Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Uzvarot krievus, Latvijas izlase strauji tuvojas finālturnīram

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Uzvarot krievus, Latvijas izlase strauji tuvojas finālturnīram
Mihails Kostusevs atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem spēlē pret Krievijas valstsvienību
Foto: IFF Floorball

Latvijas vīriešu florbola valstsvienība spērusi platu soli pretim iekļūšanai 2018. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīrā, trešajā kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 7:3 pieveicot Krievijas izlasi.

Līdzīgi kā spēlēs pret Ungāriju un Itāliju, arī mačā ar krieviem Latvijas valstsvienība uzreiz ieguva teritoriālo pārsvaru laukumā. Tomēr krievi tik ļoti saviem vārtiem nepiespiedās, ik pa laikam atbildot ar pretuzbrukumu. Trešdaļas piektajā minūtē Pāvels Semjonovs izdarīja lielisku diagonālo piespēli starp diviem mūsu florbolistiem un Timofejs Baskakovs atklāja rezultātu, pirmo reizi turnīrā liekot Latvijas valstsvienībai nonākt iedzinējos. Deficīts gan saglabājās vien nepilnas divas minūtes. Andris Blumbahs no laukuma stūra iespēlēja Jānim Ragovskim un mūsu jaunais florbolists meta netverami. Līdzsvars uz tablo saglabājās līdz 13 minūtei. Tad Andris Rajeckis ar māņkustību tika vaļā no diviem pretspēlētājiem, piesaistīja trešā sāncenša uzmanību un lieliski piespēlēja Mihailam Kostusevam, kuram atlika iemest. Iemeta un 2:1 vadība Latviešiem.

Divas minūtes pirms pārtraukuma Latvijas valstsvienība ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā. Tā pirmajā pusē Gvido Lauga jau ne pirmo reizi turnīrā norībināja vārtu konstrukciju, taču partneri turpināja veidot izspēles uz Stalbes "Pārgaujas" uzbrucēju un ar nākamo mēģinājumu bumbiņa tika nogādāta vārtos. Tobrīd līdz perioda beigām atlika 30 sekundes, bet tie nebija pēdējie vārti. Artūrs Jurševskis netālu no laukuma centra līnijas pārtvēra bumbiņu un pēc reida uz sāncenšu vārtiem atspēlēja Kostusevam, kurš pārsvaru palielināja jau līdz 4:1.

Pēc pārtraukuma latvieši jau pirmajā uzbrukumā varēja gūt vārtus, kad pretinieku vārtsargs tomēr neitralizēja labu Ragovska metienu. Kopumā cīņas gaita bija izlīdzinājusies un nereti arī krievi nekautrējās segt latviešus jau mūsu laukuma pusē. Perioda septītajā minūtē Latvijas valstsvienība ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, kad pretinieks ilgstoši bija spēlējis sešu spēlētāju sastāvā. Vairākumā labākā iespēja izcelties bija Tomam Akmeņļaukam, taču pēc viņa metiena krievus glāba vārtu stabiņš. Tuvojoties otrajam pārtraukumam, krievi izmantoja latviešu paviršību aizsardzībā un Sergejs Grebeščiņņikovs ar lielisku diagonālo piespēli pie tālā vārtu stabiņa atrada pilnīgi brīvo komandas līderi Pāvelu Semjonovu. Šajā epizodē arī Jānis Salcevičs vairs nebija glābējs un rezultāts kļuva vairs tikai 4:2 Latvijas labā. Perioda pēdējās sekundēs tuvu vārtu guvumam bija mūsu trešā maiņa, taču Aleksejs Jeroškins cietoksni nosargāja neieņemtu.

Trešo periodu Krievijas izlase pārgāja uz spēli divās maiņās, kamēr mūsu treneri veica vienu rokādi, otrajā maiņā Pētera Trekšes vietā sūtot Rolandu Kovaļevski. Un tieši otrā maiņa drīz guva vārtus. Kovaļevskis labi nosedza redzamību sāncenšu vārtsargam un Morics Krūmiņš ar velkošo metienu sarūgtināja pretiniekus, atjaunojot triju vārtu pārsvaru. Drīz vien krita arī sestie vārti, kad kārtējo vārtu guvumu noorganizēja pirmās maiņas aizsargi, Rajeckim izdarot piespēli un vārtus gūstot Ragovskim - 6:2. Trešdaļas otrajā pusē arvien agresīvāk sāka spēlēt krievi, taču noraidījumu nopelnīja Toms Akmeņlauks. Mazākumā trīs latvieši pamanījās izskriet pret pretinieku vārtsargu un pēc ātras saspēles bumbiņu vārtos raidīja Aleksandrs Abramovs. Krievijas izlase gan pamanījās realizēt savu vairākumu, kad ar lielisku metienu Salceviču pārspēja Aleksandrs Šarapovs. Mača izskaņā arī Latvijas izlase ieguva tiesības uzspēlēt skaitliskajā vairākumā, taču vārti vairs netika gūti un Latvija svinēja uzvaru ar rezultātu 7:3.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina divu vārtu autoru Mihailu Kostusevu. Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs rīt, kad pulksten 19:00 sacentīsies ar Islandi.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešiem

Latvija – Krievija 7:3 (4:1, 0:1, 3:1)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Jānis Ragovskis 3 (2+1), Mihails Kostusevs 2 (2+0), Aleksandrs Abramovs 2 (1+1), Andris Rajeckis 2 (0+2), Gvido Lauga 1 (1+0), Morics Krūmiņš 1 (1+0), Andris Blumbahs 1 (0+1), Artūrs Jurševskis 1 (0+1), Ingars Matisons 1 (0+1)

Turnīra tabula EUR3 kvalifikācijas grupā

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Šveice3-0-061:56
2.Latvija3-0-030:56
3.Krievija1-1-118:203
4.Ungārija0-1-29:411
5.Islande1-0-211:312
6.Itālija0-0-35:320

  +2 [+] [-]

, 2018-02-01 21:04, pirms 6 gadiem
Labi nospēlēja, bet ar to nepietiks pret Šveici. Precizitāte metienos vēl piestreiko..

  -3 [+] [-]

, 2018-02-01 21:32, pirms 6 gadiem
Pret Šveici ne mazāko variantu! kāds 1:10, 2:10 vismaz

     [+] [-]

, 2018-02-01 21:59, pirms 6 gadiem
Vizmaz kaut kur krievus uzvaram
Slēpts komentārs: alguns

     [+] [-]

, 2018-02-01 22:58, pirms 6 gadiem
Izlasi iepriekšējo rakstu: Spēle par ceļazīmi uz finālturnīru.

Pirmās divas un cik tur no 3.vietu ieguvējām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-02-02 00:06, pirms 6 gadiem
kaut kā SC administrācijas atbalstītos troļļus nemana pie šī raksta komentāriem

  +2 [+] [-]

, 2018-02-02 00:30, pirms 6 gadiem
Eu, kaa tad taa? Visu vareno vati panjeema priekshaa un izvalceeja? Nekaadas pretestiibas?

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 01:08, pirms 6 gadiem
Rimenis jau bija izrēķinājis, ka LAT ir tikusi uz PČ...
Mācaities mazie sc.com isti : DDDD

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 01:09, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Šaubos vai kādā krievu sporta saitā atradīsiet rakstu par šo sporta veidu.Nezinu nolikumu un arī autori to īpaši nepiemin.Cik komandas tiek tālāk?Divas vai viena?
Kas ta nu, ka bada laikos pat florbolu komentējam...

     [+] [-]

, 2018-02-02 02:40, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Rimenis jau bija izrēķinājis, ka LAT ir tikusi uz PČ...
Mācaities mazie sc.com isti : DDDD
Par 99% jā

     [+] [-]

, 2018-02-02 07:06, pirms 6 gadiem
>>>sasperjods
Šad tad paskatos arī florbolu,bet tikai tad,ja gaidama intriga un līdzīga cīna.Šie kvalifikācijas turnīri lielu interesi nerada,jo komandu meistarības līmenis milzīgi atšķirīgs.Tāpēc arī neesmu īsti lietas kursā.

     [+] [-]

, 2018-02-02 08:11, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Rimenis jau bija izrēķinājis, ka LAT ir tikusi uz PČ...
Mācaities mazie sc.com isti : DDDD
100% nevar to pateikt, jo tīri teorētiski krievi ar divām uzvarām un Latvija ar diviem zaudējumiem var atkrist uz 3.vietu. Finālturnīram kvalificējas 2 no 4 labākajām 3.vietu ieguvējām. Bet tajās divās grupās (tostarp mūsu), kur ir 6 valstis, netiek ņemts vērā rezultāts pret vājāko. Tā kā nav zināms, kuri paliks pēdējie, nevar arī pateikt, kuru rezultātu "atmetīs". Bet visdrīzāk kvalifikācija būs nopelnīja jau pirms nākamās Latvijas spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 13:49, pirms 6 gadiem
Īsti nesaprotu par ko man tie florbola fani ir mīnusus sasprauduši? Par taisnību.Ieejiet populārākā krievu sporta saitā Championat.com un atrodiet kādu vārdu par florbolu.Konjaku uzlikšu!Pat zem opcijas,citi sporta veidi,šo neatradīsiet.Vai tur spēlē Krievijas izlase,vai kas.Lūk,tikko parādīsies panākumi,tad uzreiz atradīsim info arī tur.