Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistu sausā uzvara pār Islandi nodrošina ceļazīmi uz finālturnīru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistu sausā uzvara pār Islandi nodrošina ceļazīmi uz finālturnīru
Gvido Lauga šovakar bija viens no rezultatīvākajiem Latvijas izlasē
Foto: IFF Floorball

Latvijas vīriešu florbola valstsvienība pēc 14:0 uzvaras pār Islandi nodrošinājusi vietu 2018. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīrā. Ar 4 (2+2) punktiem mūsu rindās atzīmējās Rolands Kovaļevskis. Rīt turnīra pēdējā dienā par uzvaru turnīrā gaidāma spēle ar Šveici.

Salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, Latvijas valstsvienības treneri bija veikuši diezgan daudz izmaiņu spēlētāju piecniekos, no pirmās maiņas florbolistiem Ingaram Matisonam un Andrim Blumbaham paliekot rezervē. Tāpat atpūta tika dota Jurim Gribustam, kuram ir neliels kājas savainojums.

Latvijas izlase jau ar pirmajām izspēlēm ieguva milzu teritoriālo pārsvaru laukumā. Islandieši praktiski neko nespēja izveidot uzbrukumā, taču aizsardzībā darbojās ļoti kolektīvi, izsekojot visām latviešu sadarbībām, neļaujot izdarīt brīvus metienus. Bezvārtu neizšķirts saglabājās līdz pat mača 15.minūtei, kad beidzot Aleksandram Abramovam ar lielisku piespēli izdevās "uzrakt" pretinieku aizsardzību un Gvido Lauga atklāja spēles rezultātu. Tas arī izrādījās mača lūzuma punkts, jo nākamo trīs ar pusi minūšu laikā latvieši izcēlās vēl piecas reizes, pārsvaru palielinot līdz 6:0. Otros vārtus guva Artūrs Jurševskis, kurš meta neapstādinot bumbiņu pēc Toma Bitmaņa piespēles. Pagāja minūte un ar metienu no distances Pēteris Trekše pārsvaru palielināja līdz 3:0. Pēc mirkļa individuāli vārtu guvumu noorganizēja Morics Krūmiņš, bet Mihails Kostusevs izmantoja Andra Rajecka piespēli no aizvārtes, gūstot savus piektos vārtus turnīrā, tādējādi izvirzoties pirmajā vietā starp komandas biedriem labāko vārtu guvēju sarakstā. Arī tas nebija viss, jo savu punktu pirmajā trešdaļā nopelnīja arī Jānis Rajeckis, ar precīzu diagonāli atrodot Tomu Akmeņlauku, kurš uz brīdi pielika punktu sāncenšu graušanai – 6:0.

Otrajā trešdaļā latvieši laiku lieki netērēja un jau ar pirmajām minūtēm devās iekarot pretinieku vārtus. Pēc nospēlētām divām minūtēm pirmos vārtus guva Rolands Kovaļevskis, izmantojot Morica Krūmiņa piespēli gar vārtiem. Pēc divām minūtēm Kovaļevskis bija rezultatīvs vēlreiz. Turpinājumā latvieši divreiz pēc kārtas nopelnīja noraidījumus, taču mazākumā darbojāmies ļoti pārliecinoši, ne vien viegli nosargājot savu cietoksni, bet arī Artim Raitumam atzīmējoties ar precīzu metienu. Perioda turpinājumā savus otros vārtus mačā guva Trekše, sagaidot dāvanu no pretinieku aizsarga, kurš piespēlēja viņam tieši uz nūjas. Bez sava vārtu guvuma neizpalika arī mūsu rezultatīvākie spēlētāji, saspēlējoties Rajeckim un Ragovskim, pēdējam izdarot precīzu metienu – 11:0.

Trešajā trešdaļā pirmie vārti tika gūti pēc piecām nospēlētām minūtēm, kad izcili precīzs metiens padevās Ragovskim. Pēc dažām minūtēm savus otros vārtus guva arī Gvido Lauga, esot precīzs no distances. Neilgi pirms mača beigām savus vārtus guva arī Jānis Rajeckis, palīdzot Kovaļevskim ar 4 (2+2) punktiem kļūt par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešiem

Latvija – Islande 14:0 (6:0, 5:0, 3:0)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Rolands Kovaļevskis 4 (2+2), Gvido Lauga 3 (2+1), Jānis Rajeckis 3 (1+2), Pēteris Trekše 2 (2+0), Jānis Ragovskis 2 (2+0), Morics Krūmiņš 2 (1+1), Artis Raitums 2 (1+1), Aleksandrs Abramovs 2 (0+2), Andris Rajeckis 2 (0+2), Aleksandrs Jurševskis 1 (1+0), Mihails Kostusevs 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Toms Bitmanis 1 (0+1)

Turnīra tabula EUR3 kvalifikācijas grupā

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Šveice4-0-078:88
2.Latvija4-0-044:58
3.Krievija1-1-221:373
4.Ungārija1-1-213:443
5.Islande1-0-311:452
6.Itālija0-0-48:360

  +2 [+] [-]

, 2018-02-02 21:04, pirms 6 gadiem
vates galvas normāli no Šveices ierija šodien....putinoss uzzinās , uzreiz sāks naturalizēt zviedrus un somus

     [+] [-]

, 2018-02-02 21:34, pirms 6 gadiem
Tad jau šovakar pasvinēs, rīt pret Šveici būs grūti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-03 04:44, pirms 6 gadiem
Markomartins blj.a kadu hu.jņu tu nes , 100 gadus viņš nav vajadzigs krieviem ,vienigais gansiem ir interese