Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Spēlē pret Superlīgas bombardieri jānokārto formalitātes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Spēlē pret Superlīgas bombardieri jānokārto formalitātes
Andris Blumbahs nav starp mūsu rezultatīvākajiem, taču viņam ir labākais lietderības koeficients mūsu izlasē
Foto: IFF Floorball

Latvijas vīriešu florbola valstsvienība šovakar 19:00 aizvadīs ceturto spēli pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, Vidzemes Olimpiskajā centrā sacenšoties ar Islandi. Panākums nodrošinās ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru.

Latvijas valstsvienība līdzšinējās trijās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, pārliecinoši sagraujot Ungārijas un Itālijas valstsvienības, kā arī ļoti svarīgā spēlē ar rezultātu 7:3 vakar tika pieveikti krievi, kas par 99% nodrošināja latviešiem vietu decembrī Čehijas galvaspilsētā Prāgā paredzētajā pasaules čempionāta finālturnīrā. Gadījumā, ja krievi dienas otrajā spēlē nespēs uzveikt Šveici, latvieši jau pirms mača ar saliniekiem būs nodrošinājuši iekļūšanu finālturnīrā.

Islandes valstsvienība otro reizi piedalās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Pirms diviem gadiem viņi izcīnīja vienu uzvaru, pārspējot Franciju. Šo kvalifikācijas turnīru islandieši sāka ar labu spēli pret Krieviju, kurā tomēr nācās piekāpties ar rezultātu 5:7. Otrajā mačā pret šveiciešiem par panākumu cīnīties neizdevās (3:22), bet trešajā mačā ļoti līdzīgā spēlē ar 3:2 izdevās pieveikt itāļus, kas viņiem pašlaik dod ceturto vietu turnīra tabulā.

Pēdējos gados daudzos sporta veidos novērojama Islandes attīstība un cīņa par atzīstamiem rezultātiem. Arī florbolā islandieši negrasās būt peramie zēni. Komandas neapšaubāmi zināmākais spēlētājs ir Zviedrijā dzimušais Andreass Stefansons, kurš nolēmis pārstāvēt vecāku dzimteni Islandi. 1993. gadā dzimušais uzbrucējs pērn debitēja pasaules florbola spēcīgākajā turnīrā – Zviedrijas Superlīgā, Stokholmas AIK sastāvā, izceļoties ar 50 precīziem metieniem, kas bija trešais labākais rādītājs līgā. Arī šosezon Stefansons ir līmenī, 25 spēlēs savācot 41 (30+11) rezultativitātes punktu un ar 30 vārtu guvumiem viņš atpaliek vienīgi no zviedru slavenajiem florbolistiem Aleksandra Galantes Karlstroma (33) un Maksa Valgrēna (32). Labs palīgs izlasē Stefansonam ir arī Aleksandrs Ronlunds, kurš pārstāv citu Superlīgas klubu "IBK Dalen". Šosezon gan viņš vairāk pārstāv kluba otro komandu, kas spēlē pēc spēka otrajā stiprākajā līgā, bet Superlīgā aizvadījis četras spēles, pie punktiem netiekot. Pērn viņam 17 mači Superlīgā bez punktu guvumiem, bet pirms tam, būdams vēl ļoti jauns, Ronlunds divas sezonas pārstāvēja citu tā brīža Superlīgas klubu "Warberg IC".

Latvijas un Islandes valstsvienības līdz šim savā starpā nav aizvadījušas nevienu oficiālo spēli, turklāt savā starpā nav spēlējušas arī dāmu un jauniešu valstsvienības.

EUR3 kvalifikācijas turnīrs

13:00 Itālija – Ungārija
16:00 Šveice – Krievija
19:00 Latvija - Islande

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Šveice3-0-061:56
2.Latvija3-0-030:56
3.Krievija1-1-118:203
4.Islande1-0-211:312
5.Ungārija0-1-29:411
6.Itālija0-0-35:320