā divas minūtes pirmo vārtu gūšanai. Pēc tāla Klintas Mārtiņjēkabas metiena neveiksmīgi nospēlēja sāncenšu vārtsardze un Nensija Šimkūna ar nūjas neērto pusi meta precīzi no tuvas distances. Ieguvušas tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, latvietes vārtus guva jau pēc 34 sekundēm, kad no distances precīzi tālajā vārtu devītniekā bumbiņu ieraidīja Pavlovska. Turpinājumā ilgāku laiku pie vārtu guvuma tikt neizdevās, līdz brīdim, kad pēc labas saspēles brīvs metiens padevās Letīcijai Kalvei. Desmitos vārtus mūsu izlases labā guva Zane Ziedone, kura bija precīza mirklī, kad trīs latvietes izskrēja pret vienu pretinieču vārtsardzi. Rezultatīvi tika nospēlēts arī perioda beigu nogrieznis. Vispirms kārtējo reizi nūjas pārvaldīšanas tehniku nodemonstrēja Anna Ankudinova, pēc minūtes no vārtu priekšas precīza bija Grāpēna, bet vēl pēc mirkļa rezultatīva bija Mārtiņjēkaba. Pagāja vien 16 sekundes, kad lielisku Grāpēnas piespēli ar ļoti precīzu metienu noslēdza Laura Gaugere, Latvijas izlasei ļaujot panākt jau 14:0 vadību.

Visilgāk bez vārtu guvumiem latvietes palika trešā perioda ievadā, kad pie pirmā precīzā metiena izdevās tikt vien piektajā minūtē, vārtus gūstot Kalvei. Tomēr turpinājumā trīs vārti tika gūti triju minūšu laikā. Vispirms Ankudinova guva kārtējos vārtus pēc diagonālās piespēles, tad Grāpēna bija precīza ar nūjas neērto pusi, bet izrāvienu noslēdza Kate Meldere, kura meta tukšos vārtos no tuvas distances. Desmit minūtes pirms cīņas beigām Jūlija Rozīte panāca 19:0, bet jubilejas vārtus guva Danute Tinkuse, latvietēm spēlējot skaitliskajā mazākumā. Tinkuse spēja tikt metiena pozīcijā, esot četru spēlētāju ielenkumā izdarot rezultatīvu raidījumu – 20:0. Tas arī izrādījās pēdējais rezultatīvais raidījums cīņā. Pretiniecēm bija viena puslīdz bīstama epizode, kad pēc raidījuma bumbiņa trāpīja pa Barbaras Rabčevskas sargāto vārtu konstrukciju.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase ceturtdien pulksten 14:00 sacentīsies ar Austrāliju.

Pasaules florbola čempionāts U-19 juniorēm

Latvija – ASV 20:0 (6:0, 8:0, 6:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Anna Ankudinova 7 (5+2), Simona Grāpēna 4 (2+2), Jūlija Rozīte 4 (2+2), Laura Gaugere 4 (2+2), Letīcija Kalve 3 (2+1), Elizabete Pavlovska 3 (1+2), Klinta Mārtiņjēkaba 2 (1+1), Nensija Šimkūna 2 (1+1), Kate Meldere 1 (1+0), Zane Ziedone 1 (1+0), Danute Tinkuse 1 (1+0), Liene Leite 1 (1+0), Kristiāna Kuplā 1 (0+1), Alise Kazaine 1 (0+1).

     [+] [-]

, 2018-05-02 20:36, pirms 6 gadiem
Var arī paskatīties: https://www.youtube.com/watch?v=6HN...