Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

ASV izlasei spēle ar "Kuršiem", Kanādas - ar "Triobet/Ulbroku"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ASV izlasei spēle ar "Kuršiem", Kanādas - ar "Triobet/Ulbroku"
ASV vīriešu florbola izlase
Foto: usafloorball.org

Šodien, 1. decembrī, pēdējo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta florbolā vīriešiem, kas no 3. līdz 11. decembrim norisināsies Latvijas galvaspilsētā, aizvadīs ASV izlase, kas Elektrum Olimpiskajā centrā mērosies spēkiem ar Liepājas FK "Kurši". Mača sākums pulksten 19.45. Pārbaudes spēli aizvadīs arī Kanādas valstsvienība, kas pulksten 19.00 Ulbrokas sporta kompleksā krustos nūjas "Triobet/Ulbroku".

ASV vīriešu florbola izlase šobrīd Starptautiskās florbola savienības rangā atrodas 10. vietā, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, tā ieguva 11. vietu. ASV izlase Latvijā viesojās jau augustā, kad piedalījās starptautiskajā florbola turnīrā "Unihoc Riga Cup", kura laikā aizvadīja pārbaudes spēli ar Latvijas valstsvienību. Latvieši šajā spēlē izrādījās ievērojami pārāki, izcīnot uzvaru ar rezultātu 14:1. Tajā mačā ar 4 (3+1) punktiem rezultatīvākais bija Kaspars Šķēls, trīs vārtus guva arī Ivo Balodis, bet par labāko tika atzīts vārtsargs Andis Blinds. No šiem trim spēlētājiem Latviju šajā pasaules čempionātā pārstāvēs tikai Andis Blinds.

Jāatzīmē, ka šobrīd FK "Kurši" sastāvā ir vairāki kādreizējie Latvijas valstsvienību spēlētāji - deviņi Latvijas U19 izlases florbolisti, kā arī divi bijušie vīriešu izlases spēlētāji - Gints Siliņš un Mihails Kostusevs. Arī komandas galvenais treneris - Mārtiņš Krūms kā valsts vienības vārtsargs pēdējo reizi sargāja vārtus pasaules čempionātā florbolā, kas 2008.gadā notika Čehijas pilsētās Ostravā un Prāgā, bet šobrīd viņš ir Latvijas vīriešu izlases un Latvijas junioru izlases vārtsargu treneris postenī. Liepājnieku florbolists Rolands Kovaļevskis, kurš šajā pasaules čempionātā debitēs Latvijas vīriešu florbola izlasē, šī vakara spēlē nepiedalīsies.

Kanādas izlase pasaules čempionātā cīnīsies D apakšgrupā kopā ar Singapūru, Kanādu un Taizemi. Kanādiešu augstākais sasniegums līdz šim pasaules čempionātos ir bijusi 11. vieta ko izdevies izcīnīt 2010. gada čemponātā, savukārt pēdējos divos čempionātos iegūta 13. vieta 2012. gadā un 12. vieta 2014. gadā. Salīdzinājumam ar Latviju, vērts pieminēt, ka Kanādā oficiāli reģistrēti vien 318 vīriešu florbolisti, kamēr Latvijā tie ir 1 178 (pēc IFF informācijas).

"Triobet/Ulbroka" aicina līdzjutējus ierasties uz spēli un novērtēt kā ulbrokieši spēs spēkoties ar kanādiešiem. Ieeja - bez maksas!

Izmantotie resursi: FK "Kurši" un Masters

     [+] [-]

, 2016-12-01 18:52, pirms 7 gadiem
ko jus bukmeikeri piipeejat, ka taadi kosmosa koeficientii 14 un 11.50? es laikam riit ar gucci uzvalku un s klases mersedesu darbaa ieradishos.

     [+] [-]

, 2016-12-01 21:26, pirms 7 gadiem
Tik sulīgi koefi! Ko viņi lieto? Mūsu līgas komandas tādas ASV brokastīs ēd