Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei iespēja revanšēties vāciešiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlasei iespēja revanšēties vāciešiem
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, turpināsies Četru nāciju turnīrs florbolā vīriešu izlasēm – pulksten 18.00 Latvijas valstsvienībai būs iespēja revanšēties vāciešiem par iepriekšējā pasaules čempionātā piedzīvoto zaudējumu, bet pirms tam, pulksten 15.00, spēkiem mērosies igauņi un dāņi.

Laikam gan ne ar vienas valsts izlasi latviešiem nav tādu "rēķinu" kā ar vāciešiem. Nevaram aizmirst nepilnus divus gadus senus notikumus, kad iepriekšējā pasaules čempionātā Cīrihē latvieši vispirms piedzīvoja sensacionālu triumfu, ar 5:4 neļaujot iekļūt izslēgšanas spēlēs vienai no TOP-4 valstīm Čehijai, bet pēc tam paši neizmantoja vienreizēju iespēju iekļūt turnīra pusfinālā, kad, būdami pārliecinoši favorīti, ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Vācijas valstsvienībai. Cerams, ka to nebūs aizmiruši arī mūsu florbolisti – šajā sastāvā ir 11 no tiem 20 spēlētājiem, kuri piedzīvoja fiasko pret vāciešiem, kā arī, protams, galvenais treneris Īro Parviainens un viņa asistents Kristians Bjorkstens. Īpašu nozīmi šīsdienas mačam piedod arī tas apstāklis, ka nākamajā pasaules čempionātā, kas pēc mēneša notiks Zviedrijā, latvieši un vācieši cīnīsies vienā apakšgrupā.

Vakar abas komandas aizvadīja savu pirmo spēli četru nāciju turnīrā. Vācieši, kuru sastāvā ir Latvijas izlases galvenie "kaprači" Šveicē – dvīņubrāļi Manuels un Dominiks Mučas, sīksti turējās pretī igauņiem, kuriem piekāpās tikai pēcspēles metienos – 3:4. Latvijas izlase, kuras sastāvā ir divi dvīņubrāļu pāri (Atis un Andis Blindi, kā arī Andris un Jānis Rajecki), ne bez piepūles ar 5:3 salauza dāņu pretestību).

Spēļu kalendārs:

DatumsPlkst.1. izlase.2. izlaseRezultāts
31.10.17.00IgaunijaVācija4:3 PM
31.10.17.00LatvijaDānija5:3
01.11.15.00DānijaIgaunija
01.11.18.00VācijaLatvija
02.11.10.00DānijaVācija
02.11.13.00LatvijaIgaunija

Turnīra tabula: ŠEIT

Latvijas nacionālās izlases treneri uz Četru nāciju turnīru Valmierā bija uzaicinājuši 26 florbolistus - divus vārtsargus, 10 aizsargus un 14 uzbrucējus. Astoņi uzaicinātie spēlētāji pārstāv komandu "Cēsu alus/Lekrings", četri - "RTU/Inspectu", trīs – FBK "Valmiera/ViA", pa diviem - "Lielvārdi" un "Ulbroku/FS Masters", pa vienam – Kocēnu "Rubeni", Stalbes "Pārgauju" un "Rīgu", bet četri (M.Kostusevs, A.Raitums, M.Krūmiņš un Jākobs Karlsons) spēlē ārzemju klubos – Šveicē, Somijā un Zviedrijā. Laukumā gan nedosies pieredzējušais Andris Malkavs, kurš dziedē mikrotraumu.

Spēles tiešraide: ŠEIT

Galvenā trenera asistents Artis Malkavs informēja, ka Latvijas izlases vārtu drošība spēlē pret vāciešiem, ja nekas nemainīsies, tiks uzticēta Normundam Krūmiņam. Jau zināms, ka šīsdienas spēlē piedalīsies tie pieci florbolisti, kuri vakardienas mačā noraudzījās no tribīnēm – Mihails Kostusevs, Morics Krūmiņš, Mārtiņš Broks, Edijs Hammers un Jākobs Karlsons. Tas, kurus spēlētājus viņi aizvietos, tiks paziņots vēlāk.

Latvijas vīriešu florbola izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Andis BlindsVRTU/Inspecta
2.Normunds KrūmiņšVCēsu alus/Lekrings
3.Ingus LaiviņšACēsu alus/Lekrings
4.Morics KrūmiņšANokian KrP (Somija)
5.Oskars FīrmanisARTU/Inspecta
6.Gatis LiepiņšAFBK Valmiera/ViA
7.Mārtiņš BroksAFBK Valmiera ViA
8.Sandris VirsnītisALielvārde
9.Andris MalkavsACēsu alus/Lekrings
10.Aigars BelasovsAFBK Valmiera/ViA
11.Jānis RajeckisACēsu alus/Lekrings
12.Ivo BalodisASK Pārgauja
13.Ainārs JuškēvičsUUlbroka/FS Masters
14.Artis RaitumsUTPS (Somija)
15.Gints BērtulisUCēsu alus/Lekrings
16.Artis SavinsULielvārde
17.Atis BlindsURTU/Inspecta
18.Mārtiņš RajeckisULekrings
19.Mihails KostusevsUUnihockey Langenthal Aarwangen (Šveice)
20.Atis StepānsURubene
21.Edžus CeriņšUUlbroka/FS Masters
22.Aleksandrs AbramovsUCēsu alus/Lekrings
23.Andris RajeckisUCēsu alus/Lekrings
24.Juris GribustsURTU/Inspecta
25.Edijs HammersUFK Rīga
26.Jākobs KarlsonsUIBF Örebro (Zviedrija)

Galvenais treneris: Īro Parviainens
Treneris: Kristians Bjorkstens
Treneris: Artis Malkavs
Fiz. sagat. treneris: Ivars Čākurs
Ārste: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Baiba Rajecka
Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs
Izlases menedžere: Maija Zēmele

Četru nāciju turnīra laikā ieejas maksa uz spēlēm ar Latvijas izlases piedalīšanos – 3.- EUR, bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam – ieeja bez maksas. Visas turnīra spēles tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2014-11-01 13:52, pirms 9 gadiem
''pateicoties'' vācijas florbola federācijas finansiālajām problēmā, šis sastāvs viņiem ir tikai uz 70% tas, kurš brauks uz pasaules čempi..

Šodien paņems 100%