Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Nepārliecinošā spēlē Latvijas izlase pieveic spānietes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Nepārliecinošā spēlē Latvijas izlase pieveic spānietes
Gunita Kārkliņa
Foto: Floorball.lv

Otro uzvaru divās aizvadītajās spēlēs pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnījusi Latvijas sieviešu valstsvienība, kas šodien ar rezultātu 3:0 apspēlēja laukuma saimnieces spānietes. Ar vārtu guvumiem izcēlās Evelīna Garbare, Zeltīte Bankava un Gunita Kārkliņa, kura arī tika atzīta par mača labāko spēlētāju.

Latvijas izlase turnīru sāka ar pārliecinošu 31:1 uzvaru pār Ukrainu, kamēr Spānija piedzīvoja 1:16 sagrāvi pret Čehijas valstsvienību. Pirms abu komandu otrās savstarpējās spēles Latvijas izlase tika uzskatīta par izteiktām favorītēm, labi apzinoties, ka tik viegla pastaiga kā cīņā ar Ukrainu gan nebūs.

Un viegli tiešām nebija. Kaut arī ar pirmajām cīņas epizodēm teritoriālo pārsvaru ieguva latvietes, ar bumbiņas nogādāšanu vārtos šoreiz klājās krietni bēdīgāk nekā dienu iepriekš. Pirmajā trešdaļā Spānijas izlases vārtsardze Patrīcija Amore Pūla tika galā ar visiem 13 Latvijas izlases metieniem. Mūsu valstsvienības galvenie treneri vietu vārtos atkal uzticēja Laumai Višņevskai, kura atvairīja visus četrus metienus pirmajā periodā, līdz ar to rezultāts pēc 20 nospēlētām minūtēm joprojām bija 0:0.

Otrajā periodā Latvijas izlase sāka veikt izmaiņas virknējumos un ar aktīvu spēli ātri vien iekrāt pārsvaru. Jau pirmajā minūtē latvietes aktīvi presingoja sāncenses, komandas kapteinei Gunitai Kārkliņai tiekot pie bumbiņas un sekoja iespēle vārtu priekšā, kur pilnīgi viena bija atstāta Evelīna Garbare, kura lieliski nomānīja vārtsardzi un beidzot atklāja spēles rezultātu. Jau nākamajā uzbrukumā rezultātu dubultoja Zeltīte Bankava, kurai padevās rezultatīvs metiens no distances, bumbiņai pa zemi ielidojot vārtos. Šajā epizodē veiksmīgāk varēja nospēlēt arī pretinieču vārtsardze. Turpinājumā Latvijas izlase divas reizes nonāca skaitliskajā mazākumā, abos gadījumos savus vārtus nosargājot neskartus. Vienu minūti bija iespējams uzspēlēt arī vairākumā, taču vārtus gūt neizdevās – 2:0 pēc divām trešdaļām, kas solīja spraigu spēkošanos arī trešajā periodā.

Sākoties cīņas trešajai trešdaļai izjauts tika arī Latvijas izlases pirmais piecinieks, kur Santas Torsteres vietā sāka spēlēt Elīza Elizabete Bērziņa. Tieši mūsu nomināli vadošais piecinieks mača 48.minūtē guva trešos vārtus, kad pēc soda izspēles tāls un rezultatīvs metiens padevās Gunitai Kārkliņai, kura tādējādi nopelnīja jau savu devīto rezultativitātes punktu šajā kvalifikācijas turnīrā. Atlikušajā laikā latvietes izveidoja vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču pārspēt Spānijas izlases vārtsardzi tā arī neizdevās un nācās samierināties ar ne sevišķi pārliecinošu uzvaru. Neilgi pirms mača beigām Diāna Isjomina atstāja mūsu valstsvienību mazākumā, nopelnot 2+10 minūšu noraidījumu, taču kopējām pūlēm Laumai Višņevskai izdevās sarūpēt sauso uzvaru ar rezultātu 3:0.

Latvijas izlasei šī bija otrā uzvara divās spēlēs, kas ar četriem punktiem ļauj ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. Latvijas valstsvienība praktiski jau ir nodrošinājusi dalību finālturnīrā, taču oficiāli to varēs teikt pēc atlikušajām divām spēlēm. Piektdien latvietēm gaidāma smagākā cīņa šajā turnīrā, jo pretim stāsies Čehijas valstsvienība, bet turnīra noslēgumā gaidāma spēkošanās ar Ungāriju.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs florbolā sievietēm

Latvija – Spānija 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē Gunita Kārkliņa 2 (1+1), Evelīna Garbare 2 (1+1), Zeltīte Bankava 1 (1+0), Linda Līce 1 (0+1).

  +1 [+] [-]

, 2017-02-02 21:52, pirms 7 gadiem
pret Cehiju bus pilnigas auzas!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-02-02 21:56, pirms 7 gadiem
japiezemejas no makoniem pec ukrainas sagraves

  +2 [+] [-]

, 2017-02-02 22:16, pirms 7 gadiem
Pret Čehiju jau būs daudz grūtāk! Bet nu pret Spāniju izdēvās nostāvēt sausā !