Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Šodien tiks noskaidrotas vēl trīs finālistes

Šodien tiks noskaidrotas vēl trīs finālistes
Spāņi izcīnīja otro vietu grupā un šodien centīsies pārsteigt Vāciju
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas zonā šodien tiks noskaidrotas vēl trīs izlases, kas decembrī varēs piedalīties finālturnīrā Somijā. Ja divām neveiksminiecēm paliks iespēja ceļazīmi iegūt arī rīt, tad Liepājā mačā starp Vāciju un Spāniju izšķirs komandu likteni.

A grupā viss skaidrs jau pirms pēdējās kārtas
Ukrainas izlase vakar aizvadīja vien savu astoto spēli izlases pastāvēšanas vēsturē, ar rezultātu 7:12 piekāpjoties Slovēnijai, vāji nospēlējot mača ievadu. Neskatoties uz to, septiņi gūtie vārti ir ukraiņu pārliecinoši labākais sasniegums izlases vēsturē. Šodien gaidāma spēle ar poļiem, kuriem pirms sešiem gadiem līdzīgā kvalifikācijas turnīra spēlē tika zaudēts ar rezultātu 0:15. Skaidrs, ka arī šajā spēlē Ukrainas valstsvienība ne tuvu nebūs favorītu statusā, līdz ar to pirmo uzvaru komandas vēsturē izcīnīt būs grūti. Tikmēr Polijai šī būs pēdējā sagatavošanās pirms ļoti svarīgās spēles ar B apakšgrupas otro vietu – mača, kurā tiks dalīta ceļazīme uz finālturnīru.

Grupu turnīra noslēdzošajā spēlē savā starpā spēkosies Zviedrijas un Slovēnijas izlases. Skaidrs, ka abu vienību meistarības līmenis ir krasi atšķirīgs un vienīgais jautājums būtu tāds – vai slovēņi spēs nospēlēt cienīgāk nekā pirms diviem gadiem, kad kvalifikācijas turnīrā titulētajiem zviedriem zaudēja ar rezultātu 1:23. No tabulas viedokļa šajā grupā vairs nekas neizšķirtas, jo komandas savas pozīcijas vairs nevar mainīt.

A grupas otrās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
11:00APolija – Ukraina
20:00AZviedrija – Slovēnija

Igauņi un dāņi neklātienes cīņā par uzvaru grupā
Pirms kvalifikācijas turnīra šķita nedaudz neloģiski, kādēļ Dānijā notiekošā turnīra B grupas centrālo spēli mājinieki pret igauņiem ieplānojuši otrajā dienā. Ņemot vērā, ka abu izlašu savstarpējā spēle vakar noslēdzās ar neizšķirtu 6:6 rezultātu, viss šķiet ļoti loģiski. Šodien neklātienes cīņā abas grupas favorītes centīsies ar pēc iespējas lielāku rezultāta starpību sagraut savus pretiniekus, tādējādi noskaidrojot grupas uzvarētājus. Vispirms igauņi spēkosies ar Islandi, bet pēc tam laukumā dosies dāņi, lai sacenstos ar grupas vājāko komandu Lielbritāniju. Turklāt mājinieki jau pirms spēles zinās, ar cik vārtu pārsvaru pretiniekus nepieciešams uzvarēt. Pašlaik igauņiem ir bilance +16, kamēr dāņiem – plus astoņi. Igaunija pret Islandi nav spēlējusi ne reizes, bet dāņi pārliecinoši tikuši galā ar britiem visās trijās iepriekšējās divcīņās.

B grupas otrās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasRezultāts
14:00BIslande – Igaunija
17:00BLielbritānija – Dānija

Arī C grupā bez vajadzīgās intrigas
Līdzīgi kā A apakšgrupā, arī C grupā jau pirms pēdējās spēļu kārtas visi jautājumi ir atrisināti, līdz ar to šodien komandām jāaizvada spēles bez lielas sportiskās intrigas. Vispirms krievi varēs aizvadīt treniņspēli pret Kotdivuāru, lai rīt ar pilnu atdevi dotos laukumā svarīgajā kvalifikācijas spēlē pret Slovākiju vai Norvēģiju. Savukārt pēcpusdienā nūjas krustos Šveices un Beļģijas izlases. Līdzšinējā vienīgajā savstarpējā spēlē pirms sešiem gadiem Šveices komanda bija pārāka ar rezultātu 20:0 un paredzams, ka šodien rezultāta starpība varētu būt vēl lielāka.

C grupas otrās dienas spēles

LaiksGrupaKomandasrezultāts
10:00CKrievija – Kotdivuāra
13:00CŠveice – Beļģija

Mājiniekiem slovākiem pirmā iespēja tikt uz finālturnīru
Pretēji citām grupām, D apakšgrupā tieši šodien tiks izspēlēta izšķirošā spēle par pirmo vietu grupā, kurā sacentīsies mājinieki slovāki un Norvēģijas valstsvienība. Skaidrs, ka slovākiem Popradā notiekošajā spēlē būs liels skatītāju atbalsts, bet vai to izmantos pasaules devītā valstsvienība cīņā pret Norvēģiju, kas rangā atrodas sestajā vietā, ir jautājums? Spēlēs pret grupas pastarītēm pavisam nedaudz labākus rezultātus uzrādīja mājinieki, līdz ar to viņiem šovakar pietiks ar neizšķirtu, lai nodrošinātu pirmo vietu grupā un ceļazīmes uz finālturnīru. Abu izlašu iepriekšējā spēkošanās notika 2016. gada pasaules čempionātā, kad norvēģi uzvarēja spraigā mačā ar rezultātu 4:3. Vēl divas reizes abas izlases spēkojušās pārbaudes turnīros, kad arī pārāki bijuši norvēģi. Komandai, kas ierindosies otrajā vietā, svarīga būs rītdienas spēle pret Krieviju, kad arī varēs spēkoties par ceļazīmi uz finālturnīru.

Grupu turnīra pēdējā mačā sacentīsies Ungārijas un Itālijas izlases, lai sadalītu trešo pozīciju tabulā. Ģeogrāfiski tuvu esošās nācijas nūjas krustojuši ļoti bieži, pēdējo reizi pērnā gada novembrī, kad ungāri bija pārāki ar rezultātu 9:7. No deviņām savstarpējām spēlēm ungāri uzvarējuši piecas, tostarp pēdējās trīs. Lai ieņemtu trešo vietu grupā, Ungārijai šodien pietiek arī ar neizšķirtu rezultātu.

LaiksGrupaKomandasRezultāts
16:00DSlovākija – Norvēģija
19:00DItālija – Ungārija

Liepājā tiek sadalītas vietas, centrālais Spānijas – Vācijas mačs
Ja Dānijā un Slovākijā šodien tiek izspēlētas pēdējās grupu turnīra spēles, tad pie mums Liepājā šodien jau tiek likts punkts pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram. Šodien visas dienas garumā savā starpā sacentīsies E un F apakšgrupās spēlējušās izlases.

Vispirms savā starpā sacentīsies Francijas un Lihtenšteinas izlases – komandas, kas Liepājā līdz šim spēlējušas bez panākumiem un savstarpējā duelī centīsies nepalikt pēdējā vietā šajā kvalifikācijas turnīrā. Abām izlasēm bijušas trīs savstarpējās spēles un visās uzvarējusi Francija, taču tās visas izspēlētas pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tieši pret francūžiem Lihtenšteina aizvadīja savas pirmās divas spēles, bet pasaules čempionāta C-divīzijā 2008. gadā Francija bija pārāka ar 7:2.

Nīderlandes un Austrijas izlases palika pirmās aiz svītras, lai šodien paspēkotos par ceļazīmi uz finālturnīru. Taisnības labad gan jāsaka, ka atstarpe starp otro un trešo vietu bija gana iespaidīga. Abu komandu pirmā savstarpējā cīņa notika tālajā 2006. gadā, kad holandieši uzvarēja ar 4:3. Tomēr divās pēdējās spēlēs, kas bija 2014. un 2016. gada pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīru ietvaros, austrieši bija pārāki ar rezultātiem 8:7 un 6:3.

Skaidrs, ka dienas centrālā spēle būs starp Spānijas un Vācijas izlasēm, jo šīs cīņas uzvarētāji iegūs tiesības decembrī piedalīties finālturnīrā Somijā. Lai gan Vācijas izlase jau kārtējo reizi kvalifikācijas turnīrā nerāda sevišķi pārliecinošu sniegumu, Spānijas uzvara un pirmā kvalificēšanās pasaules čempionātam būs uzskatāma par milzu pārsteigumu. Vācieši bijuši pārāki abās savstarpējās spēlēs, 2012. gada kvalifikācijas turnīrā uzvarot ar 9:1, bet pirms 2016. gada pasaules čempionāta pretiniekus izdevās apspēlēt vien ar 4:2. Spāņi var izrādīt pretestību rangā augstāk esošajiem vāciešiem, par ko liecina kaut vai 3:6 zaudējums pirms diviem gadiem notikušajā izšķirošajā spēlē par vietu finālturnīrā pret Dāniju.

EUR3 kvalifikācijas grupas spēļu kalendārs

LaiksGrupaKomandasRezultāts
10:00Par 7.vietuFrancija – Lihtenšteina
13:00Par 5.vietuNīderlande – Austrija
16:00Par 3.vietuSpānija – Vācija
19:00Par 1.vietuČehija – Latvija

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).