Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvietēm mērķa sasniegšanai jāuzvar nīderlandietes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvietēm mērķa sasniegšanai jāuzvar nīderlandietes
Lība Daija Mikova. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Slovākijas pilsētā Trenčīnā, kur turpinās pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrs, Latvijas sieviešu izlase šodien pulksten 13.00 (pēc Latvijas laikas) krustos nūjas ar līdz šim neiepazīto Nīderlandes valstsvienību. Ja latvietes svinēs uzvaru, tad viņas jau pirms pēdējās spēlēs būs sev garantējušas ceļazīmi un pasaules čempionāta finālturnīru, kas šī gada nogalē notiks Šveicē. Cīņas gaitai būs iespējams sekot līdzi tiešraidē, kas skatāma Starptautiskās florbola federācijas YouTube kanālā.

Vakar mūsu florbolistēm bija brīvdiena, bet kvalifikācijas turnīra pirmo spēli viņas aizvadīja aizvakar, kad mērojās spēkiem ar Ungārijas izlasi. Uzvaru latvietes sev nodrošināja jau pirmajos divos periodos, katrā no tām pretinieču vārtsardzi pārspējot pa trim reizēm. Ungārietēm jau trešo reizi pēc kārtas mačā pret latvietēm izdevās gūt tikai goda vārtus. Mūsu meitenes svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:1. Ar diviem vārtu guvumiem Latvijas komandā izcēlās Līga Vancāne, kura tika atzīta par šī mača labāko spēlētāju. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Paula Metāla un Evelīna Garbare.

Latvijas izlases spēļu kalendārs un rezultāti:

DatumsPlkst.1. izlase2. izlaseRezultāts
31.01.19.00LatvijaUngārija6:1
02.02.12.00NīderlandeLatvija
03.02.16.00SlovākijaLatvija

Nīderlandietēm pirmā spēle bija vakar, kad viņas tikās ar mājiniecēm slovākietēm. Lai arī Slovākijas izlasi būtu jāuzskata par mūsu apakšgrupas favorīti, tai nemaz tik viegli cīņā ar nīderlandietēm neklājās. Galarezultātā Slovākijas florbolistes gan svinēja itin pārliecinošu uzvaru (8:2), ar diviem punktiem kļūdamas par turnīra tabulas līderēm. Tikpat punktu arī mūsu florbolistēm, bet nedaudz sliktāka vārtu attiecībā, tāpēc šobrīd otrā pozīcija.

EUR4 kvalifikācijas grupas turnīra tabula

V.KomandaS.U.N.Z.Vārtu att.P.
1.Slovākija11008:22
2.Latvija11006:12
3.Ungārija10011:60
4.Nīderlande10012:80

Līdz šim Latvijas un Nīderlandes sieviešu izlašu ceļi nav krustojušies – šī abām komandām būs pirmā tikšanās reize. Nīderlandietes savu pirmo oficiālo florbola spēli aizvadījušas tikai 2005.gadā. Pasaules čempionātos viņas līdz šim nav tikušas augstāk par 13.vietu, tās panākums viņām bija pa spēkam 2011.gadā. Pirms diviem gadiem Nīderlandes sieviešu izlase ieņēma tikai 23.vietu pasaulē, kamēr latvietes izcīnīja augsto 6.vietu.

Latvijas izlases treneri Jurijs Fedulovs un Jānis Inģists, ņemot vērā mūsu valstsvienības pirmās spēles laikā izdarītos secinājumus, samērā kardināli izmainījuši maiņu virknējumus. Rezevistēs gan ierakstītas trīs tās pašas spēlētājas, kuras mačā pret ungārietēm tā arī neizgāja laukumā, bet var prognozēt, ka šodien cīņā pret nīderlandietēm viņām būs jāiesaistās. Latvijas komandas vārtu drošība šodien būs Kristīnes Kirilovas pārziņā. Arī šodienas spēlē iniciatīva būs jāuzņemas Latvijas florbolistēm – ar spēles pirmajām sekundēm mūsu meitenēm jāiegūst teritoriālais pārsvars, ko pēc tam jāpārvērš pozitīvā rezultātā.

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Nīderlandes valstsvienību

1.maiņa: Simona Grāpēna (U) – Anna Ankudinova (U) – Laura Gaugere (U); Elizabete Pavlovska (A) – Inga Ametere (A).
2.maiņa: Līga Garklāva (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Māra Stapkēviča (A) – Evelīna Garbare (A).
3.maiņa: Paula Metāla (U) – Lība Daija Mikova (U) – Džeina Eglīte (U); Madara Adamane (A) – Līga Vancāne (A).
Vārtos: Kristīne Kirilova.
Rezervē: Lauma Višņevska, Kristiāna Grāvīte, Liene Krauja, Klinta Mārtiņjēkaba.

Eiropas valstu izlases pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā sacenšas četrās apakšgrupās. Latvijas valstsvienība spēlē grupā, kurā bez tās ir vēl trīs izlases – Ungārijas, Nīderlandes un Slovākijas. Lai mūsu meitenes garantēti iegūtu ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Šveices pilsētā Neišatelē, viņām Trenčīnā jāizcīna viena no divām pirmajām vietām.

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Lauma VišņevskaVStrömsbro IF (Zviedrija)
2.Kristīne KirilovaVFK Ķekava
3.Madara AdamaneARubene
4.Laura GaugereARubene
5.Kristiāna GrāvīteAĶekavas Bulldogs
6.Elizabete PavlovskaARankat Ankat (Somija)
7.Liene KraujaAHSK Agents (Nīderlande)
8.Inga AmetereUNND Rīga
9.Māra StapkēvičaUNND Rīga
10.Elīza Elizabete BērziņaUFK Ķekava
11.Līga VancāneUĶekavas Bulldogs
12.Džeina EglīteULekrings
13.Klinta MārtiņjēkabaUFK Ķekava
14.Lība Daija MikovaURubene
15.Paula MatisoneURubene
16.Simona GrāpēnaURubene
17.Evelīna GarbareUWizards Bern Burgdorf (Šveice)
18.Līga GarklāvaUGrei (Norvēģija)
19.Anna AnkudinovaURankat Ankat (Somija)
20.Paula MetālaUFK Ķekava

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs
Treneris: Jānis Inģists
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...