Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Igaunietes uzvar un cer uz kvalificēšanos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Igaunietes uzvar un cer uz kvalificēšanos
Zviedrijas izlase kvalificējusies pasaules čempionātam
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Eiropas reģionā pie pirmās uzvaras izdevies tikt Igaunijas izlasei, kas pārliecinoši tika galā ar itālietēm. Turnīra turpinājumā jāuzvar beļģietes un jācer, ka ar to būs gana, lai tiktu uz finālturnīru.

Igaunietes kvalifikācijas turnīru sāka ar cienījamu spēli pret grupas galvenajām favorītēm čehietēm, bet pēc tam aizvadīja neveiksmīgu spēli pret laukuma saimniecēm polietēm. Līdz ar to turnīra turpinājumā nepieciešams uzvarēt rangā zemāk esošās itālietes un beļģietes, cerot kvalificēties finālturnīram kā viena no labākajām trešo vietu ieguvējām. Ar pirmo uzdevumu igaunietes tika galā pārliecinoši, līdz trešā perioda piektajai minūtei panākot 9:0 vadību un vienīgi tad itālietes tika pie sava pirmā vārtu guvuma. Līdz cīņas beigām Latvijas čempionātā startējošā Igaunijas izlase guva vēl četrus vārtus, kas nodrošināja 13:1 panākumu. Ar punktu guvumiem Igaunijas izlasē atzīmējās 15 spēlētājas, rezultatīvākajai esot Diānai Klavanai, kurai četri precīzi metieni.

Prognozējami viegla pastaiga nākamajā mačā bija Čehijas izlasei, kura eksaminēja šādu turnīru debitantes no Beļģijas. Jau pirmajā trešdaļā beļģietes deviņas reizes meklēja bumbiņu savā cietoksnī, visā spēlē ielaižot 26 vārtus. Ar trim vārtu guvumiem un sešām rezultatīvām piespēlēm par labāko Čehijas izlases rindās tika atzīta Eliska Krupnova.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 3 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Čehija236:34
2.Polija225:24
3.Igaunija317:182
4.Itālija36:342
5.Beļģija23:300

Polijas pilsētā Gdaņskā cīnās arī EUR1 grupas komandas un otro dienu pēc kārtas bija vērojama divu Skandināvijas izlašu cīņa. Arī šoreiz nopietna spēkošanās netika novērota, jo Zviedrijas izlase turpināja demonstrēt perfektu sniegumu, ar rezultātu 13:1 sagraujot Dāniju. Pirmajā trešdaļā gan dānietes cīnījās ļoti vareni, ielaižot tikai vienus vārtus. Taču nākamajos divos periodos zviedrietes izdarīja pa sešiem precīziem metieniem. Klāra Fjordere trešā perioda ceturtajā minūtē guva goda vārtus arī dānietēm un Zviedrijas izlasei tas bija otrais vārtu zaudējums šajā kvalifikācijas turnīrā trijās aizvadītajās cīņās. Izcīnītā uzvara nodrošinājusi Zviedrijai ceļazīmi uz finālturnīru.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 1 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Zviedrija391:26
2.Dānija220:132
3.Norvēģija11:170
4.Francija20:800

Slovākijas pilsētā Trenčīnā diena sākās ar Vācijas un Spānijas izlašu dueli. Abas dienu iepriekš bija piedzīvojušas neveiksmes, tādēļ šoreiz noteikti bija nepieciešams panākums, lai iesaistītos cīņā par ceļazīmju izcīnīšanu uz Šveici. Spēle izvērtās spraiga, taču, lai arī tālu pretinieces netika atlaistas, šaubas par Vācijas izlases uzvaru tā arī neradās ne mirki. Spēles beigās vācietes varēja priecāties par 6:3 panākumu.

Turpinājumā laukumā devās austrietes un Krievijas izlase, kas turnīru iesāka pārliecinoši, piesakoties uz kvalificēšanos finālturnīram. Līdz pirmās trešdaļas vidum spēle bija gana līdzīga, taču pēc tam pārsvaru pārņēma krievietes. Lai gan Austrijas izlases līdzjutēji skaļi atbalstīja savas favorītes, vairāk iemesla priecāties bija krievietēm, kuras svinēja 13:4 uzvaru. Līdz ar to pašlaik trīs komandas joprojām reāli pretendē uz pirmajām divām vietām šajā grupā.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 2 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Somija237:34
2.Krievija223:74
3.Vācija325:204
4.Spānija37:370
5.Austrija25:300

Visbeidzot EUR4 grupā cīņā beidzot iesaistījās turnīra saimnieces slovākietes, kuras sacentās ar Nīderlandes izlasi. Lai gan slovākietes tika uzskatītas par lielām spēles favorītēm, līdz pat 32. spēles minūtei katra no komandām bija guvusi tikai pa vieniem vārtiem. Otrās trešdaļas izskaņā gan slovākietes strauji uzlaboja rezultativitāti, panākot 6:1 vadību, tādējādi trešo trešdaļu padarot par formalitāti, kas ļāva ierakstīt pirmos punktus turnīra tabulā par 8:2 uzvaru.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 4 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Slovākija18:22
2.Latvija16:12
3.Ungārija11:60
4.Nīderlande12:80