Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Austrālijas florbolistes labākās savā reģionā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Austrālijas florbolistes labākās savā reģionā
Austrālija savā reģionā atkal nepārspēta
Foto: IFF Floorball

Ar Austrālijas izlases uzvaru noslēgušās pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas cīņas Āzijas un Okeānijas reģionā. Finālspēlē dramatiskā cīņā vien papildlaikā izdevās uzveikt Japānu.

Jau pirms pēdējās dienas bija skaidrs, ka ceļazīmes uz pasaules florbola čempionāta finālturnīru ir sadalītas, tās izcīnot Austrālijas, Japānas, Singapūras un Taizemes izlasēm.

Pēdējā dienā komandas cīnījās par pozīcijām. Vispirms Malaizijas un Jaunzēlandes izlases cīnījās par piekto pozīciju. Malaizietes bija tuvu labāko kvartetam, kas pirmo reizi vēsturē ļautu iekļūt finālturnīrā, tomēr papildlaikā tika zaudēts mājiniecēm Taizemei. Spēlē par piekto vietu komanda ātri nonāca iedzinējos ar 0:3, taču jau līdz perioda beigām bija pietuvojusies viena precīza metiena attālumā. Otrajā trešdaļā tika iekrāts pārsvars un pēdējā tika nosargāta 5:4 uzvara.

Ne mazāk spraiga izvērtās spēle par trešo vietu, kurā sacentās Taizemes un Singapūras izlases. Scenārijs gan bija diametrāli pretējs pirmajam dienas mačam, jo Taizeme ātri iekrāja triju vārtu pārsvaru, ko saglabāja līdz trešā perioda otrajai pusei. Turpinājumā singapūrietes sāka dzīties pakaļ, taču tuvāk par vienu vārtu deficītu netika, ļaujot mājiniecēm izcīnīt 5:4 uzvaru un trešo vietu. Neskatoties uz rezultātu, abām komandām gada izskaņa solās būt ļoti saspringta, jo novembrī Filipīnās būs jācīnās Āzijas spēlēs, bet pēc tam uzreiz jādodas uz Šveici, lai startētu pasaules čempionātā.

Prognozējami spraiga izvērtās finālspēle starp Austrālijas un Japānas izlasēm. Abas pirms turnīra tika uzskatītas par galvenajām favorītēm, šo statusu arī apliecinot laukumā. Japānietes pieradinājušas ar savu ātro spēli, bet pēdējā laikā uzlabojusies arī spēlētāju tehniskā meistarība. Austrālijas izlasē tikmēr iekļautas vairākas spēlētājas, kas ikdienā spēlē lauku hokeju, tādējādi demonstrējot lielu fizisko spēku un izturību. Pirmos vārtus mačā guva aziātes, bet austrālietes līdz otrā perioda ievadam bija panākušas 3:1 vadību. Japānietes vēlreiz izlīdzināja rezultātu, to paveicot arī trešās trešdaļas izskaņā. Čempiones nācās noskaidrot papildlaikā un tā septītajā minūtē uzvaras vārtus guva Amanda Bartrima, nodrošinot Austrālijai 5:4 uzvaru.