Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Slovāku florbola brīnumbērns pārceļas uz Šveici

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Slovāku florbola brīnumbērns pārceļas uz Šveici
Mihals Dudovičs
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā, kas decembrī norisinājās Rīgā, sevi no labākās puses parādīja 17 gadus jaunais slovāku florbolists Mihals Dudovičs, kurš karjeru turpinās Šveices florbola flagmanī "SV Wiler-Ersigen".

17 gadus jaunais Slovākijas florbola supertalants Mihals Dudovičs karjeru turpinās Šveices čempionvienībā "SV Wiler-Ersigen". Līdz šim viņš pārstāvēja Slovākijas Ekstralīgas čempionus "ATU Košice", pirms tam spēlējot arī Slovākijas U-19 izlasē, bet pirms mēneša debitēja arī pasaules pieaugušo čempionātā, aizvadot spilgtu turnīru, ar 12 (6+6) rezultativitātes punktiem noslēdzot rezultatīvāko spēlētāju desmitnieku. Slovākijas izlase uzvarēja četrās no sešām aizvadītajām spēlēm, mačā par devīto vietu ar rezultātu 6:5 papildlaikā pieveicot Latvijas izlasi. Pagarinājumā uzvaras vārtus guva tieši Dudovičs.

Dudovičs sākotnēji spēlēs "SV Wiler-Ersigen" kluba U-21 komandas sastāvā, taču ir skaidrs, ka drīzumā slovāks sāks spēlēt arī lielās komandas sastāvā, kuru rindās ir tādi leģendāri florbolisti kā visu laiku rezultatīvākais pasaules čempionātu spēlētājs Matiass Hofbauers un somu florbolists Tatu Vānanens, kurš bija savas izlases kapteinis pasaules čempionātā un tieši viņa rokās tika ielikts čempionu kauss.

Pašlaik "SV Wiler-Ersigen" Šveices čempionātā pēc 14 spēļu kārtām ar 37 punktiem atrodas turnīra tabulas pirmajā pozīcijā, par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu apsteidzot "UHC Alligator Malans". Trešajā vietā ar 30 punktiem ir "Grasshopper Club Zurich", bet Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten-Bulach Jets" iekrājuši 14 punktus, atrodoties devītajā vietā 12 komandu konkurencē.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir Joels Ruegers no "Grasshoper" ar 44 (21+23) rezultativitātes punktiem, kuram seko Zviedrijas izlases kapteinis Johans Samuelsons no "Tigers Langnau" ar 33 (5+28) punktiem un vēl viens Šveices izlases florbolists Manuels Maurers no "Floorball Koniz", kuram 32 (18+14) punkti.

Šveices čempionāta 15.spēļu kārta tiks izspēlēta 7. janvārī, Rajecka klubam viesos tiekoties ar piektajā vietā esošo "Chur Unihockey", bet centrālā spēle paredzēta Vintertūrā, kur vietējais "HC Rychenberg Winterthur" uzņems tieši Dudoviča jauno komandu "SV Wiler-Ersigen".

     [+] [-]

, 2017-01-02 17:42, pirms 7 gadiem
Ui nu ,kur tik vecas ziņas .. Cmoon sportacentrs ,buutu jau labi ,ja vismaz ar jauno gadu spētu strādāt un likt ziņas daudz ātrāk !