Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Eiropas izlasēm jāsadala pēdējās divas vietas uz finālturnīru

Eiropas izlasēm jāsadala pēdējās divas vietas uz finālturnīru
Krievijas izlase ar tās līderi Pāvelu Semjonovu priekšgalā šodien centīsies parūpēties par pārsteigumu, pieveicot Norvēģiju
Foto: IFF Floorball

Liepājā jau vakar noslēdzās viens no kvalifikācijas turnīriem pasaules florbola čempionātā vīriešiem. Šovakar līdzīgi turnīri noslēgsies Dānijā un Slovākijā, kur jānoskaidro pēdējās divas veiksminieces.

Ziemeļu kaimiņiem izšķirošā spēle pret poļiem
Dānijas pilsētā Fredrikshavnā turnīra rīkotāji izšķīrušies par interesantu kalendāru, jau pirmajā spēlē ieplānojot finālu par pirmo vietu, kur mājinieki dāņi spēkosies ar zviedriem. Vakar dāņi ar tik ļoti vajadzīgo 17 vārtu pārsvaru pieveica Lielbritāniju, tādējādi izcīnot pirmo vietu apakšgrupā, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru un iespēju šodien uzspēlēt pret zviedriem. Pēdējo reizi abas izlases spēkojās iepriekšējā pasaules čempionātā, kad zviedri savus kaimiņus saplosīja ar rezultātu 25:0. Kopumā zviedri uzvarējuši visās astoņās duelēšanās reizēs un dāņiem spilgtākās atmiņas droši vien saistās ar tālo 2000. gada pasaules čempionātu, kad zviedri izmocīja tikai 3:1 panākumu.

Centrālais gan būs nākamais mačs, kad savā starpā sacentīsies Polijas un Igaunijas izlases un viena no stabilajām pasaules čempionāta dalībniecēm šoreiz būs spiesta finālturnīru vērot televīzijas ekrānos. Pēdējos čempionātos labāki bijuši igauņi, kuri kopš 2008. gada allaž bijuši starp pasaules desmit labākajām izlasēm, kamēr poļi pēdējos divos čempionātos finišējuši 13. vietā, bet 2014. gada čempionātam nespēja kvalificēties. Abas izlases aizvadīja divas ļoti spraigas spēles 2018. gadā, vispirms igauņiem kvalifikācijas turnīra spēlē uzvarot ar 5:4, bet pēc tam arī finālturnīrā svinēta ne mazāk spraiga uzvara ar rezultātu 4:3. Trīs pārējās spēles aizvadītas krietni pasen, taču arī tajās igauņiem izdevies uzvarēt tieši ar vienu vārtu pārsvaru.

Par piekto vietu sacentīsies Slovēnijas un Islandes izlases, savukārt septīto vietu sadalīs Ukrainas un Lielbritānijas valstsvienības. Jāpiezīmē, ka šīs izlases līdz šim savā starpā nav aizvadījušas nevienu maču.

Dānijas kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs

LaiksVietaSpēleRezultāts
11:00Par 1.vietuZviedrija – Dānija
14:00Par 3.vietuPolija – Igaunija
17:00Par 5.vietuSlovēnija – Islande
20:00Par 7.vietuUkraina – Lielbritānija

Slovākijā par ceļazīmi spēkosies krievi ar norvēģiem
Krietni savādāku kalendāru pēdējai turnīra dienai izvēlējušies Slovākijas pilsētā Popradā rīkotā turnīra organizatori. Pirmajā spēlē savā starpā sacentīsies Itālijas un Kotdivuāras izlases, kas spēkosies par 7.vietu turnīrā, afrikāņiem aizvadot ceturto spēli četrās dienās, spēlējot vien ar sešiem laukuma spēlētājiem ierindā. Interesanta varētu būt spēle par piekto vietu, kurā sacentīsies Ungārijas un Beļģijas izlases. Līdz šim vienīgā savstarpējā spēle izspēlēta 2017. gadā, kad Ungārija savās mājās rīkotajā Triju Nāciju florbola turnīrā pieveica beļģus ar rezultātu 8:7.

Pēc tam pulksten 16:00 tiks izspēlēta finālspēle, kurā mājinieki slovāki varēs pārbaudīt savu pašreizējo varēšanu pret Šveici. Pērn gada izskaņā starptautiskajā Polish Cup turnīrā šveicieši bija pārāki ar rezultātu 12:2, tādējādi kopējo savstarpējo spēļu bilanci uzlabojot līdz 4:0. Pārējās spēles aizvadītas krietni pasen – 2014. gadā vai vēl senāk. Kopš tā laika slovāku florbols ir strauji attīstījies, līdz ar to domājams, ka šovakar savās mājās viņi varētu izrādīt krietni nopietnāku pretestību šīs spēles favorītiem.

Sacensību organizatori dienas centrālo spēli ieplānojuši kā pašu pēdējo, kad par pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru sadalīs Krievijas un Norvēģijas izlases. Pirms mača par izteiktiem favorītiem uzskatāmi norvēģi, kuru zaudējums slovākiem gan neviesa pārliecību par komandas varēšanu. Tas krieviem ļauj ar zināmu optimismu raudzīties šīs spēles virzienā, kas ļautu kvalificēties finālturnīram pirmo reizi kopš 2014. gadam. Tiesa, ja tas notiks, tas būs uzskatāms par neapšaubāmi lielāko pārsteigumu šajā kvalifikācijas turnīrā. Komandas savā starpā spēlē ļoti reti, vidēji reizi desmit gados. Pēdējā tikšanās notikusi 2010. gada pasaules čempionātā, kad norvēģi uzvarēja ar 11:6, bet 1998. gada čempionātā Norvēģija bija pārāka ar rezultātu 6:1.

Slovākijas kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs

LaiksVietaSpēleRezultāts
10:00Par 7.vietuItālija – Kotdivuāra
13:00Par 5.vietuBeļģija – Ungārija
16:00Par 1.vietuŠveice – Slovākija
19:00Par 3vietuKrievija – Norvēģija

, 2020-02-02 15:10, pirms 4 gadiem
Par Igauniju un Norvēģiju!
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).